Skip to Content

CAL – #275

CAL – #275

Een Mooi Gebaar CAL – #275 – 2 oktober

Iris haakt deze granny in de kleuren Lilac en Orchid.

Toer 1

5 lossen, stokje in eerst gehaakte losse. *1 losse, stokje in dezelfde eerst gemaakte losse.* x 11. 1 losse, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 2

Begin met een staand-stokje (maar maak ‘m niet af) en haak ermee een 3stokjescluster in een willekeurige lossenruimte. *4 lossen, 3stokjescluster in volgende ruimte, 2 lossen, 3stokjescluster in volgende ruimte, 2 lossen, 3stokjescluster in volgende ruimte*. Herhaal rondom. Halve vaste in eerste 3stokjescluster.  Hecht af.

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan in een 4-lossenhoekruimte met een staand-stokje. 3 stokjes in dezelfde ruimte. 3 lossen, 4 stokjes in dezelfde hoekruimte. *(Reliëfstokje-voor om het cluster, stokje in ruimte) x2, reliëfstokje-voor om volgende cluster. (4 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes) in hoekruimte.* Herhaal rondom, halve vaste in staand-stokje, hecht af.

Toer 4 

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-halfstokje in een willekeurige ruimte, ter vervanging van één van de 2 halfstokjes. *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in ruimte. Halfstokje in volgende 4 stokjes, (reliëfhalfstokje-voor om reliëfstokje-voor, halfstokje in volgende steek) x 2, reliëfhalfstokje-voor om reliëfstokje-voor, halfstokje in volgende 4 stokjes.* Herhaal rondom, halve vaste in staand-halfstokje, hecht af.

Toer 5

Hecht nieuwe kleur aan in een willekeurige hoek, met een staand-stokje ter vervaning van één van de twee stokjes. *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), stokje tussen elke steek tot volgende hoek.* Herhaal rondom, halve vaste in staand-stokje en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina