Skip to Content

Felix – Sectie 1

Felix – Sectie 1

De Felix is ontworpen door She Makes Crochet, met de corner-to-corner techniek, met restjes gehaakt. Het patroon is in vier delen, gratis, in het Nederlands, beschikbaar. Het patroon is ook beschikbaar als advertentie-vrije-PDF. De algemene informatie over dit project vind je via deze link.

Heb je liever een advertentievrije versie van dit patroon, in PDF-formaat zodat je het gemakkelijk kunt printen, waarmee je ook nog eens Een Mooi Gebaar steunt? Klik dan op deze link en schaf het patroon aan!

Ik heb er zoveel zin in om dit project te starten met jullie allemaal!! Ik hoop dat jullie allemaal je (restjes) garen hebben klaarliggen! Je kunt lid worden van de gezellige Engelstalige Facebook groep, voor dit project als je dat nog niet gedaan had, of van de Ravelry groep SheMakesCrochet Designs omdat ik zooo graag alle foto’s wil zien!

Er zijn twee kleurplaten, een kleine en een grote versie, zodat je je ontwerp en je kleuren van te voren kunt uitproberen, als je dat graag wilt! Elk “vlak” op de kleurplaat (en op de foto hierboven) is een paneel in het haakwerk. 


Sectie 1: De rechterkant van de deken

Let op: lees eerst alle informatie rustig door, zodat je bekend wordt met de termen in dit patroon. Op sommige plekken zijn de termen wat onconventioneel. De Een Mooi Gebaar / Hook to Hook patronen zijn bovendien ánders dan dit corner-to-corner patroon, omdat bij de Felix deken niet altijd de blokjes in tegengestelde richting en oriëntatie blijken te liggen. Het wordt alsnog een schitterende deken, maar hou dat in gedachten.

Aan het eind van sectie 1 heb je de hele rechterkant van de deken gemaakt, van boven naar onder, behalve de rand. De hoogte van dit gedeelte bepaalt de hoogte van je deken. De voorbeelddeken is 131 cm lang bij 161 cm breed.


Gebruikte steken

StokjeSla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven losse(nruimte). Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen.
Halve vasteSteek de haaknaald door de aangegeven steek of lossenruimte, sla de draad om. Haal het lusje meteen door de steek/ruimte én door de lus op de haaknaald.
Losse: Sla de draad om en haal door de lus op de naald.
Meerderen: (6 lossen, stokje in 4e, 5e, 6e losse vanaf de haaknaald. Dit voegt een blokje toe aan het begin van een toer)
Minderen: (3 lossen, keer, halve vaste in de volgende 3-lossenruimte om een blokje te verwijderen aan het begin van de toer)***
Zwevend meerderen: (voeg een blokje toe zonder basis (dit wordt later uitgelegd).


***Let op: Veel corner to corner tutorials gebruiken 3 halve vasten in de 3 stokjes van een blokje en dan een vierde halve vaste in de volgende 3-lossenruimte. In dit patroon moet je 3 lossen haken en dan een halve vaste in de volgende 3-lossenruimte. Dit zorgt ervoor dat er altijd een  “vrije” 3-lossenruimte is om in te haken, dat is soms nodig. Langs de rand is het niet nodig, dus daar zou je eventueel halve vasten kunnen doen, maar ik doe het liever consistent door de hele deken. Ik doe alle minderingen met 3 lossen en dan een halve vaste, dus zo is het patroon ook geschreven!

Let op: steeds als ik het over “rechterkant” heb, dan bedoel ik de rechte zijkant van het werk, leg die dan aan de rechterkant neer als je rechtshandig bent, en aan de linkerkant als je linkshandig bent. 

Je haakt deze deken met de corner to corner techniek. Ik gebruik stokjes en 6 lossen, maar je kunt ook halfstokjes en 5 lossen gebruiken als je dat fijner vindt. Het is over het algemeen hele gewone corner to corner, maar ik heb 3 speciale technieken gebruikt.

 1. Een vreemde vorm maken (als basis voor het stapelen van de panelen)
 2. Panelen vastzetten terwijl je haakt (dus niet naaien achteraf!)
 3. Ontsnappen uit een gevangen positie.
 4. Het maken van een zwevende meerdering, waarbij je corner to corner blokjes maakt zonder dat er iets onder zit.

De “vreemde” vorm is het paarse paneel linksonder. Het groene, gele en blauwe paneel aan de linkerkant hebben een “zwevende meerdering”. Ten slotte zie je dat alle panelen aan elkaar zitten, zonder dat er genaaid is. Ik leg al deze procedures nu uit.

Let op: plaatjes “lees” je altijd van LINKS naar RECHTS en van BOVEN naar BENEDEN. 

Lees eerst zorgvuldig alle instructies en begin pas met haken als je “Felix Patroon” tegenkomt! 

1. Het maken van een vreemde vorm

Dit is het absolute begin van je deken. Ik heb een grafiek gemaakt voor de visuele mensen onder ons. Het meest opvallende is dat je van rechts naar links werkt en heen en weer gaat langs dezelfde zijkant, zoals gebruikelijk voor corner to corner. Het is echter geen “normale” corner to corner driehoek met een rechte zijkant aan twee zijdes. Om de goede vorm te krijgen voor de Felix deken, wissel je een toer meerderen af met een toer minderen. Dit voelt een beetje gek, maar duw dat gevoel even opzij en volg het patroon goed!

De vierkanten in het plaatje hierboven staan symbool voor het magenta paneel linksonder in de foto erboven. Dit is je eerste paneel van de eerste sectie. Elk paarse vierkantje is één blokje. Je werkt van rechts naar links, heen en weer langs dezelfde zijkant, zoals gebruikelijk is bij corner to corner.In de foto zie je steeds mijn begindraadje – dit paneel wordt gemaakt door steeds op en neer te werken aan dezelfde zijde: je werkt dus steeds “verder weg” van je begindraadje.
Foto 1: 1 corner to corner blokje gemaakt
Foto 2: 3 lossen om mindering te starten.
Foto 3: Keer je werk
Foto 4: De paarse stip laat de enige beschikbare 3-lossenruimte zien waar je halve vaste in komt.
Foto 5: Halve vaste is gemaakt.
Foto 6: Haak 1 blokje corner to corner. (Toer 2 compleet))
Foto 1: Haak een meerdering en nog één corner to corner blokje.
Foto 2: De paarse stip is waar je volgende corner to corner blokje komt, na de meerdering.
Foto 3: Toer 3 is af.
Foto 4: 3 lossen en begin met minderen.
Foto 5: Keer je werk. De roze stip laat zien waar je halve vaste komt om de mindering af te maken.
Foto 6: 2 corner to corner blokjes gehaakt langs de zijkant – toer 4 is af. 
Foto 1: Meerdering en werk naar boven – toer 5 compleet.
Foto 2: Mindering en werk naar beneden – toer 6 compleet.
Foto 3: Meerdering en werk naar boven – toer 7 compleet.
Foto 4: Mindering en werk naar beneden – toer 8 compleet.

 


2. Panelen aan elkaar vast zetten

Foto 1: er moet nog 1 blokje gehaakt worden, zoals je op de foto kunt zien, en het moet vastgezet worden aan het corresponderende blokje.
Foto 2: Halve vaste in laatste ruimte en 3 lossen zoals je normaal ook zou doen.
Foto 3: Halve vaste in rechter hoek van corresponderende blokje erboven.
Foto 4: Ga verder door 3 stokjes in dezelfde lossenruimte te haken zoals je dat normaal ook zou doen.
Foto 5: Halve vaste in linkerhoek van corresponderende blokje erboven (hetzelfde blokje als eerder).
Let op: ik realiseerde me, na het maken van de foto’s, dat het mooier is als je de halve vaste IN de losse haakt en niet in de lossenruimte zoals op de foto. De roze stip laat zien waar je de halve vaste idealiter in maakt.
Foto 6: laatste corner to corner blokje van deze toer is af en zit aan de omliggende blokjes vast.

