Skip to Content

CAL – #321

CAL – #321

Een Mooi Gebaar CAL – #321 – 17 november

Alle oneven toeren worden gehaakt met kleur A, alle even toeren worden gehaakt met kleur B.

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes, (3 lossen, 3 stokjes) 3x, 3 lossen. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 2

Keer het werk. Halve vaste in de lossenruimte en wissel naar kleur B, (beginstokje en stokje in dezelfde ruimte, * stokje in elke steek tot aan de hoek, **(2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x, en eindig bij ** in de laatste herhaling, (2 stokjes, 3 lossen) in de hoeklossenruimte, halve vaste in het beginstokje.

Let op: In toer 1 zie je 4 groepjes van 3 steken. In toer 3 maken we reliëfdubbelstokjes in de eerste en derde steek van elk groepje.

Toer 3

Keer het werk. Halve vaste in de lossenruimte en wissel naar kleur A. 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte, * vaste in de volgende 3 steken, reliëfdubbelstokje-voor in het eerste stokje van toer 1, sla de bovenliggende steek van toer 2 over, vaste in de volgende steek, reliëfdubbelstokje voor om het derde stokje van toer 1, bovenliggende steek van toer 2 overslaan, vaste in de volgende steek, **(vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeklossenruimte. Herhaal * nog 3 keer en eindig bij **, (vaste, 2 lossen in de laatste hoek), halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

Herhaal toer 2.

Toer 5

Keer het werk, halve vaste in de lossenruimte en wissel naar kleur A, 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte, *vaste in de volgende 4 steken, reliëfdubbelstokje-voor rond het eerste stokje na de hoeklossenruimte van toer 2, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de volgende steek, reliëfdubbelstokje-voor rondom om het 3e stokje van toer 2, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de volgende steek, reliëfdubbelstokje voor rondom het eerste reliëfdubbelstokje van toer 3, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de  volgende steek, reliëfdubbelstokje voor rondom het volgende reliëfdubbelstokje van toer 3, sla de bovenliggende steek van toer 4 over, vaste in de volgende 2 steken, ** (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x en eindig bij ** in de laatste herhaling. (vaste, 2 lossen) in de laatste hoek, halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

Haak een halfstokje in elke steek. In de hoeklossenruimte: (1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje). Halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux en Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina