CAL – #233

Een Mooi Gebaar CAL – #233 – 21 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Sluit de ring met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

5 lossen (halfstokje + 3 lossen), *sla de volgende steek over, halfstokje in de volgende steek, 3 lossen, herhaal * nog 6 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 3

3 lossen, stokje in dezelfde steek, * 2 vasten in de volgende 3-lossenruimte, vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende 3-lossenruimte, **(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende steek*. Herhaal van * tot *2 keer en van * tot ** 1 keer. 2 stokjes in dezelfde steek als de beginsteek. Sluit de toer met een losse en een halfstokje in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen, stokje in dezelfde lossenruimte, *stokje in de volgende 9 steken, **(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende 2-lossenruimte, herhaal *tot* 2 keer en van * tot ** 1 keer. 2 stokjes in dezelfde steek als de beginsteek, sluit de toer met een losse en een halfstokje in de derde beginlosse.

Iris deed in toer 5 overal halfstokjes waar je stokjes leest. Haar methode van aan elkaar zetten is niet zo geschikt voor lossen langs de rand, dus zij haakte nog een toer 6.

Toer 5

3 lossen, stokje in dezelfde lossenruimte, *1 losse, 1 steek overslaan (stokje in volgende steek, 1 losse, 1 steek overslaan) tot aan de hoek, **(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de 2-lossenruimte, herhaal * tot * 2 keer en van * tot ** 1 keer.  2 stokjes in de eerste hoek. Sluit de toer met een losse en een halfstokje in de 3e beginlosse. Hecht af.

 

Optionele toer 6: vaste in elke steek en lossenruimte met (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Blue Lake en Sapphire.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!