CAL – #22

Een Mooi Gebaar CAL – #22 – 22 januari

Het is vandaag 22 januari en we maken samen weer een heel leuk blokje. De kwaliteit van de foto’s is niet echt denderend, mijn excuses daarvoor. De meeste foto’s van deze maand zijn gemaakt in november en december 2017, toen het maar weinig licht was. Met twee kleine kinderen kwam ik daarom te weinig toe aan haken bij goed daglicht en daardoor zijn sommige foto’s niet heel denderend. Stuur je mij leukere foto’s van jouw grannies? Dat kan via mijn Facebookpagina.

De gebruikte kleuren in dit voorbeeld zijn Plum (51) en Violet (53). Ik zou, als ik het vierkant opnieuw zou maken, echter niet voor deze kleurencombinatie kiezen, omdat ze teveel op elkaar lijken en dus geen mooi contrast tussen de verschillende toeren laten zien.


Toer 1

Magische cirkel met daarin: 6 lossen (telt als stokje en 3 lossen), *3 stokjes, 3 lossen. Herhaal vanaf * 3 keer. 2 stokjes, halve vaste in derde beginlosse en halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

6 lossen, stokje in dezelfde hoekruimte. *1 losse, 1 stokje overslaan, stokje in volgende stokje, 1 losse. In de hoek: stokje, 3 lossen, stokje. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde beginlosse en halve vaste in lossenruimte daarbij van kleur.

Toer 3

6 lossen, stokje in dezelfde hoek. *1 losse, stokje in lossenruimte, 2 stokjes in volgende steek, stokje in lossenruimte, 1 losse. In de hoek haak je: stokje, 3 lossen, stokje. Herhaal vanaf *. Halve vaste in derde beginlosse, halve vaste in hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

6 lossen, stokje in dezelfde hoek. *1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte. 1 stokje in elk van de volgende vier steken. 3 stokjes in volgende lossenruimte. 1 losse, (stokje, 3 lossen, stokje) in de hoekruimte. Herhaal vanaf * tot rond, halve vaste in derde beginlosse, halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Check de oppervlakte en bepaal of je in de volgende toer halfstokjes of stokjes gaat gebruiken. Ik had halfstokjes nodig.

Toer 5

5 lossen, halfstokje in dezelfde hoek. *1 losse, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte. 1 halfstokje in de volgende 4 steken, 1 losse, 2 steken overslaan, halfstokje in volgende 4 steken, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte, 1 losse, (halfstokje, 3 lossen, halfstokje) in de hoek. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in tweede beginlosse.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!


Is je vierkantje weer mooi geworden vandaag? Deel dan een foto op de Facebookpagina van Een Mooi Gebaar, of in de Een Mooi Gebaar groepspagina, of via Instagram @eenmooigebaar of #eenmooigebaar! Dat vind ik ├ęcht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 14 ASNB 07 09 12 71 70 t.n.v. Iris van Meer-Nube of gebruik deze PayPal-donatieknop:Volg mij voor meer gave haakpatronen!