Skip to Content

CAL – #233

CAL – #233

Een Mooi Gebaar CAL – #233 – 21 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Sluit de ring met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

5 lossen (halfstokje + 3 lossen), *sla de volgende steek over, halfstokje in de volgende steek, 3 lossen, herhaal * nog 6 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 3

3 lossen, stokje in dezelfde steek, * 2 vasten in de volgende 3-lossenruimte, vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende 3-lossenruimte, **(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende steek*. Herhaal van * tot *2 keer en van * tot ** 1 keer. 2 stokjes in dezelfde steek als de beginsteek. Sluit de toer met een losse en een halfstokje in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen, stokje in dezelfde lossenruimte, *stokje in de volgende 9 steken, **(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende 2-lossenruimte, herhaal *tot* 2 keer en van * tot ** 1 keer. 2 stokjes in dezelfde steek als de beginsteek, sluit de toer met een losse en een halfstokje in de derde beginlosse.

Iris deed in toer 5 overal halfstokjes waar je stokjes leest. Haar methode van aan elkaar zetten is niet zo geschikt voor lossen langs de rand, dus zij haakte nog een toer 6.

Toer 5

3 lossen, stokje in dezelfde lossenruimte, *1 losse, 1 steek overslaan (stokje in volgende steek, 1 losse, 1 steek overslaan) tot aan de hoek, **(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de 2-lossenruimte, herhaal * tot * 2 keer en van * tot ** 1 keer.  2 stokjes in de eerste hoek. Sluit de toer met een losse en een halfstokje in de 3e beginlosse. Hecht af.

 

Optionele toer 6: vaste in elke steek en lossenruimte met (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Blue Lake en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina