Skip to Content

CAL – #326

CAL – #326

Een Mooi Gebaar CAL – #326 – 22 november

Toer 1

4 lossen, halve vaste in de eerste losse om een ring te vormen. 2 lossen (telt als het eerste stokje), 11 stokjes in de ring. Halve vaste in de tweede beginlosse en wissel hierbij van kleur.

Toer 2

halve vaste in het volgende stokje, * 7 lossen, sla de eerste losse over en haak vervolgens een stokje in elke losse terug naar de basis van de steek. Halve vaste in het volgende stokje van toer 2. (12 blaadjes). Hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een halve vaste in een nieuwe kleur in de top van een willekeurig blaadje, * 4 lossen, halve vaste in de top van het volgende blaadje (let er op dat de blaadje plat liggen met de goede kant naar boven). Herhaal dit rondom, halve vaste in de eerste halve vaste.

Toer 4

Ga met een halve vaste naar de eerste 4-lossenruimte: *(4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in deze lossenruimte, (4 halfstokjes in de volgende lossenruimte) 2x. Herhaal * 3x. Halve vaste in het eerste stokje, hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Amethyst en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina