Skip to Content

CAL – #20

CAL – #20

Een Mooi Gebaar CAL – #20 – 20 januari

Dit vierkant bestaat uit 7 toeren de kleuren Plum (51), Clematis (57) en Lavender (56). Het is alweer het 20e vierkant van de Een Mooi Gebaar CAL. Heb jij al blokjes aan elkaar gezet? Hoe ging dat?


Toer 1

2 lossen, 8 vasten in eerste losse, halve vaste in eerste vaste. (8 vasten).

Toer 2

1 losse, vaste in dezelfde steek. *3 lossen, vaste in volgende steek. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met halve vaste in eerste vaste, halve vaste in volgende lossenruimte en wissel daarbij van kleur. (8 vasten, 8 3-lossenruimtes).

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde ruimte. *5 lossen, vaste in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met halve vaste in beginvaste, halve vaste in 5-lossenruimte.

Toer 4

5 vasten in elke 5-lossenruimte. Halve vaste in beginvaste en halve vaste in volgende vaste (dat is de tweede van de 5) en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in volgende twee steken. *1 losse, 3 steken overslaan, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in middelste vaste van volgende blaadje. 1 losse, 3 steken overslaan, vaste in volgende 3 steken. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in beginvaste.

Toer 6

3 lossen, stokje in de volgende twee steken, *stokje in lossenruimte, stokje in elk van de 3 volgende steken. (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoekruimte. Stokje in elk van de 3 volgende steken, stokje in lossenruimte, stokje in elke vaste. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse.

Hier was de granny voor mij nog niet groot genoeg. Ik heb daarom nog een rondje vasten gedaan.

Toer 7

1 losse, vaste in elke steek, met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Ria Viguurs

Tuesday 10th of January 2023

#20 EMGCAL Aanvulling

Tr 2: eindig met 3 lossen en 1 halve vaste in de 1e vaste

Tr 3: eindig met 5 lossen en 1 halve vaste in de 1e vaste

Tr 5: Steek door de halve vaste en de 2e vaste waarin die halve vaste zit, om de 1e vaste te maken Bij het aftellen van de 3 steken die overgeslagen moeten worden ná de stokjes, goed kijken, want er zit nog een steek verstopt onder dat laatste stokje. Je moet uitkomen bij de 2e steek van de 5 vasten van de vorige toer. Je eindigt met 1 losse na de 4e stokjes-groep + halve vaste in de 1e vaste.

Tr 6: je eindigt met een stokje in de losse + halve vaste in de 3e beginlosse. In totaal 15 stokjes tussen de hoeklossen

Tr 7: 19 vasten tussen de hoeklossen

Marijke

Sunday 21st of January 2018

Ik heb ze allemaal aan elkaar gezet. Ik heb de toer met reliëfvasten met de laatste kleur gedaan. Zo valt het niet op en de toer waarmee je aan elkaar haakt heb ik met de nr 70 gedaan.

Iris van Meer

Tuesday 23rd of January 2018

Ah, dat klinkt ook goed! Heb je daar misschien een foto van :)?