Skip to Content

Deel 2

Deel 2

Woodland Deken – Attic24 – Gratis haakpatroon deken

Dit is het tweede gedeelte van de Woodland Deken CAL van Attic24. Lucy van Attic24 is een briljante haakster die geweldige dingen kan met kleur. Neem vooral eens een kijkje op haar website!

Goedemorgen allemaal, hoe was jullie week? Ik had een beetje een trage week en ben bang dat ik ziek word, maar ik klaag niet (althans, niet zo veel) en ik hoop binnenkort weer vrij te zijn van de kleine beestjes. Ik moest even bij m’n bureau weg om me op het huis en de Kleine Mensjes te focussen begin van de week, maar het is heerlijk om nu weer bij te komen met alle enthousiaste activiteiten op Blogland, Facebook en Instagram. Wat zijn er veel mensen die mee gaan doen met de CAL! Ik word zelf ook helemaal vrolijk van alle herfstkleuren die me om de oren vliegen. Is het niet geweldig dat we ons verbonden kunnen voelen op deze manier? De vriendelijkheid van de haakgemeenschap en het gevoel dat je ergens bijhoort zijn onbetaalbaar, ik kan m’n leven niet meer zonder voorstellen.

Als je vorige week al begonnen bent, hoop ik dat je ontzettend genoten hebt van je eerste stukje wandeling. Heb je je voeten inmiddels goed kunnen neerzetten op deze kronkelige bospaadjes? Ik hoop dat alles goed gaat en dat de initiele struggles overwonnen zijn. Ik vind het vervelend om te weten dat sommigen worstelen met het patroon. Mocht het een geruststelling zijn, ik heb zelf ook flink geworsteld met dit patroon in mijn eerste paar rijen. Het wordt uiteindelijk tweede natuur om goed te tellen. Je zult uiteindelijk zelfs in je dromen nog 6, 5, 6, 6, 5, 6, 6, 5 tellen 😉

Velen van jullie zijn inmiddels lid geworden van de Engelstalige Facebookgroep “Attic24 Moorland and More” (met inmiddels meer dan 4000 leden!) en er wordt ontzettend veel gepost overal. Lucy voelt zich ongelofelijk vereerd! Bedankt ook voor de geweldige admins op die groep.

Er komen nu een aantal foto’s die kunnen helpen als je wat worstelt met het patroon. Bovenstaande foto is van Michelle en geeft het random strepen patroon weer. Ze plaatst een stekenmaarkeerder in elke 17e steek.

Zonder steekmarkeerders kun je ook een contrasterend draadje, of Life Lines, gebruiken, zoals in bovenstaande foto van Phyllis deken. Dit werkt wat sneller en makkelijker dan steekmarkeerders.

Deze week helpt me herinneren aan één van mijn favoriete schilders en haar invulling van het herfstboslandschap. Lucy is verliefd op dit schilderij van vriendin Janet Bell die ze ingelijst boven haar eettafel heeft hangen.

Ik deel hier graag wat mooie foto’s van mensen die met de Woodland kleuren bezig zijn….

Tracey heeft het originele strakke golf patroon gebruikt, maar dan in de Woodland kleurenvolgorde.

Sharon maakt een deken met Granny Stripe Patroon met de Woodland kleuren. Het simpele design van deze deken is in deze kleuren prachtig en rustgevend, vind je niet?

Xenia maakt een heerlijke zachte spons deken die ze de “chunky hydrangea met woodland kleuren” noemt. Ze vervang de grijze tinten met warme neutrale tinten en gebruikt dubbele strengen van Stylecraft Special DK met een 8 mm haaknaald. Het patroon is de Hydrangea.

Carolyn gebruikt ook de Hydrangea strepen voor haar Woodland kleuren.

Marion maakt de Cosy Stripe deken en gebruikt de kleuren in random volgorde.

B Kae combineert de Wooland met de Moorland CAL, die het strakke golf patroon hanteerde.