Soms ben je klaar na foto 6 en kun je afhechten. Vaker moet je echter uit deze “gevangen” positie “ontsnappen”. Dat leg ik nu uit.


3. “Ontsnappen” uit een “gevangen” positie

Foto 1: 3 lossen.
Foto 2: Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste blokje dat je maakte.
Foto 3: 3 lossen.
Foto 4: 3 stokjes in dezelfde lossenruimte.


4. Zwevend meerderen

Ik ben wellicht niet de enige die dit ooit verzonnen heeft, maar ik heb het zelf nog nooit eerder gezien. De zwevende meerdering is mijn oplossing voor een “probleem” dat ervaren corner to corner haaksters wellicht al gezien hadden: de panelen lopen soms langer door dan het paneel eronder. Met andere woorden, je gaat verder met corner to corner blokjes maken, terwijl je ze nergens aan vast maakt.

Dat gaat zo:

Foto 1: je bent aan het einde van je paneel gekomen, maar je gaat nog verder met je toer
Foto 2: 6 lossen
Foto 3: Halve vaste in laatste stokje dat je gemaakt hebt (daardoor maak je een lus). Ik raad je aan om de haaknaald van ACHTEREN naar VOREN te steken bij de halve vaste, dat wordt netter.
Foto 4: 3 lossen
Foto 5: 3 stokjes in de lus die je net maakte
Foto 6: Herhaal dit proces tot je in totaal 3 extra blokjes gemaakt hebt.


Heb je de hele uitleg gelezen? Wat fijn! Helemaal onderaan dit bericht staan alle links naar social media kanalen, voor als je tóch nog vragen hebt naar aanleiding van dit patroon. Ik beantwoord ze graag!


Felix – Haakpatroon Corner to Corner deken

In Sectie 1 haken we de hele rechterkant van de deken, van onder naar boven. Je begint deze sectie met de linkerzijde van het rechterpaneel van de deken.

Paneel 1 – Witte vreemde vorm

Maak een “vreemde vorm”, op de foto hierboven te zien in het wit.

 1. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Je hebt nu één “blokje” gemaakt. [1]
 2. 3 lossen, keer, halve vaste in 3-lossenruimte van eerste blokje. Dit begin van de toer heet MINDEREN in dit patroon. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte [1]
 3. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Dit begin van de toer heet MEERDEREN in dit patroon. Klap je werk zo, dat je 3-lossenruimte van het blokje van de vorige toer, bij de haaknaald uit komt. Halve vaste in die 3-lossenruimte. 3 stokjes in dezelfde ruimte. Halve vaste in de volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. [2]
 4. MINDEREN (Dus je begint met 3 lossen, halve vaste in 3-lossenruimte van laatste blokje). 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte, halve vaste in de volgende 3-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte [2]
 5. MEERDEREN (dus 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald). Je haakt nu nog 2 blokjes (dus *halve vaste in 3-lossenuimte, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte, herhaal vanaf * nog een keer). [3]
 6. MINDEREN en haak 2 blokjes naar beneden [3]
 7. MEERDEREN en haak 3 blokjes naar boven [4]
 8. MINDEREN en haak 3 blokjes naar beneden [4]

Wissel bij de laatste doorhaal van de laatste steek van kleur. Je gaat nu verder met het paarse paneel van de foto hierboven.

Paneel 2 – Paarse paneel

9. MEERDEREN. Haak blokjes naar boven. Meerder dan 3 keer zwevend, zodat je in totaal 8 blokjes hebt [8]
10. MINDEREN: Haak blokjes naar beneden [8]
11. MEERDEREN. Haak blokjes naar boven [9]
12. MINDEREN: Haak blokjes naar beneden [9]
13. MEERDEREN: Haak blokjes naar boven [10]
14. MINDEREN: Haak blokjes naar beneden [10]

Hecht af (dat doe je als volgt: haak een losse, knip de draad op +/- 10 cm af, trek de draad stevig door de losse heen).

Leg op zij. Deze twee panelen samen vormen straks de linkeronderkant van de rechterkant van de deken. Snap je het nog ;)? 


Rechterzijde van deze sectie

 1. Je gaat nu een driehoek maken van 6 blokjes hoog bij 6 blokjes breed bij 6 blokjes diagonaal. Dit doe je op de volgende manier.
  1. 6 lossen, stokje in 4e 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. [1]
  2. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Klap het eerste blokje om, zodat de 3-lossenruimte naast je haaknaald uit komt. Halve vaste in die 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte [2]
  3. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Klap het werk om, zodat je 3-lossenruimte van het vorige blokje naast de haaknaald uit komt. Halve vaste in die 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Halve vaste in volgende 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte [3]
  4. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Klap het werk om, zodat je 3-lossenruimte van het vorige blokje naast de haaknaald uit komt. Halve vaste in die 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog één keer. [4]
  5. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Klap het werk om, zodat je 3-lossenruimte van het vorige blokje naast de haaknaald uit komt. Halve vaste in die 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog twee keer. [5]
  6. 6 lossen, stokje in 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Klap het werk om, zodat je 3-lossenruimte van het vorige blokje naast de haaknaald uit komt. Halve vaste in die 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Halve vaste in volgende 3-lossenruimte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * nog drie keer. Wissel bij de laatste doorhaal van de laatste steek van kleur [6]
 2. MEERDEREN en haak blokjes langs de zijkant omhoog voor een totaal van 7 blokjes [7]
 3. MEERDEREN en haak blokjes naar beneden toe [8]
 4. MEERDEREN en haak blokjes omhoog [9]
 5. MEERDEREN en haak blokjes naar beneden [9]
  LET OP: je hebt nu nog 1 blokje te gaan…
Dit is hetzelfde proces als eerder beschreven, voor het aan elkaar haken van blokjes, als twee panelen nog niet aan elkaar zitten. Je pakt het stuk met twee panelen dat je net opzij hebt gelegd. Je legt de “vreemde vorm” beneden links neer.Halve vaste in laatste 3-lossenruimte op het paneel waaraan je werkt om te beginnen met het laatste blokje. 3 lossen. Halve vaste in losse in de rechteronderhoek van het linkerpaneel om de panelen aan elkaar te maken.3 stokjes in lossenruimte op het paneel waaraan je werkt. Halve vaste in corresponderende hoek van hetzelfde blokje als net op het linkerpaneel.

Je kunt nu niet verder met haken, omdat je “gevangen” zit onderin het paneel. Je kunt “ontsnappen” door 3 lossen te haken, gevolgd door een halve vaste in de 3-lossenruimte van het laatst-gehaakte blokje.

11. Ga verder met het haken van corner to corner blokjes weer omhoog, voor een totaal van 10 blokjes [10]
12. MEERDEREN. Haak blokjes naar beneden. Bij het elfde blokje van de toer, moet je weer vastzetten aan het linkerpaneel. Dat gaat weer met 3 lossen, halve vaste op andere paneel, 3 stokjes in lossenruimte van werk-paneel, halve vaste op andere paneel [11]Hecht af.

Je hebt nu een begin gemaakt aan de rechte zijde van de rechterkant van de deken. De rechterzijde is meteen ook de rand van de deken, dus het is belangrijk dat die niet gekarteld is, maar recht. De linkerzijde is wel gekarteld, want daar komt sectie 2 (of 3 als je een hele smalle deken maakt) aan vast. De onderkant is ook recht. We gaan nu in de V-vorm in het midden, panelen stapelen tot je de gewenste hoogte van de deken hebt bereikt. Daarna leg ik uit hoe je de bovenkant recht kunt maken.

Blokken stapelen in sectie 1

Panelen aan de linkerkant

Je stapelt nu steeds blokken in de V-vorm tot je de gewenste hoogte van je deken hebt bereikt. In het voorbeeld zijn 20 linkerpanelen en 20 rechterpanelen gemaakt, voordat de bovenkant werd afgevlakt.

