Skip to Content

Spring Blush Sjaal

Spring Blush Sjaal

Gratis haakpatroon – Spring Blush Sjaal

Op de Kreadoe van 2019 heb ik een tijdje heerlijk staan kletsen bij de kraam van Pera en Pescha, waar ik ook een tijdje sprak met één van de heren achter het garenmerk Mr. Cey. Het was een gezellig gesprekje en ik was erg benieuwd geworden naar het garen. Ik kocht daartoe één bol verloopgaren: Mr. Cey Blush. Ik heb de kleurensamenstelling “Autumn Breeze” gekozen, maar er zijn vele opties! Zeker de moeite van het bekijken even waard. De bol is met €19,95 goedkoper dan de meeste andere kleurverloopbollen. Er gaat 1000 meter op één bol van 250 meter, en het garen is 55% biologisch katoen en 45% anti-pilling acryl.

Ik dacht dat het leuk was om óók meteen een uitleg in patroontekening lezen te geven bij deze sjaal. Je ziet dus steeds de foto, en een tekeningetje van hoe die stap er uit zou zien in een getekend patroon. Als je dus al wél heel goed kunt haken, maar nog géén patroontekeningen kunt lezen, kijk dan alsnog naar de stap-voor-stap-foto’s, dan leer je een boel bij!

Wil je dit patroon liever uitprinten? Of zonder reclames bekijken? Dat kan! Het patroon is in PDF-formaat beschikbaar, wat je kunt overmaken of via PayPal kunt betalen. Klik hier om naar de patronenwinkel te gaan!

Materialen

1 bol Mr Cey Blush verloopgaren, maar kan ook met een andere bol verloopgaren van 1000 m en 225 à 250 gram, bijvoorbeeld de Scheepjes Whirl.

Haaknaald 4 mm

Schaar en stopnaald (al heb je maar 2 draadjes! Yes!)

Afmetingen

21 centimeter breed, 244 centimeter lang. Je kunt de breedte eenvoudig aanpassen, daardoor wordt de lengte vanzelfsprekend ook anders als je met één bol werkt.

Gebruikte steken

LosseSla de draad om de naald en haal door de lus op de haaknaald heen.
VasteSteek de naald door de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
StokjeSla de draad om de naald, steek de naald door de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu nog 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
4stokjesclusterSla de draad om, steek de naald door de aangegeven ruimte, haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op je haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Sla de draad om en steek de haaknaald weer door dezelfde ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en steek weer door dezelfde ruimte heen. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om haaknaald en steek weer door dezelfde ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle vijf de lusjes tegelijkertijd heen.
4samengehaaktestokjesSla de draad om, steek de naald door de aangegeven losse, haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op je haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Sla de draad om en steek de haaknaald weer door de volgende losse. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en steek door de volgende losse. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om haaknaald en steek door de volgende losse. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle vijf de lusjes tegelijkertijd heen.

Op de pagina’s die nu volgen leer je hoe je dit schitterende patroon haakt. Je leert ook stap voor stap patroontekeningen lezen!

Klik op het cijfer rechtsonder om naar de volgende pagina te gaan.