Skip to Content

CAL – #322

CAL – #322

Een Mooi Gebaar CAL – #322 – 18 november

Toer 1

4 lossen, haak 15 stokjes in de 4e losse vanaf de naald. Halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 2

(3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) in dezelfde steek (eerste hoek). *stokje in de volgende 3 steken, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de volgende steek. Herhaal * 3x, 3 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

1 losse, reliëfstokje-voor in dezelfde steek. *3 reliëfstokjes-voor-cluster: (om het volgende stokje, stokje in de hoeklossenruimte en om het volgende stokje, samen afhaken) , reliëfstokje voor om volgende stokje, 3 halfstokjes, reliëfstokje voor).  Herhaal *rondom, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over. Halve vaste in het eerste reliëfstokje.

Toer 4

1 losse, reliëfstokje-voor in dezelfde steek, *reliëfstokje-voor in de volgende steek (= het eerste stokje van het cluster, bovenin de clustersteek (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), reliëfstokje-voor om het laatste stokje van het cluster, reliëfstokje-voor om de volgende steek, 3 halfstokjes, reliëfstokje-voor. Herhaal * 3x, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 5

1 losse, reliëfstokje voor in dezelfde steek, * 2 reliëfstokjes-voor, 3 reliëfstokjes voor cluster: (om het volgende stokje, stokje in de hoeklossenruimte en om het volgende stokje) ,  3 reliëfstokjes-voor, 3 halfstokjes, reliëfstokje-voor. Herhaal * 3x, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over. halve vaste in het eerste reliëfstokje.

Toer 6

1 losse, reliëfstokje-voor in dezelfde steek, * 3 reliëfstokjes-voor, bovenin de clustersteek (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), reliëfstokje voor om het laatste stokje van het cluster, 4 reliëfstokjes voor, 3 halfstokjes, reliëfstokje voor. Herhaal * 3x, maar sla het het laatste reliëfstokje voor over.  halve vaste in het eerste stokje.

Toer 7

1 losse, vaste in dezelfde steek, 5 vasten,* in de hoek: 3  vasten, vaste in de volgende 15 steken. Herhaal * 2x, 9 vasten. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Opaline Glass.