Skip to Content

Haakpatroon Sweet Pea – Deel 2

Haakpatroon Sweet Pea – Deel 2

Sweet Pea – Deel 2

Het tweede deel van de Sweet Pea Deken van Attic24! Het eerste deel vind je hier. Deze pagina is slechts een vertaling van het oorspronkelijke patroon van Lucy van Attic24. Uiteraard is eerst toestemming verkregen van de ontwerpster voordat deze vertaling aan jullie is aangeboden. Zie je ook een leuk Engelstalig patroon waar je een vertaling van wilt? Stuur me dan een berichtje op Facebook!

Hallo lieverds, hoe was jullie week? Hebben jullie genoeg blije momenten gehad, en wellicht ook wat haak-activiteit? Zien jullie ’s avonds, in bed, met je ogen dicht, de schitterende nette rijtjes bloemen voor je? Verlangen jullie naar de geur van pronkerwten in een zomerbriesje? Ik heb zelf een heerlijke week gehad, een beetje emotioneel, maar dat is altijd zo in deze hele-intense CAL weken.

Ik hoop dat jullie goed gestart zijn vorige week. Mocht de start lastig zijn geweest, dan hoop ik dat je inmiddels de moeilijkheden hebt overwonnen en lekker kunt genieten van de mooie Trellis toeren. Voor de mensen die niet haken (waarom zou je dat niet doen??), maar wel deze blogpost lezen, hopelijk maken alle mooie kleurrijke foto’s je blij!

We staan op het punt om te beginnen aan week 2 en deze week zie je echt het prachtige kleurenpalet ontploffen in je handen. De kleuren zijn zo optimistisch! Ik weet dat het niet de typische kleuren zijn voor velen van jullie, maar word je er niet ongelofelijk blij van als je ernaar kijkt? Ik hou ontzettend van deze kleuren, ik ben echt een zomer-persoon in hart en nieren.

Ik mis, gelukkig, mijn lievelings blauwtinten ook niet zo… Dit zou wel eens de eerste deken kunnen zijn die ik ooit gemaakt heb, waar helemaal geen blauw in zit! Ik heb er echt wel serieus over nagedacht om wat zomerlucht toe te voegen, de Duck Egg lachte me toe, maar ik ben blij dat ik weerstand heb kunnen bieden! Anders had het toch dit hele sterke kleurenpalet wat vervaagd…

Ik heb tientallen foto’s genomen van deze bloemen tijdens de zomer, de meesten op één prachtige dag in Juli nadat ik naar de Sweet Pea Flower Show was geweest. Ik weet nog zo goed hoe enthousiast ik was en hoe blij ik vooruit keek naar hoe het patroon zou uitkomen! Spelen met kleur maakt me zo blij!

Terug naar de deken… Hoeveel van jullie werken direct netjes de draadjes weg? Luister nou maar goed naar mij en laat ze niet hangen!

Een aantal mensen hebben gevraagd naar de beste manier om de draadjes weg te werken – deze informatie staat in de patroonbeschrijving van de Trellis, na toer 4. Hopelijk helpt dat!

Deze week heb ik ongelofelijk veel tijd op Facebook en Instagram doorgebracht, in de hoop een beetje bij te blijven met alle prachtige Sweet Pea CAL foto’s, en om antwoord te geven op vragen, mensen aan te moedigen en ontroerd te raken door alle lieve dingen die mensen zeggen. Soms moest ik ook hardop lachen, dankjwel! Ik ben zo blij om deze deken-reis met jullie door te mogen brengen, en ik wil jullie ook de variatie aan creativiteit laten zien die me deze week zo opviel…

Wees gewaarschuwd….. het zijn VEEL foto’s >>>>>>

Connie doet alle drie de versies van de Sweet Pea deken. De linker is de Repeat Stripe (die volgt de sample volgorde steeds opnieuw), de middelste is de Colourwash variant en rechts is de Posy. Prachtig, niet waar?

Veel mensen maken twee dekens tegelijkertijd en dat is leuk om te zien !

