CAL – #20

Een Mooi Gebaar CAL – #20 – 20 januari

Dit vierkant bestaat uit 7 toeren de kleuren Plum (51), Clematis (57) en Lavender (56). Het is alweer het 20e vierkant van de Een Mooi Gebaar CAL. Heb jij al blokjes aan elkaar gezet? Hoe ging dat?


Toer 1

2 lossen, 8 vasten in eerste losse, halve vaste in eerste vaste. (8 vasten).

Toer 2

1 losse, vaste in dezelfde steek. *3 lossen, vaste in volgende steek. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met halve vaste in eerste vaste, halve vaste in volgende lossenruimte en wissel daarbij van kleur. (8 vasten, 8 3-lossenruimtes).

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde ruimte. *5 lossen, vaste in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met halve vaste in beginvaste, halve vaste in 5-lossenruimte.

Toer 4

5 vasten in elke 5-lossenruimte. Halve vaste in beginvaste en halve vaste in volgende vaste (dat is de tweede van de 5) en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in volgende twee steken. *1 losse, 3 steken overslaan, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in middelste vaste van volgende blaadje. 1 losse, 3 steken overslaan, vaste in volgende 3 steken. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in beginvaste.

Toer 6

3 lossen, stokje in de volgende twee steken, *stokje in lossenruimte, stokje in elk van de 3 volgende steken. (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoekruimte. Stokje in elk van de 3 volgende steken, stokje in lossenruimte, stokje in elke vaste. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse.

Hier was de granny voor mij nog niet groot genoeg. Ik heb daarom nog een rondje vasten gedaan.

Toer 7

1 losse, vaste in elke steek, met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

 

2 reacties op “CAL – #20”

  1. Ik heb ze allemaal aan elkaar gezet. Ik heb de toer met reliëfvasten met de laatste kleur gedaan. Zo valt het niet op en de toer waarmee je aan elkaar haakt heb ik met de nr 70 gedaan.

Reacties zijn uitgeschakeld.