Skip to Content

Deel 6.5

Deel 6.5

Gratis haakpatroon deken – Sweet Pea CAL – Deel 6,5

Verassing! Een extra, klein, tussendeeltje voor de Sweet Pea CAL. De Sweet Pea CAL is ontworpen door Lucy van Attic24 en wordt hier, uiteraard met toestemming, voor jullie vertaald weergegeven. Veel haakplezier!

Verrassing!!!!!!

Jullie hadden vast geen CAL-bericht verwacht deze week, het zou een inhaalslag-week zijn, maar het voelde gek om niets met de CAL te doen, dus heb ik toch wat verzonnen. Ik heb geprobeerd alle social media uitingen weer goed te volgen deze week en ik wil wat dingen met jullie delen voordat we volgende week aan de rand beginnen.

Ik weten dat velen van jullie het fijn vinden om deze week draadjes weg te werken en de laatste toeren te haken, maar sommigen zijn ook al helemaal klaar! Sommige mensen willen de deken cadeau doen vóór een bepaalde deken en hebben dus zelf maar een rand verzonnen, dat is natuurlijk ook helemaal prima!! Ik deel daarom alvast een paar prachtige Sweet Pea randen die ik voorbij heb zien komen….

Sue koos 5 kleuren en haakte 4 toeren vasten. Dat maakte ze af met een schelpentoertje.

Mary heeft een Bloksteek rand gemaakt, gevolgd door een toertje vasten.

Maria heeft een hele brede toer gekozen, met alle 15 kleuren, op colourwash volgorde. Ze heeft de Linen Stitch rand gebruikt en ik vind ‘m spectaculair!

Let op bij de Linen Stitch rand: gebruik een haaknaald een hele maat groter als je deze rand wilt gebruiken, omdat je werk anders heel erg gaat trekken. Als je deken met 4 mm hebt gehaakt, haak dan de rand met 5 mm.

Lyn heeft ook de Colourwash Linen Stitch rand gemaakt, maar dan met groen als buitenste kleur. Mooi he?

Ik heb zeven kleuren gekozen voor mijn rand: Meadow, Pistachio, Soft Peach, Wisteria, Magenta, Fuchsia en Violet.
Als je de Posy variant maakt, heb je meer van deze kleuren over, omdat er maar 5 strpen per kleur in zaten.
Als je de Colourwash variant maakt, dan heb je nog Pistachio en Violet genoeg over, maar moet je de andere vijf kleuren evn wegen.
Je hebt ongeveer 20 gram van elke kleur nodig voor de rand, dus weeg je garen even op de keukenweegschaal.
Het is voor mij helemaal prima als je je eigen kleuren kiest.
Ik heb een helemaal nieuwe rand ontworpen, speciaal voor de Sweet Pea, heel veel plezier daarmee volgende week!

Sommigen van jullie zullen deze week gebruiken om de draadjes weg te werken… Ik moet zeggen dat ik een halve hartaanval kreeg van Joanne’s bovenstaande foto op Facebook!! Ik werk ze toch echt liever weg terwijl ik bezig ben…

Merete verveelde zich een beetje en maakte er een prachtige slang van!

Niet iedereen wil rustig afwachten op de rand, dus sommige mensen zijn al begonnen aan een schitterende restjes-op-maak-projecten. Nic deelde haar prachtige gebreide sjaal! Hij heeft “Leftie Shawl” door Martina Behm – je kunt het op Ravelry vinden (HIER).
Nu dan wat meer informatie over de Sweet Pea Colourwah Baby deken!

Ik heb veel nagedacht over de Colourwash volgorde als je een kleinere deken wilt maken.
Ik dacht eerst dat het niet makkelijk zou gaan, maar ik wilde het toch uitvogelen voor jullie.
Ik heb daartoe twee verschillende versies gemaakt:

  • eentje van 70 x 90 centimeter
  • eentje van 90 x 120 centimeter

SWEET PEA COLOURWASH 70 x 90 cm BABY DEKEN

124 lossen om te beginnen, haak dan 43 strepen volgens het Trellis patroon. 

En dan voor de grotere….

SWEET PEA COLOURWASH 90 x 120 cm BABY DEKEN

164 lossen, haak dan 58 strepen volgens het Trellis patroon. 

Let op: de strepen in ROOD zijn dubbele strepen, je hoeft tussendoor niet af te hechten. 

Hopelijk hebben jullie er wat aan! Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van de babydekens!
En super veel dank voor mijn man die de prachtige bovenstaande kaartjes heeft gemaakt, ik ga ‘m vragen of ie ook van de hele deken zo’n mooi overzichtje wil maken.

Heel veel haakplezier weer deze week!


SWEET PEA GARENPAKKET (uit Engeland
SWEET PEA GARENPAKKET (van de Wolkast)
TRELLIS PATROON
SWEET PEA DEKEN INTRODUCTIE
 SWEET PEA DEKEN VOORBEREIDING (inclusief sneak peek van de kleurenvarianten Posy en Colourwash dekens!)
CAL DEEL 1
♥ CAL DEEL 2
♥ CAL DEEL 3
♥ CAL DEEL 4
♥ CAL DEEL 5
♥ CAL DEEL 6
♥ CAL DEEL 7


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Sweet Pea tot dusver mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina