Skip to Content

Summer Harmony

Summer Harmony

Gratis haakpatroon – Summer Harmony – Attic24

Summer Harmony Deken van Attic24 is een heerlijk zomers project met kleine vierkantjes die je uiteindelijk allemaal aan elkaar haakt. Deze kleine vierkantjes worden ook wel Granny Squares genoemd. Het project is geschikt voor beginners en wordt uitgelegd met heel veel prachtige kleurrijke foto’s.

Kleurenvarianten Harmony

Hieronder vind je de vele kleursamenstellingen van de Harmony Deken van Attic24. Het eerste patroon is het originele patroon. De overige patronen zijn van Insomnia Crochet die met toestemming van Attic24 de vele kleurstellingen heeft bedacht en gemaakt.

Gareninformatie

Voor dit patroon gebruik je 17 bollen Stylecraft Special DK. Het pakket is te koop via deze link: Attic24 Orginal Pack.

De kleuren (foto boven, links naar rechts, boven naar onder): ♥ Aster ♥ Turquoise ♥ Cloud Blue ♥ Sherbet ♥ Spring Green ♥ Aspen ♥ Meadow ♥ Saffron ♥ Plum ♥ Magenta ♥ Lavender ♥ Wisteria ♥ Clematis ♥ Fondant ♥ Shrimp ♥ Pomegranate ♥ Lipstick ♥

Je kunt het pakket ook met Scheepjes Colour Crafter maken, dan kun je ‘m in Nederland kopen bij Caro’s Atelier!

Informatie over afmetingen

Haaknaald – de standaard haaknaald voor Stylecraft Special DK is 4 mm. Lucy van Attic24 haakt vrij strak, dus ze gebruikt 4.5

Oppervlakte van één vierkant – elk vierkant (6 toeren) is ongeveer 11 centimeter

Oppervlakte van de deken – Het voorbeeld is een deken van 100 vierkantjes (10 bij 10) en een brede rand. De deken meet ongeveer 140 bij 140 centimeter.

Schema

Patroon

Dit patroon is reeds beschreven in het patroon voor de Harmonie deken. Je volgt de eerste vijf toeren van de Harmonie Granny Square. Vervolgens maak je met de zesde toer alle grannies aan elkaar met de join-as-you-go methode. Die methode vind je in deze blogpost.

Het maken van de deken

Deze deken wordt toer voor toer gemaakt voor alle 100 vierkantjes.

Stap 1: Je haakt 6 vierkantjes van elke kleur. Je hebt dan 17 x 6 = 102 inimini vierkantjes.

Stap 2. Daarna doe je voor elk van de 102 vierkantjes toer 2 en zo ga je verder.


Deel 1: begin van de deken en kleurinformatie van toer 1 en 2. Je haakt dus deze 102 vierkantjes en werkt meteen alle draadjes weg.

Nadat je voor alle 102 vierkantjes de tweede toer hebt gemaakt, en de draadjes daarvan hebt weggewerkt, kun je verdergaan met toer 3.

Leg jij ze ook zo prachtig neer als op deze foto’s? Of liggen ze in een zakje naast de bank? Ik vind het leuk als je daar op Facebook een fotootje van deelt!

Je bent er bijna!

En dan nog het laatste stukje, de kleur om de vierkanten mee aan elkaar te haken… 

De informatie over hóe je de vierkanten aan elkaar zet lees je op de pagina van de Harmony deken.

Rand voor de Summer Harmony deken

Er zijn veel verschillende randen waaruit je kunt kiezen voor deze deken, bijvoorbeeld de Linen Stitch, of de Dune deken rand. De rand in de foto hierboven, die speciaal is ontworpen voor de Summer Harmony deken, heet de “Skinny Block Stitch Rand.”

Eindjes wegwerken

Doe jezelf een grote lol en werk de draadjes weg terwijl je bezig bent. Er zitten 600 (!) kleurwisselingen in deze deken, dus als je alle uiteindjes tot het einde bewaart, heb je 1200 uiteindjes. Niet grappig, dus gewoon even bijhouden. In deel 5 zit informatie over het wegwerken van de draadjes.

Blokken

De individuele vierkantjes zijn in het voorbeeld niet geblokt. Als de deken helemaal klaar is kun je ‘m eventueel nog even kort stoomblokken. Meestal is dit helemaal niet nodig.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd raken door deze Summer Harmonie deken. Heel veel haakplezier!


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Summer Harmony deken mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.

Deel dit haakpatroon:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Gratis haakpatroon Springfrost Harmony | Een Mooi Gebaar

Wednesday 15th of February 2023

[…] kunt elke rand toevoegen die je wilt. De babydeken op de foto heeft de Summer Harmony rand, met de kleuren: white, clematis, cloud blue, pistachio, wisteria en tenslotte een toer vasten […]