Deze foto laat zien waar het eerste blokje komt. Je kunt zien in de foto dat er 9 blokjes zijn als je het einde van het paneel eronder bereikt. Daarna maak je nog 3 zwevende blokjes, zodat je 12 blokjes in totaal hebt. Bij het gele en teal paneel hierboven kun je dat duidelijk zien.1. Met de goede kant van de deken naar je toe (en dus de rechte zijde aan de rechterkant), hecht je (een nieuwe kleur) garen aan in de onderste, meest rechtste beschikbare lossenruimte van het laatste linkerpaneel dat je maakte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Nu haak je nog 8 blokjes langs de zijkant omhoog. Daarna maak je 3 zwevende blokjes: *6 lossen, halve vaste van achteren naar voren steek je de haaknaald! in het laatst-gemaakte stokje, daarmee creeër je een lus. 3 lossen, 3 stokjes in die lus. Herhaal vanaf * nog 2 keer. [12]
2. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het twaalfde blokje vast aan het corresponderende blokje van de rechterkant en ontsnap uit de gevangen positie. [12]
3. Haak blokjes omhoog [12]
4. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het twaalfde blokje vast aan het corresponderende blokje van de rechterkant en ontsnap uit de gevangen positie.
5. Haak blokjes omhoog [12]
6. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het twaalfde blokje vast aan het corresponderende blokje van de rechterkant en hecht af. [12]

Panelen aan de rechterkant

 • Het eerste plaatje laat zien waar het eerste corner to corner blokje moet komen van een rechterpaneel (de verkeerde kant ligt in die foto naar boven!). In de tweede foto ligt de deken goed en is het paarse/rechter paneel compleet.1. Met de verkeerde kant van de deken naar je toe, haak je (een nieuwe kleur) garen aan in de meest rechter beschikbare 3-lossenruimte aan de onderkant van het laatste rechter paneel dat je gemaakt hebt. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Haak nu weer naar boven (voor een totaal van 8 blokjes [8]
  2. MEERDEREN en werk blokjes naar beneden toe. Maak het negende blokje vast aan het corresponderende blokje van het linkerpaneel en ontsnap uit de gevangen positie. [9]
  3. Haak blokjes naar boven toe [9]
  4. MEERDEREN en haak blokjes naar beneden toe. Maak het tiende blokje vast aan het corresponderende blokje van het linker paneel en ontsnap uit de gevangen positie [10]
  5. Haak blokjes naar boven [10]
  6. MEERDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het elfde blokje aan het corresponderende blokje van het linker paneel vast en ontsnap uit de gevangen positie [11]

Je herhaalt nu steeds een linkerpaneel en een rechterpaneel, totdat je tevreden bent over de hoogte van je deken. Ik heb in totaal 20 van deze blokken gemaakt.


Bovenkant recht maken

Je bent nu bijna bij het einde gekomen van sectie 1. We gaan de bovenkant van de deken nu recht maken. Daarvoor maak je nog 4 panelen. In de foto zie je een donkerblauw paneel, dat maak je eerst. Daar rechts van is een hard-roze paneel, dat maak je als tweede. Daarna maak je nog het oranje en het lichtroze paneel. Ik leg het stap voor stap uit!

Eerste linkerkant paneel van de rechte bovenzijde

 1. Met de goede kant van de deken naar je toe, hecht je (een nieuwe kleur) garen aan in de onder meest rechter beschikbare 3-lossenruimte van het laatste linkerpaneel dat je haakte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Haak blokjes naar boven, gevolgd door 3 zwevende blokjes (voor een totaal van 12 blokjes). [12]
 2. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het twaalfde blokje vast aan het corresponderende blokje en ontsnap uit de gevangen positie. [12]
 3. Haak blokjes omhoog. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte van de toer ervoor [11] Zie je dat je nu een platte bovenkant aan het maken bent?
 4. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het elfde blokje aan het corresponderende blokje vast en ontsnap uit de gevangen positie [11]
 5. Haak blokjes naar boven. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte van de toer ervoor [10]
 6. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het tiende blokje vast aan het corresponderende rechterpaneel blokje en hecht af. [10]

