Hoe haak je een reliëfstokje-voor?

Om wat diepte in je haakwerk te krijgen kun je werken met reliëfsteken. Met reliëfsteken werk je niet in de steken van de vorige toer, maar om de steken van de vorige toer skype app kostenlos herunterladen. Je kunt een reliëfsteek maken waarbij je de steek waar je om heen haakt naar voren duwt, of waarbij je de steek waar je om haakt naar achter duwt. Als je ze afwisselt krijg je een ribbelpatroon fotoen icloud.

In onderstaande foto zie je 3 toeren stokjes. Waar de A staat steek je normaliter in om een steek te maken allplan 2019 download kostenlos. Reliëfsteken doe je echter tussen B en C, voor of achter de tussenliggende “stam” van de steek heen.

Reliëfstokje voor

In het Engels wordt dit een Front Post Double Crochet genoemd lustige ostergrüße kostenlos downloaden. Front Post zegt dat je hem voor en om de “stam” van de steek maakt, in plaats van in de steek.

Om te kunnen beginnen aan een reliëfstokje heb je een steek nodig om omheen te werken (geen lossenketting of halve vasten) pferde pc spiele kostenlos downloaden. In het voorbeeld heb ik eerst 3 toeren stokjes gemaakt. Om te keren maak je 3 lossen, daarna kun je beginnen aan je reliëfstokje autodesk sketchbook herunterladen.

In de foto zie je een stopnaald die aanwijst hoe je de haaknaald moet steken voor het reliëfstokje. Je slaat de draad om, steekt de haaknaald van rechts naar links, van voor naar achter naar voor OM de steek heen e ticket downloaden.

Reliëfstokje voor - stap 1

Zo ziet het eruit met de haaknaald fotos aus der cloud downloaden. Let er op dat je het stokje direct onder de drie lossen overslaat.

Sla de draad om en haal de naald terug langs de stam van de steek (foto onder) Download onedrive mac.

Reliëfstokje voor - stap 3

Je hebt nu drie lusjes op de naald (zie foto onder) Download star stable online.

Reliëfstokje voor - stap 4

Maak het stokje nu op de gebruikelijke wijze af: sla de draad om en haal door twee lusjes…

Reliëfstokje voor - stap 5

…en sla de draad nogmaals om en haal door de laatste twee lusjes. Tadaah! Je eerste reliëfstokje-voor is af!

Reliëfstokje voor - stap 6

Als je nu nóg een reliëfstokje wilt maken, moet je goed kijken wat het volgende stokje is. De stopnaald in onderstaande foto illustreert waar het volgende reliëfstokje voor moet komen.

Reliëfstokje voor - stap 7

Om een toer reliëfstokjes te sluiten maak je meestal een gewoon stokje in de derde beginlosse van de vorige toer. Kijk hiervoor nauwkeurig in je patroon.

Reliëfstokje voor - stap 8

Aan de voorzijde ziet het er nu zo uit:

Aan de achterzijde ziet het er zo uit:

De steken die je nu duidelijk achter het werkt ziet liggen, worden soms gebruikt in volgende toeren. Op die manier krijg je 3D-effecten in je haakwerk. In de Een Mooi Gebaar CAL is veel gewerkt met reliëfstokjes, dus het is goed om ze eens te oefenen.