Rachel volgt de Posy kleur en haakt daarmee een Strakke Golf en de Trellis

Michelle haakt de Colourwash Sweet Pea deken en ook een prachtige Posy Granny Stripe waarbij ze elke toer van kleur wisselt.

Susan volgt zowel de Posy als de Colourwash, maar dan in een grote granny square deken, ik ben benieuwd hoe die allebei groeien!

Zo ongeveer alle Attic24 patronen komen langs in de Sweet Pea kleuren….

Weia haakt de Cosy Stripe

Michelle haakt de Woodland Ripple

David haakt een prachtige Granny Stripe (met 2 toeren per kleur)….

Ida haakt de Interlocking Ripple…

Alta haakt de Neat Ripple…

Jacqui haakt de Moorland golf… 

Margaret heeft de Hydrangea streep gebruikt met de herhalende kleurenvolgorde….

Kaz verbaasd ons weer allemaal door een hele Sweet Pea Summer Harmony deken te haken, is ie niet schitterend? Ze heeft twee kleuren toegevoegd (Fondant en Apricot) en vervolgens elke kleur neergelegd op een bepaalde wijze voor dit schitterende resultaat. In Maart brengt KAZ een PDF-bestand uit met de kleuren voor elk van de 100 vierkanten van haar deken – ik laat je weten wanneer dat beschikbaar is.

Naast alle leuke Attic24 patronen, worden de Sweet Pea kleuren ook in andere steken gebruikt…

Liz heeft deze dichte steek gebruikt, de Bean-steek, wat een heerlijke dichte structuur geeft.

Carol heeft het Sweet Pea garenpakket genomen en daar een Granny Stripe deken van gehaakt, steeds met één toer per kleur. Ze heeft de sampler kleuren gevolgd, met steeds een toer grijs ertussen. Inspirerend, niet waar?

Ruth doet iets soortgelijks, maar dit is het begin van een trui!

Honor….doet weer iets anders schitterends met het garenpakket. Dit is het begin van de Briar Rose, patroon van Hooked on Sunshine, dat patroon vind je (hier) op Ravelry. Zo benieuwd hoe deze wordt!

Er gebeuren ook allerlei andere leuke schattige dingen met de Sweet Pea kleuren….

Sue haakte deze lieve bloemetjes… patroon vind je op Etsy (hier).

Judy heeft besloten om de plantjes te gaan kweken in plaats van te haken….

Sarah maakte me hardop aan het lachen met haar Sweet Pea nagellak!


Ik hoop dat je het leuk vond om een fractie van de honderden foto’s te zien die op Facebook gedeeld zijn de afgelopen week. Dankjewel dat jullie deze reis zo ongelofelijk gezellig maken online.

Oh en uhm, niet alleen online! Een lieve mevrouw, Sandra, organiseert een Sweet Pea bijeenkomst in Bridport in Dorset. Ik kan niet, het is op zondag 3 februari, maar als je mee wil doen, ga dan naar Sandra’s blog: {SWEET PEA GATHERING}

Zullen we dan nu maar eens beginnen met deel 2 van de CAL?

We beginnen met de Posy versie…..

Aan het einde van deel 2 heb je 30 prachtige strepen en ben je ongeveer op een derde van de deken.

Dit is de Posy variant van de deken, waar alle kleuren door elkaar gemixt zitten en ik ben er dol op!

De deken is nu ongeveer 30 centimeter hoog na deel 1, dus 60 centimeter hoog na deel 2. Het kan zijn dat ie iets smaller is geworden dan 120 centimeter, maak je daar niet druk om, de rand geeft dat beetje extra breedte wel weer terug.

Hopelijk word je steeds verliefder op je deken…. Schitterend, niet waar???

SWEET PEA DEKEN CAL DEEL 2

POSY

#teamposy #sweetpeacal

De laatste streep van deel 1 is Pistachio, dat was streep 15.

Hier komt de kleureninformatie voor streep 16-30, van beneden naar boven gewerkt.

Elke streep is 2 toeren, dus 15 strepen = 30 toeren haken.

