Skip to Content

CAL – #89

CAL – #89

Een Mooi Gebaar CAL – 30 maart – #89

Fiona’s Afghan square is weer een patroon van Ravelry. Waren jullie al bekend met die site, snuffel je er wel eens rond? Waar haal je anders je inspiratie vandaan?


Toer 1

In kleur 1, haak 15 lossen, haak niet te strak, sla de eerste 2 lossen over (dit is het eerste halfstokje), 1 halfstokje in volgende losse, *sla 1 losse over, (halfstokje, losse, halfstokje) in volgende losse*, herhaal *-* nog 4x, sla 1 losse over, 2 halfstokjes in laatste steek. Afhechten en keren.

Toer 2

In kleur 2; 2-stokjescluster in de eerste steek (start deze steek met een staand-stokje), *1 losse, 3stokjescluster in volgende lossenruimte*, herhaal *-* nog 5x, 1 losse, 2stokjescluster in laatste stokje, afhechten en keren.

Toer 3

In kleur 3; hecht aan met een staand-halfstokje in de eerste steek, *(halfstokje, losse, halfstokje) in volgende 1-lossenruimte*, herhaal *-* nog 6x, halfstokje in laatste steek, afhechten en keren.

Toer 4

In kleur 1: hecht aan met een staand-stokje, *3stokjescluster in volgende 1-lossenruimte, 1 losse*, herhaal *-* nog 6x, stokje in laatste steek. Afhechten en keren.

Toer 5

In kleur 2; hecht aan met een staand-halfstokje, 1 halfstokje in dezelfde steek, sla de 1e 1-losseruimte over, *(halfstokje, losse, halfstokje) in volgende 1-losseruimte*, herhaal *-* nog 5x, sla de laatste losseruimte over,, 2 halfstokjes in laatste steek. Afhechten en keren.

Toer 6

 in kleur 3; herhaal toer 2.

Toer 7

in kleur 1; herhaal toer 3.

Toer 8

 in kleur 2; herhaal toer 4.

Toer 9

 in kleur 1; herhaal toer 5, maar hecht niet af en keer ook niet!

Toer 10

1 losse, 1 vaste in de hoeksteek, *16 vasten verdeeld over de zijkant, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoeksteek*, herhaal *-* nog 3x, maar haak de laatste hoek in de zelfde steek als de eerste vaste (2 lossen, 1 vaste) en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Werk alle draadjes weg. Tadaa! Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Plum en Purple Bordeaux.