Skip to Content

Meadow

Meadow

Attic24 ontwerpt schitterende haakprojecten, vooral van dekens, die ze gratis deelt in het Engels. Ik maak daar, uiteraard met toestemming, Nederlandse vertalingen van voor jullie, die hier gratis op de website beschikbaar zijn. In januari 2021 start de nieuwe CAL van Attic24, Meadow genaamd. De algemene informatie over deze CAL die tot nu toe bekend is, zal ik op deze pagina met jullie delen.


Meadow :: Introductie

Goeiemorgen! Als je hier komt om het nieuwe Meadow garenpakket te bestellen, klik dan op deze link >>

MEADOW GARENPAKKET

Als je graag de motivatie over deze deken wilt weten, lees dan verder…

Ik begin altijd aan een zeer nieuwsgierige en creatieve reis als ik kleurenpalletten voor dekens ontwerp, ik weet dan ook nooit precies wanneer de inspiratie komt of hoe het zichzelf zal manifesteren in mijn Creatieve Brein. Soms pieker ik lang over mogelijk thema’s (jaren zelfs) voor het goed voelt om ze tot uiting te brengen, soms poppen ideeën ineens op in een enkel ogenblik. Het Meadow kleurenpalet was echt een PING moment! Het idee voor het kleurenpalet kwam in me op, met zo’n enorme kracht, tijdens een zonnige morgen, dat ik meteen wist dat ik toe zou gaan geven aan de charmes.

Voor diegene die de blog van Attic24 lezen, weten jullie dat er een kleine weide is op slechts 5 minuten lopen vanaf mijn huis. Ik wil daar vooral eind mei altijd graag naar toe omdat dan alle boterbloempjes in bloei staan en ik heb al zo vaak foto’s gedeeld van die prachtige gouden gloed over de weide! Het is een prachtig gezicht en één van de redenen dat mei mijn absoluut favoriete maand van het jaar is.

Dit jaar in mei en juni wilde ik vaak naar de weide toe als ik wat ademruimte nodig had. We waren nog steeds in heftige lockdown met zo ongeveer alles gesloten, dus we mochten alleen even naar buiten voor onze dagelijkse wandelingetjes.

Ik wandelde bijna elke dag in juni door de weide, vaak in mijn eentje als ik even wat alleentijd nodig had. Het werd mijn eigen sanctuary, een rustig oord waar ik mijn rennende gedachten tot stilstand kon brengen en wat vrede kon krijgen in mijn emoties.

Gedurende de maand juni zag ik steeds meer wilde bloemen, die zich leken te verstoppen in het hoge gras. De boterbloemen waren er ook nog, maar hun felle gele kleuren werden nu gecomplementeerd door prachtige zomertinten. Paars en witte klaver, vetches en trefoils, kruipende distels en creme kleurig moerasspirea, en brandnetels en berenklauw.

Ik was steeds onder de indruk van alle prachtige wilde bloemen…

…berenklauw…

…klaver…

…boterbloem.

Ik heb lekker langzaam gewandeld langs de rand van de weide, zoekend naar bloemetjes en hun kleuren absorberend. Het was een prachtige tijd – lange trage dagen met veel uren om te dagdromen en in mijn hoofd te creëren.

Ik wandelde nog steeds in juli omdat het wandelen me rust bracht. In juli waren de meeste bloemen weg en waren er hoge zomergrassen. Er was een prachtige paarse gloed over de hei – ik weet niet precies hoe dit gras heet , maar het heeft een mooie rokerige paarse tint en dat is absoluut prachtig.

OH >> Ik heb even online gezocht en vond dit: wat handig dat we toch zoveel informatie zo snel kunnen raadplegen. Het gras hierboven heet “Yorkshire Fog gras” – wow, wat een gave naam!!

In Augustus waren alle wilde bloemen weg, behalve de berenklauw…

….die boven zelfs de grootste grassen uittorend. Ik heb op harde wijze geleerd dat je geen berenklauw moet plukken, omdat het de huid behoorlijk irriteert. Ik hou er sowieso niet van om in de weide bloemen te plukken, omdat het een bescherm stukje is en ik veel respect heb voor dat soort regels.

Ik heb heel veel gewandeld in de zomermaanden, vaak over vele kilometers langs velden en door de kleine straatjes rondom met stadje en omringende dorpen. Ik heb zo veel prachtige wilde bloemen zien groeien, samen met veel grassoorten en het viel me op dat de meeste grassen van hetzelfde soort waren als dat in de weide. Op een zomerse storm avond ben ik wat stammen gaan verzamelen tijdens een missie, voor wat foto’s. Ik plukte steeds maar één of twee per plek, om het niet te verstoren. Ik wandelde iets minder dan 5 miles in mijn missie om alle tinten te verzamelen die ik nodig had.

….ahhhhhh, zulke prachtige zomerse kleuren! Ik heb er ook wat blauwe tinten in gedaan, om de zomerse luchten te vertegenwoordigen en ik ben heel blij met het gevoel van dit pallet. “Heel blij” is zelfs niet een goede manier om te beschrijven hoe ik me voel – dit delicate en prachtige kleurenpalet is absoluut gevuld met zomers licht en warmte en ik kon er niet doller op zijn. Het heeft een helende kwaliteit, waardoor ik meteen kalm word. Het transporteert me naar mijn rustige, solo wandelingen door dat prachtige veld met al die levendige kleuren. Ik hoop dat de Meadow deken net zo’n helende, kalmerende vibe zal hebben.

Zoals altijd bij mijn dekens, heb ik 15 tinten Stylecraft Special DK gekozen voor de Meadow deken

Bovenaan beginnend en dan met de klok mee:

Wisteria Lavender Cloud Blue Duck Egg Sage

Lincoln Meadow Pistachio Dandelion Buttermilk

Parchment Mushroom Pale Rose Raspberry Grape

Je kunt het Meadow pakket kopen bij Wool Warehouse, dan krijgt Lucy van Attic24 een kleine commissie:

❧ MEADOW GARENPAKKET

Het is moeilijk om te beschrijven hoe dol ik ben op deze kleuren – ze zijn heerlijk kalmerend (zonder saai te zijn) en brengen een zachte warmte, die me zo doet denken aan mijn fijne zomerse weide wandelingen. De kleuren zingen van zonneschijn en een licht briesje, van zachte voetstappen op rustige weggetjes, van hoge dansende grassen, van heuvels in de verte en rustgevende vergezichten. En natuurlijk van alle schitterende bloemen die ze representeren – alle roze, paarse en goud gele tinten van de wilde weide bloemen.

Prachtig, allemaal.

De wilde bloemen die ik verzameld heb langs de kant van de weg deden het een paar dagen mooi binnen – ik deed ze in lege glazen potten en genoot ontzettend van de prachtige structuren van dichtbij.

Het was leuk om met de kleuren te spelen, om de bloemen met het garen te combineren en te zien hoe perfect de Dandelion kleurtint paste bij de boterbloemen. Een perfectere kleur voor in het Meadow pakket had ik zelf niet kunnen verzinnen.

Ik moet toegeven dat ik veel geniest heb met al die wilde bloemen en grassen op mijn tafel – haaaatsjjjie!

Maar de dagen dat de wilde bloemen op mijn tafel stonden heb ik er wel het meeste van gemaakt. Ik heb eindeloos gespeeld met mijn garen-wasknijpers en een eindeloze hoeveelheid strepenpatronen uitgeprobeerd die de kleuren goed tot z’n recht zouden laten komen.

Na een heleboel keer opnieuw beginnen, heb ik uiteindelijk iets simpels maar vrij perfects gevonden. Het is een variatie op de “gekruiste stokjes” waar de steken in paren gewerkt worden, zodat ze over elkaar komen te vallen. Ik dacht daarbij meteen aan een wirwar van grassen en bloemen door elkaar.

Deze prachtige toeren met kleine kruisjes maken een prachtig patroon – een klein beetje kantachtig en een klein beetje textuur, maar allemaal vrij subtiel. En ohhh het is zo heerlijk eenvoudig om dit te haken! Perfect voor beginners (als je een stokje kunt maken, kun je dit patroon maken, dat beloof ik) – en nét genoeg concentratie om je er bij te houden, maar het gemak van deze toeren maakt het gewoonweg heerlijk.

Toen ik voor het eerst aan dit ontwerp bezig was, wist ik meteen dat het perfect was om een “kleurenverhaal” mee te maken. Weten jullie nog, bij de Moorland en Woodland dekens? Beide dekens waren ontworpen als kleurenverhaal, en de strepen waren zo geordend dat het uiteindelijke project lijkt op een landschap.

Dit is best een grote uitdaging als ontwerper – het is echt niet zo makkelijk als het lijkt om zo’n effect te creëren terwijl je ook nog de garenhoeveelheden in de gaten moet houden. Maar jullie kennen me, ik hou van een mooie uitdaging en ik denk dat “verhalendekens” mijn absolute favoriet zijn om te ontwerpen.

In bovenstaande foto, kun je aan de linkerkant zien dat ik een grafische vertegenwoordiging heb gemaakt van de Meadow. Dit geeft je hopelijk een idee over hoe de 90 strepen er uit zullen zien als ze allemaal samen zijn in de volledige deken. Mijn doel is om de kleuren te gebruiken om een rustgevende wandeling door een rustige weide te weerspiegelen, omringt door bloemen, met een mooi uitzicht op rollende heuvels en een zomer lucht.

Er komt ook een “mixed stripe”, gemixte strepen, variant van de Meadow deken, waar alle 15 tinten evenwijdig door de deken heen zijn verdeeld. Ik vind het altijd leuk om beide opties te geven, en om het enthousiasme te zien waarmee men aan de slag gaat. Ik zal een sneak peek delen van beide versies als we wat dichterbij de start van de CAL aangekomen zijn.

Overbodig om te zeggen wellicht, maar ik heb heel heel heel veel zin om deze deken met jullie te gaan maken en om samen door de weide te gaan wandelen. Je hoeft je niet aan te melden voor deze CAL – het is allemaal heel ontspannen hier in de Attic dus alles wat je maar hoeft te doen is het garen verzamelen en op deze website kijken in het nieuwe jaar als het patroon in delen online komt.

Ik zal nog wat meer schrijven over de CAL als de startdatum dichterbij is gekomen.

♥ De Attic24 Meadow CAL loopt 8 weken, beginnende op 8 januari – dan wordt het eerste deel gepubliceer op de website van Attic24, met elke vrijdag een nieuw deel tot eind februari. LET OP: Een Mooi Gebaar bestaat uit één persoon (Iris, aangenaam) en ik doe ontzettend m’n best om de delen op dezelfde dag te vertalen. Het zijn altijd enorm grote, gedetailleerde pagina’s met veel foto’s, wat héérlijk is, maar óók veel werk. Het kán dus wel eens gebeuren dat een deel pas op zaterdag online komt. Houd de Facebook pagina in de gaten, daar plaats ik een berichtje als ik het nieuwste deel weer vertaald heb, mét link. Bedankt voor jullie begrip!

♥ Er komt een volledige foto-tutorial hier op de pagina voor het nieuwe Meadow haakpatroon. Elke week deel ik de kleurenvolgorde voor de twee verschillende versies van de Meadow deken (het Kleurenverhaal en de Gemixte Strepen)

♥ Het Meadow Pakket bestaat uit 15 x 100 gram bollen Stylecraft Special DK en dat is genoeg om één deken te maken. Er is geen geprint patroon beschikbaar bij het garenpakket, alle patrooninformatie wordt hier op de site gedeeld.

♥ De Meadow deken is ongeveer 120 cm bij 175 centimeter. Je hebt twee pakketten nodig als je een grotere deken wilt maken. Ik zal de formaten voor lossenkettingen en patroonondersteuning geven voor als je een grotere (of kleinere) deken wilt maken.

Ik ben heel dankbaar voor mijn vrienden bij Stylecraft Garen en Wool Warehouse voor al het harde werk dat ze doen om ervoor te zorgen dat er een prachtige collectie garen klaar ligt voor jullie. Wool Warehouse werkt hard door in zeer moeilijke omstandigheden, terwijl ze hun geweldige personeel proberen veilig te houden met social distancing maatregelen en toegenomen werkdruk. Ze doen hun uiterste best om al het garen zo snel mogelijk te verzenden, maar in veel landen zijn langere bezorgtijden van toepassing. De CAL begint pas in januari, dus er is nog vrij veel tijd om je garen bij jou thuis te krijgen.

Dankjewel allemaal voor jullie vriendschap en enthousiasme in de aanloop naar deze deken reis, het betekent veel voor me om jullie gezelschap te hebben, zeker in de diepste donkerste dagen van de winter, als alles voelt als een strijd. Bedankt, bedankt xx


Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ De Mini Bobbel Rand

Attic24 Cottage Ripple Deken Gratis Haakpatroon | Een Mooi Gebaar

Monday 24th of April 2023

[…] rij, links naar rechts ♥ Parchment ♥ Camel ♥ Mocha ♥ Meadow ♥ Khaki […]

Gratis haakpatroon Springfrost Harmony | Een Mooi Gebaar

Wednesday 15th of February 2023

[…] rij :♥ Meadow ♥ Cloud Blue ♥  Baby Blue* ♥ Wisteria ♥ Pale Rose […]

Edith de Boer

Monday 1st of February 2021

Goedemorgen Iris. Klopt het dat het volgende deel van de Meadow deken nog niet vertaald is? Het gaat om deel 4.

Groetjes Edith de Boer

Herma

Friday 5th of February 2021

Ik heb hetzelfde probleem. Tot en met deel 3 staat het erop. Daarna stopt het. Ik haal de kleuren van de Officiële site. Dit is goed te doen. Maar ik weet niet of mijn Engels wel voldoende is als straks het patroon van de rand aan de beurt is. Hopen dat het probleem gauw ve4holpen is. Groeten Herma

Arlene Lubbers

Thursday 17th of December 2020

Hallo, graag ontvang ik het patroon van de Meadow Blanket. Het pakket heb ik al in huis, maar ik begrijp dat ik via jou aan een Nederlands talig patroon kan komen. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Iris van Meer

Thursday 17th of December 2020

Hallo Arlene, leuk dat je het patroon wilt gaan maken! Het patroon wordt in delen gepubliceerd, te starten op 8 januari. Je zult dus nog even geduld moeten hebben ;) Dit staat ook in het bericht <3 Het is het wachten waard hoor, dit prachtige project! Met vriendelijke groet, Iris van Meer