2 januari, de ergste katers van Oudjaarsavond zijn nu hopelijk ook voorbij, dus we kunnen weer lekker aan de slag met het tweede vierkantje van de 365. Eigenlijk zijn het er 368 in het voorbeeld, omdat je anders niet op een rechthoek uitkomt. Het tweede vierkantje bestaat uit één kleur, in mijn geval de kleur Purple Bordeaux (050).

Dit vierkantje heet Lupita en is onderdeel van de prachtige Vibrant Vintage CAL. Die CAL is geschreven door CypressTextiles, een bezoekje aan haar website is zeker de moeite waard! Het kan zijn dat dit vierkantje groter uitkomt dan de vorige, maak je daar (nu) nog niet teveel zorgen om! Maak eerst een stuk of 10 a 20 vierkanten en kijk dan of er échte uitschieters tussen zitten. Bij alle mensen die de CAL is 2018 hebben gemaakt is het goedgekomen bij het aan elkaar zetten, heb daar dus vertrouwen in en ga nu niet teveel uithalen en opnieuw haken <3


Stekenuitleg

Beginpuffsteek = Trek lusje op ter hoogte van halfstokje. (Sla draad om, naald in dezelfde ruimte, draad om naald, trek terug) 3 keer (7 lusjes op de naald), draad om naald en door alle lusjes.

Puffsteek (klik hier voor de foto-tutorial).


Toer 1

Magische ring maken. 2 lossen (telt als halfstokje), 19 halvestokjes, halve vaste in tweede beginlosse. 20 halfstokjes.

Toer 2

4 lossen (telt als stokje + 1 losse). (Stokje, 1 losse) 19 keer, halve vaste in beginstokje, halve vaste naar lossenruimte. 20 stokjes, 20 1-lossenruimtes. LET OP: In de foto’s van dit vierkantje zijn het per ongeluk dubbele stokjes, het moeten stokjes zijn om op het goede formaat uit te komen!!

Toer 3

Beginpuffsteek in de eerste lossenruimte. (2 lossen, puffsteek in volgende lossenruimte) 19 keer. 2 lossen, halve vaste in beginpuffsteek. 20 puffsteken, 20 2-lossenruimtes.

Toer 4

Stokje + 3stokjescluster (telt als eerste 4stokjescluster) in eerste lossenruimte, (3 lossen, 4stokjescluster in volgende lossenruimte) 19 keer. 3 lossen, halve vaste in begincluster. 20 4stokjesclusters, 20 3-lossenruimtes.

Toer 5

Halve vaste in eerste lossenruimte. In dezelfde lossenruimte: (6 lossen (telt als dubbelstokje en 2 hoeklossen), 3 dubbelestokjes). **3 stokjes in volgende lossenruimte, 3 vasten in volgende lossenruimte, vaste in volgende cluster, 3 vasten in volgende lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte, (3 dubbelestokjes, 2 lossen, 3 dubbele stokjes) in volgende lossenruimte voor de hoek. Herhaal vanaf ** 3 keer, laatste hoek overslaan. 2 dubbelestokjes in eerst hoek om die af te maken, halve vaste in begindubbelstokje. 24 dubbelstokjes, 24 stokjes, 28 vasten, 4 2-lossenruimtes.

Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media ?