SWEET PEA POSY Deel 2

16. Clematis
17. Lavender
18. Plum
19. Pomegranate
20. Cypress
21. Violet
22. Clematis
23. Wisteria
24. Soft Peach
25. Meadow
26. Fuchsia Purple
27. Blush
28. Candyfloss
29. Cream
30. Pistachio

Nu gaan we kijken naar deel 2 van de Colourwash versie…..

Vorige week had je bijna alleen maar groentinten, met alleen één streepje Lavender aan het einde. Deze week gaan we verder met Lavender en voegen we nog 2 extra kleuren toe.

We eindigen met Cypress en voegen Lavender, Wisteria en Clematis toe.

Ik had geen paarse/lavendel Sweet Peas, maar ze bestaan wel echt!

Zo ziet de Colourwash variant er aan het eind van deel 2 uit. Deze foto is niet zo schitterend belicht, sorry! Daardoor lijken Lavender en Wisteria heel erg op elkaar. Pas zelf ook goed op bij het haken dat je wel de goede pakt….

Als die groene tinten zo overgaan in lichte paarse tinten, krijg je echt het gevoel dat er iets in bloei staat.. Ik ben er dol op!

Darlene was één van de patroontesters en ik deel meer van haar schitterende foto’s. Ze heeft heel hard gewerkt om te laten zien hoe elk deel uit zou komen en ik ben zo dankbaar voor haar schitterende foto’s!

Jane heeft ook het patroon getest en ik vind het zo leuk dat ze de deken ook verticaal getoond heeft, dan zien de strepen er zo anders uit!

Nu de kleureninformatie voor deze week…..

SWEET PEA DEKEN CAL – DEEL 2

COLOURWASH

#teamcolourwash #sweetpeacal

De laatste streep van week 1 zou Lavender moeten zijn, dit was streep 15.

Hier is de kleurinformatie voor streep 16-30, van beneden naar boven gewerkt.

Elke streep is twee toeren, dus 15 strepen = 30 toeren haken.

SWEET PEA COLOURWASH – Deel 2

Let op dat er sommige strepen dubbel zo breed zijn (dus 4 gehaakte toeren en niet maar 2 van dezelfde kleur). Deze toeren zijn rood, zodat je weet dat je niet af hoeft te hechten.

16. Cypress
17. Lavender
18. Cypress
19. Lavender
20. Lavender
21. Wisteria
22. Lavender
23. Wisteria
24. Lavender
25. Wisteria
26. Wisteria
27. Clematis
28. Wisteria
29. Clematis
30. Wisteria

Ik hoop dat je geniet van hoe je deken groeit?

Dan tot slot nog de herhalende kleurenvolgorde….

SWEET PEA DEKEN – CAL – DEEL 2

KLEURHERHALING

De herhalende kleuren staan hierboven. Dit is pas week 2, maar misschien krijg je van onderstaande foto’s wel een goed idee…..

Dawn begint met haar deken de groene tinten en werkt naar Plum, daarna heeft ze het omgedraaid en werkt ze weer “terug” naar de groene tinten. Dit noemen we #teammirror.

Sarah haakt ook #teammirror, maar begon met Plum en spiegelt als ze bij Pistachio is aangekomen.

Verity is #teamrepeat en is bijna met deel 2 klaar. Als ze bij Plum aankomt, gaat ze weer over naar de groene tinten.

Ik vind het zo leuk om al deze variaties te zien en de lol die iedereen heeft met het spelen met kleur spat van m’n scherm.

Hele fijne haakweek gewenst allemaal !


SWEET PEA GARENPAKKET (uit Engeland
SWEET PEA GARENPAKKET (van de Wolkast)
TRELLIS PATROON
SWEET PEA DEKEN INTRODUCTIE
 SWEET PEA DEKEN VOORBEREIDING (inclusief sneak peek van de kleurenvarianten Posy en Colourwash dekens!)
CAL DEEL 1
♥ CAL DEEL 2
♥ CAL DEEL 3
♥ CAL DEEL 4
♥ CAL DEEL 5
♥ CAL DEEL 6
♥ CAL DEEL 7

Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Sweet Pea tot dusver mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!