Skip to Content

CAL – #22

CAL – #22

Een Mooi Gebaar CAL – #22 – 22 januari

Het is vandaag 22 januari en we maken samen weer een heel leuk blokje. De kwaliteit van de foto’s is niet echt denderend, mijn excuses daarvoor. De meeste foto’s van deze maand zijn gemaakt in november en december 2017, toen het maar weinig licht was. Met twee kleine kinderen kwam ik daarom te weinig toe aan haken bij goed daglicht en daardoor zijn sommige foto’s niet heel denderend. Stuur je mij leukere foto’s van jouw grannies? Dat kan via mijn Facebookpagina.

De gebruikte kleuren in dit voorbeeld zijn Plum (51) en Violet (53). Ik zou, als ik het vierkant opnieuw zou maken, echter niet voor deze kleurencombinatie kiezen, omdat ze teveel op elkaar lijken en dus geen mooi contrast tussen de verschillende toeren laten zien.


Toer 1

Magische cirkel met daarin: 6 lossen (telt als stokje en 3 lossen), *3 stokjes, 3 lossen. Herhaal vanaf * 3 keer. 2 stokjes, halve vaste in derde beginlosse en halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

6 lossen, stokje in dezelfde hoekruimte. *1 losse, 1 stokje overslaan, stokje in volgende stokje, 1 losse. In de hoek: stokje, 3 lossen, stokje. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde beginlosse en halve vaste in lossenruimte daarbij van kleur.

Toer 3

6 lossen, stokje in dezelfde hoek. *1 losse, stokje in lossenruimte, 2 stokjes in volgende steek, stokje in lossenruimte, 1 losse. In de hoek haak je: stokje, 3 lossen, stokje. Herhaal vanaf *. Halve vaste in derde beginlosse, halve vaste in hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

6 lossen, stokje in dezelfde hoek. *1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte. 1 stokje in elk van de volgende vier steken. 3 stokjes in volgende lossenruimte. 1 losse, (stokje, 3 lossen, stokje) in de hoekruimte. Herhaal vanaf * tot rond, halve vaste in derde beginlosse, halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Check de oppervlakte en bepaal of je in de volgende toer halfstokjes of stokjes gaat gebruiken. Ik had halfstokjes nodig.

Toer 5

5 lossen, halfstokje in dezelfde hoek. *1 losse, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte. 1 halfstokje in de volgende 4 steken, 1 losse, 2 steken overslaan, halfstokje in volgende 4 steken, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte, 1 losse, (halfstokje, 3 lossen, halfstokje) in de hoek. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in tweede beginlosse.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!


Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Ria

Wednesday 18th of January 2023

Kan het kloppen dat ik bij het begin van toer ik geen 6 maar 3 lossen moet haken die tellen als stokje en dan 3 lossen (is lossenruimte dan)?