Michelle heeft ons nogal verbaasd met haar prachtige patroon, wat eigenlijk de Hydrangea streep is, maar dan boven op elkaar gestapeld, zodat het schelpen worden. Prachtig, toch?

Sheryl noemt bovenstaande deken “Woodland regenboog zig zag puffsteek”, ik hou ervan!

Cheryl ontwierp het patroon zelf, het is een simpele mixed-stripe combinatie van stokjesrijen met granny strepen, V-steken en puffsteken. Ik ben benieuwd hoe het wordt als het af is!

En dan bovenstaande foto! Wat ongelofelijk prachtig! Het patroon is de Summer Harmony deken, maar dan met de Woodland kleuren, plus Mushroom en Camel.

En…… terug naar de zolder! Op deze foto zit ik voor het slapengaan nog even therapeutisch te haken. Ik zit niet vaak in bed om dit te doen, maar zondagochtenden zijn vaak extra heerlijk als ik een boswandeling erin kan plannen.

Ik vind het heerlijk om ‘s avonds nog een paar streepjes te haken, het is de perfecte manier om een hectische, drukke dag af te sluiten. Het ritmische haken van deze zachte golven is heel ontspannend en aan het einde van de toer zijn mijn ogen half dicht.

Als je net pas met deel 1 start, of nog niet begonnen bent, maak je dan geen zorgen, het is geen race! Ik wil dat je geniet van deze reis en je eigen persoonlijke weg, onafhankelijk van hoe het gaat en hoe snel. Alles blijft gewoon online beschikbaar. Een langzame wandeling is vaak prettiger dan een drukke racetocht.


WOODLAND DEKEN CAL DEEL 2

De laatste streep van week 1 is in de kleur Meadow en was streep nummer 18.

Hier is de kleurinformatie voor deel 2, strepen 19-36, van beneden naar boven.

Elke streep bestaat uit twee toeren, dus 36 gehaakte toeren in deze week.

*Als je maar één garenpakket hebt, negeer dan de dikgedrukte gekleurde strepen!

19. Tomato

20. Mocha

*Grey* (optioneel voor de grotere deken)

21. Mustard

22. Copper

23. Cypress

24. Meadow

25. Copper

*Spice* (optioneel voor de grotere deken)

26. Gold

27. Grey

28. Tomato

29. Lime

30. Cypress

31. Mocha

32. Copper

33. Mustard

34. Tomato

35. Cypress

36. Lime

*Copper* (optioneel voor de grotere deken)

Lucy heeft ook een random kleuren volgorde gemaakt, waarin je wel uit komt met je garenpakket en waarin de kleuren nooit precies tegen elkaar aan zullen komen. Dit is als je de “verhalenwandeling” niet wilt volgen, omdat daarbij bijvoorbeeld de blauwtinten allemaal bovenin komen (want de lucht is blauw). Volg bovenstaande kleuren dus voor het kleurenverhaal, volg onderstaande voor de randomkleuren.


Hier is deel 2 van de “randomkleuren”-versie van de Woodland Deken CAL.

19. Lime
20. Lincoln
21. Grey
22. Mocha
23. Copper
24. Spice
25. Mustard
26. Pistachio
27. Duck Egg
28. Meadow
29. Silver
30. Cypress
31. Gold
32. Tomato
33. Meadow
34. Storm
35. Lime
36. Silver


Handige Links – Woodland

{WOODLAND BLANKET GARENPAKKET}
{WOODLAND RIPPLE PATROON}
{WOODLAND CAL Deel 1 : strepen 1 – 18 } 
{WOODLAND CAL Deel 2 : strepen 19 – 36 }
{WOODLAND CAL Deel 3 : strepen 37 – 54 } 
{WOODLAND CAL Deel 4 : strepen 55 – 72 } 
{WOODLAND CAL Deel 5 : strepen 73 – 90 } 
{WOODLAND CAL Deel 6 : strepen 91 – 105 } 
{WOODLAND CAL DEEL 7: de rand}

Veel plezier bij deze boswandeling!


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je deken tot nu toe mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar .

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina