CypressTextiles – Painted Mountains Rand

Painted Mountains Rand

In deze tutorial leer je hoe je een prachtige Painted Mountains rand haakt bij de Happy Little Tree deken of om een willekeurige andere deken heen. Dit patroon is speciaal voor u met toestemming van de ontwerpster naar het Nederlands vertaald. De ontwerpster is Ramona van CypressTextiles en ik ben haar super dankbaar voor alle prachtige, kleurrijke, eenvoudige patronen die zij publiceert!


how to straighten hexagon blanket sides

Patroon

Stekenuitleg

  • beginstokje (vaste, 1 losse) – telt als stokje
  • begindubbelstokje (vaste, 2 lossen) – telt als dubbelstokje
  • Ring schuiflus, 3 lossen, halve vaste in eerst gehaakte losse om een ring te vormen
  • Picot 3 lossen, vaste in linkerbovenkant van vorige steek – haak niet in de bovenkant zoals bij een normale steek, maar echt in de linkerkant in het lusje

Instructies

Let op: Als je aan de Happy Little Tree deken werkt, gebruik dan alle kleine restjes van het Stone/River Washed kleurpakket op. Als de ene kleur op is, gebruik je gewoon de “Surgeon’s knot” uit onderstaand plaatje om de ene kleur aan de andere kleur vast te maken. Naai daarna de eindjes weg, of knip ze heel kort af.

Toer 1 Hou de deken met de zig-zag kant aan de bovenkant, hecht garen aan met een halve vaste in de rechterbovenhoek. *3 vasten in de hoek, vaste in elke steek tot volgende hoek, zorg dat je aantal netjes deelbaar is door 3, 3 vasten in de hoek, 117 steken tot de volgende hoek als volgt: haak 13 vasten per elk half hexagon en 8 langs elk volle hexagon. Herhaal vanaf * 1 keer, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 2 Beginstokje in hoekvaste, *8 stokjes in dezelfde hoeksteek, (2 overslaan, stokje, 1 losse, stokje in dezelfde steek) tot hoek, 2 overslaan, stokje in hoeksteek. Herhaal vanaf * 3 keer, laatste steek overslaan, halve vaste in beginstokje om toer te sluiten.

Toer 3 Begindubbelstokje in volgende steek, 3 lossen, vaste in 4e losse vanaf de naald. *(dubbelstokje, picot) in nog 6 steken van de hoek, dubbelstokje in laatste steek van de hoek, 1 ruimte overslaan, (2 dubelstokjes, picot, dubbelstokje) in elke ruimte tot 1 ruimte voor hoek, 1 ruimte overslaan, (dubbelstokje, picot) in eerste 2 steken van de hoek. Herhaal vanaf * 3 keer, laatste dubbelstokje en picot overslaan, halve vaste in begindubbelstokje, hecht af en werk de draadjes weg.

    

Klaar!! Geef jezelf een high five en geniet van het resultaat! Deel je je foto’s ook nog even op social media met #eenmooigebaar, #cypresstextiles, #HappyLittleTree en @eenmooigebaar en @cypresstextiles? Dan kunnen we allemaal meegenieten!


Ga naar de volgende sectie van dit patroon:

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

Reacties zijn uitgeschakeld.