Deel 1

Seaside Deken – Deel 1

Coastal Crochet ontwierp de schitterende Seaside deken en dit is het allereerste deel daarvan! Heb je er net zoveel zin in als ik? Dan kunnen we gaan beginnen! De algemene informatie over dit project vind je via deze link.

Lees je dit liever als advertentievrije PDF? Dat kan ook!

In elk deel haak je slechts 4 toeren, waardoor het een overzichtelijk project blijft. Op maandag en donderdag komen steeds de nieuwe toeren voor jullie online te staan.

Ik kan je aanraden om vóór het starten met de hele deken, eerst een proeflapje te maken met jouw gekozen materiaal. Kijk op het label naar welke haaknaald wordt geadviseerd en haak bijvoorbeeld een stukje van 10 stokjes en 5 toeren, met de verschillende geadviseerde maten. Voel en kijk dan welke je het fijnst vindt voelen en er het mooiste uit vindt zien. Die proeflapjes kun je gewoon weer uithalen en dan kun je aan het echte werk beginnen! Dit klinkt misschien als veel werk, maar zo’n deken is echt uuuuuren werk, en het is zonde als het dan uiteindelijk te stijf of niet netjes wordt.

Voor deze week gebruik je verschillende steken: lossen en stokjes. Je kunt er voor kiezen om de lossenketting en eerste toer te vervangen door “al hakend stokjes opzetten”. Je vindt de tutorials voor al deze steken hier:

Uitleg voor schuiflus en lossen.

Uitleg voor stokjes.

Uitleg voor al hakend stokjes opzetten

Gebruik een haaknaald 4,5 mm, of iets dat bij je materiaal past en haak 182 lossen. Alternatief kun je 180 stokjes opzetten volgens bovenstaande tutorial. Als je met stokjes opzet, begin je vanzelfsprekend met toer 2.

Toer 1: 1 stokje in de vierde losse vanaf de naald (de drie overgeslagen lossen tellen als stokje), 1 stokje in elke losse tot einde.

Toer 2: 3 lossen (telt als eerste stokje), keer om. *1 steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek*. Herhaal van * tot * tot einde van de toer, eindig met 1 stokje in de laatste steek van de toer en wissel daarbij van kleur. [89 groepjes van 2 stokjes, met 1 stokje aan beide zijkanten van de deken]

Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), keer om. 1 steek overslaan *2 stokjes tussen de 2 stokjes in een groepje van de vorige toer*. Herhaal van * tot * tot einde, 1 stokje in laatste steek, wissel daarbij van kleur.

Nu gaan we V-tjes maken van de vorige toer, door steeds weer tussen de 2 stokjes van een 2stokjesgroepjes te haken.

Toer 4: Herhaal toer 3.

Dat was het voor deze keer, vier toeren gehaakt, leg je werk nu weg, ga verder met andere projecten en tot ziens in het volgende deel!

Veel haakplezier allemaal ?!


Belangrijke links

Deel 1 / Deel 2 / Deel 3 / Deel 4 / Deel 5 
Deel 6 / Deel 7 / Deel 8 / Deel 9 Deel 10
Deel 11 / Deel 12 / Deel 13 / Deel 14 / Deel 15
Deel 16 / Deel 17 / Deel 18 / Deel 19 / Deel 20
Deel 21 / Deel 22 / Deel 23 / Deel 24 / Deel 25
Deel 26 / Deel 27 / Deel 28 / Deel 29 / Deel 30 
Deel 31 / Deel 32 / Deel 33 / Deel 34 / Deel 35

2 reacties op “Deel 1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exit mobile version