Skip to Content

CAL – #235

CAL – #235

Een Mooi Gebaar CAL – #235 – 23 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 18 vasten. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

Haak 1 losse (=1e vaste). *Haak 1 picot – (= 3 lossen, stokje in de 1e losse) sla 2 vasten over, 1 vaste in volgende vaste, herhaal * nog 5 keer en eindig met een halve vaste in de 1e vaste. Hecht af.

Toer 3

keer het werk en haak aan de verkeerde kant, haak 1 reliefvaste-voor om eerste vaste van 2e toer, *4 lossen, 1 reliefvaste-voor om de volgende vaste van de 2e toer, herhaal * 5 keer, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

keer het werk en haak aan de goede kant. 1 losse, in elke lossenruimte  (1 vaste, 4 halfstokjes, 1 vaste), herhaal * 5 keer, halve vaste in de eerste vaste.  Wissel van kleur.

Toer 5

Keer het werk en haak aan de verkeerde kant 1 reliefvaste-voor om eerste vaste van de derde toer, *5 lossen, 1 reliefvaste-voor om de volgende eerste vaste van de derde toer, herhaal* 5 keer, halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

keer het werk en haak aan de goede kant 1 halve vaste in de eerste lossenruimte, * 1 halfstokje, 6 stokjes in de eerste lossenruimte, 6 stokjes en 1 halfstokje in de volgende lossenruimte, herhaal * 2 keer, halve vaste in het eerste halfstokje. Wissel van kleur.

Toer 7

Keer het werk en haak aan de verkeerde kant. *1 halve vaste in de voorste lus (=lus die dichtsbij ligt, is eigenlijk de achterste lus want je haakte daar de andere kant op) van eerste/volgende vaste van toer 5 op de bloem, 4 lossen, herhaal * rondom, halve vaste in de eerste halve vaste.

Toer 8

keer het werk. Haak aan de goede kant 1 halve vaste in de eerste lossenruimte, 3 lossen (= stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *in de volgende lossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes), in de volgende lossenruimte: (4 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) *, 4 stokjes in volgende lossenruimte, herhaal van *-* nog 1 keer, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 9

3 lossen (= stokje), 1 stokje in elk steek en in de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) , halve vaste in de derde beginlosse.

TOER 10

3 lossen (= stokje), 1 stokje in elk steek en in de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) , halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris haakte dit leuke bloempje in de kleuren Lavender, Clematis en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina