Skip to Content

CAL – #321

CAL – #321

Een Mooi Gebaar CAL – #321 – 17 november

Alle oneven toeren worden gehaakt met kleur A, alle even toeren worden gehaakt met kleur B.

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes, (3 lossen, 3 stokjes) 3x, 3 lossen. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 2

Keer het werk. Halve vaste in de lossenruimte en wissel naar kleur B, (beginstokje en stokje in dezelfde ruimte, * stokje in elke steek tot aan de hoek, **(2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x, en eindig bij ** in de laatste herhaling, (2 stokjes, 3 lossen) in de hoeklossenruimte, halve vaste in het beginstokje.

Let op: In toer 1 zie je 4 groepjes van 3 steken. In toer 3 maken we reliëfdubbelstokjes in de eerste en derde steek van elk groepje.

Toer 3

Keer het werk. Halve vaste in de lossenruimte en wissel naar kleur A. 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte, * vaste in de volgende 3 steken, reliëfdubbelstokje-voor in het eerste stokje van toer 1, sla de bovenliggende steek van toer 2 over, vaste in de volgende steek, reliëfdubbelstokje voor om het derde stokje van toer 1, bovenliggende steek van toer 2 overslaan, vaste in de volgende steek, **(vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeklossenruimte. Herhaal * nog 3 keer en eindig bij **, (vaste, 2 lossen in de laatste hoek), halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

Herhaal toer 2.

Toer 5

Keer het werk, halve vaste in de lossenruimte en wissel naar kleur A, 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte, *vaste in de volgende 4 steken, reliëfdubbelstokje-voor rond het eerste stokje na de hoeklossenruimte van toer 2, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de volgende steek, reliëfdubbelstokje-voor rondom om het 3e stokje van toer 2, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de volgende steek, reliëfdubbelstokje voor rondom het eerste reliëfdubbelstokje van toer 3, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de  volgende steek, reliëfdubbelstokje voor rondom het volgende reliëfdubbelstokje van toer 3, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de volgende 2 steken, ** (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x en eindig bij ** in de laatste herhaling. (vaste, 2 lossen) in de laatste hoek, halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

Haak een halfstokje in elke steek. In de hoeklossenruimte: (1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje). Halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux en Orchid.

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!