Skip to Content

CAL – #275

CAL – #275

Een Mooi Gebaar CAL – #275 – 2 oktober

Iris haakt deze granny in de kleuren Lilac en Orchid.

Toer 1

5 lossen, stokje in eerst gehaakte losse. *1 losse, stokje in dezelfde eerst gemaakte losse.* x 11. 1 losse, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 2

Begin met een staand-stokje (maar maak ‘m niet af) en haak ermee een 3stokjescluster in een willekeurige lossenruimte. *4 lossen, 3stokjescluster in volgende ruimte, 2 lossen, 3stokjescluster in volgende ruimte, 2 lossen, 3stokjescluster in volgende ruimte*. Herhaal rondom. Halve vaste in eerste 3stokjescluster.  Hecht af.

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan in een 4-lossenhoekruimte met een staand-stokje. 3 stokjes in dezelfde ruimte. 3 lossen, 4 stokjes in dezelfde hoekruimte. *(Reliëfstokje-voor om het cluster, stokje in ruimte) x2, reliëfstokje-voor om volgende cluster. (4 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes) in hoekruimte.* Herhaal rondom, halve vaste in staand-stokje, hecht af.

Toer 4 

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-halfstokje in een willekeurige ruimte, ter vervanging van één van de 2 halfstokjes. *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in ruimte. Halfstokje in volgende 4 stokjes, (reliëfhalfstokje-voor om reliëfstokje-voor, halfstokje in volgende steek) x 2, reliëfhalfstokje-voor om reliëfstokje-voor, halfstokje in volgende 4 stokjes.* Herhaal rondom, halve vaste in staand-halfstokje, hecht af.

Toer 5

Hecht nieuwe kleur aan in een willekeurige hoek, met een staand-stokje ter vervaning van één van de twee stokjes. *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), stokje tussen elke steek tot volgende hoek.* Herhaal rondom, halve vaste in staand-stokje en hecht af.