Skip to Content

CAL – #234

CAL – #234

Een Mooi Gebaar CAL – #234 – 22 augustus

Origami flower

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 9 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-stokje in een ruimte tussen 2 stokjes. Stokje in dezelfde ruimte. 2 stokjes in elke volgende ruimte tussen 2 steken, sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan met begin3stokjescluster in een ruimte tussen twee steken. 2 lossen. ( 3stokjescluster + losse) in elke ruimte tussen 2 steken,  sluit de toer met een halve vaste in het eerste 3stokjescluster.

Toer 4

* (2 lossen, vaste in volgende stokjes cluster)3x, 5 lossen, sla 1 stokjescluster over, vaste in volgende stokjes cluster. Herhaal * nog 3 keer. Maak in plaats van de laatste vaste een halve vaste.

Toer 5

ga met een halve vaste naar de eerste 2-lossenruimte, 3 lossen (=stokje), 1 stokje in lossenruimte, in elke 2-lossenruimte 2 stokjes, in elke 5-lossenruimte: 4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 6

Haak een vaste in elke steek, met in de hoeklossenruimte: (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) . Halve vaste in de 1e vaste. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Clematis, Plum, Lavender en Amethyst.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina