Skip to Content

CAL – #235

CAL – #235

Een Mooi Gebaar CAL – #235 – 23 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 18 vasten. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

Haak 1 losse (=1e vaste). *Haak 1 picot – (= 3 lossen, stokje in de 1e losse) sla 2 vasten over, 1 vaste in volgende vaste, herhaal * nog 5 keer en eindig met een halve vaste in de 1e vaste. Hecht af.

Toer 3

keer het werk en haak aan de verkeerde kant, haak 1 reliefvaste-voor om eerste vaste van 2e toer, *4 lossen, 1 reliefvaste-voor om de volgende vaste van de 2e toer, herhaal * 5 keer, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

keer het werk en haak aan de goede kant. 1 losse, in elke lossenruimte  (1 vaste, 4 halfstokjes, 1 vaste), herhaal * 5 keer, halve vaste in de eerste vaste.  Wissel van kleur.

Toer 5

Keer het werk en haak aan de verkeerde kant 1 reliefvaste-voor om eerste vaste van de derde toer, *5 lossen, 1 reliefvaste-voor om de volgende eerste vaste van de derde toer, herhaal* 5 keer, halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

keer het werk en haak aan de goede kant 1 halve vaste in de eerste lossenruimte, * 1 halfstokje, 6 stokjes in de eerste lossenruimte, 6 stokjes en 1 halfstokje in de volgende lossenruimte, herhaal * 2 keer, halve vaste in het eerste halfstokje. Wissel van kleur.

Toer 7

Keer het werk en haak aan de verkeerde kant. *1 halve vaste in de voorste lus (=lus die dichtsbij ligt, is eigenlijk de achterste lus want je haakte daar de andere kant op) van eerste/volgende vaste van toer 5 op de bloem, 4 lossen, herhaal * rondom, halve vaste in de eerste halve vaste.

Toer 8

keer het werk. Haak aan de goede kant 1 halve vaste in de eerste lossenruimte, 3 lossen (= stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *in de volgende lossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes), in de volgende lossenruimte: (4 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) *, 4 stokjes in volgende lossenruimte, herhaal van *-* nog 1 keer, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 9

3 lossen (= stokje), 1 stokje in elk steek en in de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) , halve vaste in de derde beginlosse.

TOER 10

3 lossen (= stokje), 1 stokje in elk steek en in de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) , halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris haakte dit leuke bloempje in de kleuren Lavender, Clematis en Lilac.