Skip to Content

CAL – #89

CAL – #89

Een Mooi Gebaar CAL – 30 maart – #89

Fiona’s Afghan square is weer een patroon van Ravelry. Waren jullie al bekend met die site, snuffel je er wel eens rond? Waar haal je anders je inspiratie vandaan?


Toer 1

In kleur 1, haak 15 lossen, haak niet te strak, sla de eerste 2 lossen over (dit is het eerste halfstokje), 1 halfstokje in volgende losse, *sla 1 losse over, (halfstokje, losse, halfstokje) in volgende losse*, herhaal *-* nog 4x, sla 1 losse over, 2 halfstokjes in laatste steek. Afhechten en keren.

Toer 2

In kleur 2; 2-stokjescluster in de eerste steek (start deze steek met een staand-stokje), *1 losse, 3stokjescluster in volgende lossenruimte*, herhaal *-* nog 5x, 1 losse, 2stokjescluster in laatste stokje, afhechten en keren.

Toer 3

In kleur 3; hecht aan met een staand-halfstokje in de eerste steek, *(halfstokje, losse, halfstokje) in volgende 1-lossenruimte*, herhaal *-* nog 6x, halfstokje in laatste steek, afhechten en keren.

Toer 4

In kleur 1: hecht aan met een staand-stokje, *3stokjescluster in volgende 1-lossenruimte, 1 losse*, herhaal *-* nog 6x, stokje in laatste steek. Afhechten en keren.

Toer 5

In kleur 2; hecht aan met een staand-halfstokje, 1 halfstokje in dezelfde steek, sla de 1e 1-losseruimte over, *(halfstokje, losse, halfstokje) in volgende 1-losseruimte*, herhaal *-* nog 5x, sla de laatste losseruimte over,, 2 halfstokjes in laatste steek. Afhechten en keren.

Toer 6

 in kleur 3; herhaal toer 2.

Toer 7

in kleur 1; herhaal toer 3.

Toer 8

 in kleur 2; herhaal toer 4.

Toer 9

 in kleur 1; herhaal toer 5, maar hecht niet af en keer ook niet!

Toer 10

1 losse, 1 vaste in de hoeksteek, *16 vasten verdeeld over de zijkant, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoeksteek*, herhaal *-* nog 3x, maar haak de laatste hoek in de zelfde steek als de eerste vaste (2 lossen, 1 vaste) en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Werk alle draadjes weg. Tadaa! Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Plum en Purple Bordeaux. 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina