Skip to Content

CAL – #21

CAL – #21

Een Mooi Gebaar CAL – #21 – 21 januari

Dit vierkant bestaat uit drie verschillende kleuren: Orchid (52), Lavender (56) en Blue Lake (66). Je haakt reliëfstokjes-voor. Veel haakplezier!


Toer 1

Magische ring met daarin: 3 lossen, 2 stokjes. *8 lossen, 3 stokjes. Herhaal vanaf * 3 keer. 8 lossen, halve vaste in derde beginlosse.

Toer 2

3 lossen. Reliëfstokje-voor om het volgende (middelste) stokje, stokje in volgende stokje. *5 lossen, stokje in volgende stokje, reliëfstokje-voor om middelste stokje, stokje om laatste stokje. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur. Duw de 8-lossenruimten van toer 1 naar voren.

Toer 3

3 lossen, stokje in volgende twee steken. 1 losse. *We haken nu de twee lossenruimtes van toer 1 en 2 samen, waarbij de 8-lossen bovenop de 5-lossen liggen: (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de lossenruimte. 1 losse, stokje in elk van de drie volgende steken. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met 1 losse en een halve vaste in de derde beginlosse en halve vaste in volgende steek en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen. *Reliëfdubbelstokje-voor om het laatste stokje van het onderliggende cluster van 3 stokjes van toer 2. Stokje in 1-lossenruimte van toer 3. Stokje in volgende 3 stokjes. In de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Stokje in volgende 3 stokjes. Stokje in 1-lossenruimte. Reliëfdubbelstokje-voor om het eerste stokje van het onderliggende cluster van 3 stokjes van toer 2. Stokje in middelste van drie stokjes van toer 3. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse.

Toer 5

1 losse, vaste in elke steek, met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Ria Viguurs

Tuesday 10th of January 2023

#021 EMGCAL aanvulling

tr 2: na het sterretje * ná reliefstokje, staat er stokje OM laatste stokje. OM moet IN zijn.

tr 4: dubbel reliefstokje om het stokje van tr 2, dat naast het reliefstokje zit van tr 2.

TIP: bij het haken van het dubbele reliefstokje is het handig om het werk naar achteren te vouwen,

tr 5: 17 vasten tussen de 2 hoek-lossen

succes!