Skip to Content

CAL – #322

CAL – #322

Een Mooi Gebaar CAL – #322 – 18 november

Toer 1

4 lossen, haak 15 stokjes in de 4e losse vanaf de naald. Halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 2

(3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) in dezelfde steek (eerste hoek). *stokje in de volgende 3 steken, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de volgende steek. Herhaal * 3x, 3 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

1 losse, reliëfstokje-voor in dezelfde steek. *3 reliëfstokjes-voor-cluster: (om het volgende stokje, stokje in de hoeklossenruimte en om het volgende stokje, samen afhaken) , reliëfstokje voor om volgende stokje, 3 halfstokjes, reliëfstokje voor).  Herhaal *rondom, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over. Halve vaste in het eerste reliëfstokje.

Toer 4

1 losse, reliëfstokje-voor in dezelfde steek, *reliëfstokje-voor in de volgende steek (= het eerste stokje van het cluster, bovenin de clustersteek (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), reliëfstokje-voor om het laatste stokje van het cluster, reliëfstokje-voor om de volgende steek, 3 halfstokjes, reliëfstokje-voor. Herhaal * 3x, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 5

1 losse, reliëfstokje voor in dezelfde steek, * 2 reliëfstokjes-voor, 3 reliëfstokjes voor cluster: (om het volgende stokje, stokje in de hoeklossenruimte en om het volgende stokje) ,  3 reliëfstokjes-voor, 3 halfstokjes, reliëfstokje-voor. Herhaal * 3x, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over. halve vaste in het eerste reliëfstokje.

Toer 6

1 losse, reliëfstokje-voor in dezelfde steek, * 3 reliëfstokjes-voor, bovenin de clustersteek (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), reliëfstokje voor om het laatste stokje van het cluster, 4 reliëfstokjes voor, 3 halfstokjes, reliëfstokje voor. Herhaal * 3x, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over.  halve vaste in het eerste stokje.

Toer 7

1 losse, vaste in dezelfde steek, 5 vasten,* in de hoek: 3  vasten, vaste in de volgende 15 steken. Herhaal * 2x, 9 vasten. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Opaline Glass.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina