Skip to Content

Haakpatroon Woodland – Deel 3

Haakpatroon Woodland – Deel 3

Woodland CAL Deken – Attic24

In dit derde deel van de Woodland CAL deken staan weer een aantal prachtige fotovoorbeelden van andere haaksters en krijg je natuurlijk de volgende kleuren door. Dit patroon is van Lucy van Attic24 en alle lof hoort haar toe! Ga vooral eens kijken op haar website of Facebook en doneer als je van haar patronen geniet! Deze pagina is slechts een vertaling van haar blog, dus als er “ik” staat, gaat dat over Lucy, niet over mij!

Woodland CAL

Halllllloooo en goedemorgen, jullie lieve boswandelaars! Hoe gaat het met jullie? Ik ben druk geweest met de administratie en dat was noodzakelijk maar ook zwaar en tijdrovend! Ik word dan zo vrolijk van deze lieve golfstreepjes aan het eind van mijn drukke dagen, ik kan je niet vertellen hoe erg ik naar mijn haaktijd uitkijk aan het eind van een drukke dag. Soms zit ik bij het haardvuur en haak ik in de avond en soms wil ik gewoon alleen maar naar bed. Het maakt niet uit, ik krijg elke dag wel één of twee streepjes gedaan en mijn extra toeren maak ik tijdens mijn haakochtendjes en in de weekenden als er tijd is.

Ik weet dat iedereen druk is en dat het niet altijd makkelijk is om “me-time” te vinden om aan je hobby te bestden. Het is heel heel belangrijk dat je geniet van je Boswandeling met deze CAL, dus voel alsjeblieft geen druk door andere mensen. Het is geen wedstrijd! Het is belangrijk dat je je eigen tempo volgt, zelfs als je sommige dagen maar één stukje kunt haken. Het is wel en CAL, maar er zijn geen regels dat je mijn schema aan moet houden.

Er komt sowieso een inhaalslagweek op vrijag 16 februari, dat geeft je een beetje de kans om bij de te werken als je achter raakt. Je kunt die week gebruiken voor de laatste strepen, voor het wegwerken van de draadjes of gewoon voor het genieten van het prachtige project wat je al gehaakt hebt!

LENGTE VAN DE WOODLAND CAL DEKEN

Er komen vragen over hoe lang de deken zou moeten zijn na deel 1 en 2. De strepen worden in 6 delen gehaakt, dus je wilt dat elk deel ongeveer 30 centimeter meet voor een deken van 180 centimeter. Het maakt niet uit als het een paar centimeter verschilt.

Elke week spendeer ik veel tijd op social media, om vragen te beantwoorden, om jullie posts te lezen en om de algemene voortgang van de CAL te volgen en ik vind het ZO tof wat jullie allemaal doen! Deze week zal ik nog eens wat foto’s delen om de verschillende versies van de Woodland CAL Ripple te laten zien.

Amelia heeft haar eigen herfstkleurenpallet ontworpen, met wat extra donkere en lichtere bruine en groene, gouden en oranje-koper kleuren.

Vicky herhaalt steeds de kleuren in dezelfde volgorde en het wordt een heel zomers geheel met groen, blauw en paars.

Jan maakt een strandwandeling, al steentjes en drifthout verzamelend….

…..en Angie gebruikt haar bekende felle kleuren om een heel vrolijke en blije deken te maken.

Hazel gebruikt haar nieuwe hondenspullen als inspiratie voor de nieuwe deken, ter voorbereiding op de nieuwe pup! Spannend!

Jane heeft zelf een kleurencombinatie gekozen die ze de “Woodland Surprise” noemt…

…..en Charlotte’s “Fairy Woodland” heeft een prachtige vintage look door het kleurgebruik.

Liz gebruikt het Hydrangea kleuren pakket om haar deken te maken.

Stephanie gebruikt Stylecraft Batik garen voor haar Woodland deken ik vind het prachtig hoe deze licht gespikkelde kleuren golven. Het lijkt dat zonlicht dat door de boomtoppen op de herfstgrond schijnt!

Louise heeft een prachtig kleurenpalet gekozen wat me aan de herfst én aan de Lente doet deken. Ik vind het mooi om te zien hoe deze herfst- en lentekleuren zo in de pasteltinten bij elkaar passen.

Ik vind het zo ongelofelijk leuk om te zien hoe de creativiteit vloeit en hoe mensen mijn patronen en ideeën nemen en daar dan hun eigen draai aan geven – inspiratie is een prachtig goed!

Ik had deze week een hele trage week, zo’n week die maar blijft duren. Sommige weken gaan zo, niet? Dan is het dinsdag en dan ben je er heilig van overtuigd dat het al donderdag zou moeten zijn.

Ik hou toevallig wel erg van dinsdagavonden, omdat ik dan in een cafe zit voor een paar uur met wat haakvrienden en dan haak ik mezelf weer helemaal tevreden. Er zijn een paar vrouwen in de groep bezig met mijn andere patronen: eentje met de Cosy Stripe, eentje met een Moorland en eentje met een Hydrangea strepen deken in prachtige felle kleuren. En natuurlijk mijn eigen Woodland golfjes ook aan de tafel.

Als je deel 3 afhebt, ben je halverwege de deken en moet het echt al op een deken gaan lijken. Ik vind het heerlijk om met deze deken over m’n benen heen te haken want het is koudddd hier in Engeland met sneeuw en uren regen. Dat vind ik zo heerlijk aan strependekens: je kunt ze al gebruiken voor ze af zijn!

Bovenstaande foto is hoe je deken eruit ziet aan het eind van week 3, je hebt dan 54 strepen. De warme herfstkleuren hebben me echt blij gemaakt deze week.

Aan het eind van deze week, neem je afscheid van drie kleuren: Cheerio Cypress, Tomato en Copper. Het is heerlijk dat we door die kleuren blaadjes hebben kunnen schoppen tijdens onze denkbeeldige wandeling, maar nu gaan we verder met de boomstammen waar de zon langsheen schijnt.

Je hebt 7 strepen van Cypress, Tomato en Copper gehaakt als deze week op is. Ik gebruik ongeveer 11 gram per streep, wat 77 gram betekent van deze kleuren. Als je het garen weegt aan het eind van deze week, heb je van deze kleuren dus ongeveer 23 gram over, al scheelt het flink tussen de verschillende kleuren.


WOODLAND DEKEN CAL DEEL 3

Je laatste streep van deel 2 zou LIME moeten zijn, dat was streep 36.

Hier is de kleureninformatie voor het “Woodland Kleurenverhaal”: streep 37 tot 54, van beneden naar boven gewerkt. Elke streep is twee toeren, dus 18 strepen = 36 toeren haken.

37. Grey

38. Gold

39. Lime

40. Spice

41. Copper

42. Grey

43. Mocha

44. Tomato

*Meadow* (optioneel voor grotere deken)

45. Cypress

46. Grey

47. Mustard

48. Mocha

49. Copper

*Gold* (optioneel voor grotere deken)

50. Meadow

51. Mocha

52. Grey

53. Meadow

54. Spice

Nog even over bovenstaande foto – ik was per ongeluk te laat met het maken van een foto, dus er zit al een streep voor deel 4 in…. Tomato!

Ik weet dat best een aantal van jullie de random kleurenvolgorde hebben gekozen voor je eigen deken: de bovenstaande foto laat deel 1 en 2 gehaakt zien door Kay. Ik dacht dat het leuk was om de 15 Woodland kleuren gemixt te tonen, ik vind het super gaaf hoe het blauw mixt met de rest.

Als je de random kleuren volgorde kiest, lees dan verder voor deel 3…..

Deel 3 van de “Random Colours” Woodland Deken volgorde (volg de wasknijpers van beneden naar boven)

37. Mustard
38. Pistachio
39. Spice
40. Copper
41. Mocha
42. Cypress
43. Duck Egg
44. Grey
45. Lincoln
46. Mustard
47. Spice
48. Meadow
49. Silver
50. Lincoln
51. Storm Blue
52. Mocha
53. Copper
54. Gold

Als je een extra grote deken wilt maken met de randomvariant, vrees niet, aan het eind van de CAL volgen 15 extra random strepen zodat je je deken langer kunt maken.
Handige Links – Woodland

{WOODLAND BLANKET GARENPAKKET}
{WOODLAND RIPPLE PATROON}
{WOODLAND CAL Deel 1 : strepen 1 – 18 } 
{WOODLAND CAL Deel 2 : strepen 19 – 36 }
{WOODLAND CAL Deel 3 : strepen 37 – 54 } 
{WOODLAND CAL Deel 4 : strepen 55 – 72 } 
{WOODLAND CAL Deel 5 : strepen 73 – 90 } 
{WOODLAND CAL Deel 6 : strepen 91 – 105 } 
{WOODLAND CAL DEEL 7: de rand}

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!