Eerste paneel aan de rechterzijde van de rechte bovenkant

 1. Met de verkeerde kant van de deken naar je toe, hecht je (een nieuwe) kleur garen aan in de rechter, meest onderste, beschikbare 3-lossenruimte in het laatste rechterpaneel dat je maakte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Maak blokjes naar boven toe (voor een totaal van 8 blokjes) [8]
 2. MEERDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het negende blokje vast aan het corresponderende blokje van het linkerpaneel en ontsnap uit de gevangen positie. [9]
 3. Haak blokjes terug omhoog. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste blokje [8]. Zie je hoe deze op gelijke hoogte is met het linkerpaneel dat je net maakte? Je maakt nu de rechterbovenhoek van je hele deken!
 4. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het achtste blokje vast aan het corresponderende blokje op het linkerpaneel en ontsnap uit de gevangen positie [8]
 5. Haak blokjes omhoog. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte [7]
 6. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het zevende blokje vast aan het corresponderende blokje op het linkerpaneel en hecht af. [7]

Laatste paneel aan de linkerkant

 1. Met de goede kant van de deken naar je toe, hecht je (een nieuwe kleur) garen aan in de 3-lossenruimte van het meest rechts onder blokje op het laatste linker paneel dat je haakte. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Haak blokjes omhoog (voor een totaal van 6 blokjes). Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste blokje [6]
 2. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het zesde blokje vast aan de corresponderende blokje van het rechterpaneel en ontsnap uit de gevangen positie.
 3. Haak blokjes omhoog. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste blokje [5]
 4. MINDEREN en haak blokjes omlaag. Maak het vijfde blokje vast aan het corresponderende blokje van het rechterpaneel en ontsnap uit de gevangen ruimte. [5]
 5. Haak blokjes omhoog. Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste blokje [4]
 6. MIDNEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het vierde blokje vast aan het corresponderende blokje van het rechterpaneel en hecht af. [4]

Laatste rechterpaneel

 1. Met de verkeerde kant van de deken naar je toe, hecht je (een nieuwe kleur) garen aan in het beschikbare meest rechter onder blokje van het laatste rechterpaneel dat je gemaakt hebt. 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte. Haak blokjes omhoog (voor een totaal van 3 blokjes). Halve vaste in 3-lossenruimte van laatste steek. [3]
 2. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het derde blokje vast aan het corresponderende blokje van het linkerpaneel en ontsnap uit de gevangen positie.
 3. Haak blokjes omhoog. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte [2]
 4. MINDEREN en haak blokjes naar beneden. Maak het tweede blokje vast aan het corresponderende blokje van het linkerpaneel en ontsnap uit de gevangen positie [2]
 5. Haak blokjes omhoog. Halve vaste in laatste 3-lossenruimte [1]
 6. MINDEREN en maak het laatste blokje vast aan het corresponderende blokje van het linkerpaneel. Hecht af. [1]

Werk nu alle draadjes weg. Plaats je voortgang foto’s op Facebook of Instagram met @SheMakesCrochet en @EenMooiGebaar en #FelixBlanketCAL dan kunnen we meegenieten van jullie prachtige dekens!

Als je mensen wilt verwijzen naar dit patroon, mag dat! Deel het patroon niet, maar deel een link. Je resultaat verkopen mag ook, maar probeer ook dan de ontwerpster te noemen <3 


Belangrijke links bij dit project:

Introductiepost
Tips
Sectie 1
Sectie 2
Sectie 3

She Makes Crochet:

Website
Facebookpagina
Facebookgroep
Ravelry
Instagram
Pinterest
YouTube-kanaal

Een Mooi Gebaar

Facebookpagina
Facebookgroep
Instagram


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je deken mooi geworden?

Blij met dit gratis patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!