Skip to Content

CAL – #327

CAL – #327

Een Mooi Gebaar CAL – #327 – 23 november

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste.

Toer 2

Start met drie lossen in plaats van het eerste stokje. *Haak 5 stokjes in één steek, 2 lossen, 3 stokjescluster over de volgende 3 steken, 2 lossen, herhaal vanaf * en sluit de toer met halve vaste. (4 x 3stokjescluster op de hoek, 4 x 5 stokjes, 8x 2-lossenruimten).

Toer 3

*Haak op de 5 stokjes van de vorige toer nu een 5 stokjescluster, 3 lossen, in de 2-lossenruimte: (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje), 2 lossen, in de volgende 2-lossenruimte: (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje), 3 lossen,  herhaal vanaf * en sluit met een halve vaste. Hecht af. 

Toer 4

*In de 3-lossenruimte na een clustersteek: 3 halfstokjes, in de 2-lossenruimte: 3 stokjes, in de 2-lossenruimte op de hoek: (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes), 3 stokjes in de 2-lossenruimte,  3 halfstokjes in de 3-lossenruimte,  1 halfstokje bovenop de cluster vorige toer, herhaal vanaf * en sluit met een halve vaste.

Toer 5

Haak vasten rondom en in de hoeklossenruimten: 3 vasten. Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina