Skip to Content

CAL – #90

CAL – #90

Een Mooi Gebaar CAL – 31 maart – #90

De steen door Thea

De allerlaatste van de maand maart alweer! Maar niet getreurd, morgen gaan we gewoon van start met de maand april 😉 Veel haakplezier vandaag!


Deze “steen” in de granny wordt gemaakt met de bullionsteek met 7 omslagen. 

7-omslagenbullion: sla de draad 7x om de naald, steek de naald in de steek (9 lusjes op de naald), haal een lus door 8 lusjes (2 lusjes op de naald), haal een lus door de laatste 2 lusjes, doe deze laatste doorhaal niet te strak!


Haak in een magische ring:

Toer 1

4 lossen (deze 4 lossen tellen niet mee als steek), 12x een 7-omslagenbullion en sluit de toer met een halve vaste in het eerste 7-omslagenbullion.

Toer 2

In kleur 2; begin met een staand-stokje in een willekeurige 7-omslagenbullion, *halfstokje, (2 stokjes, 1 dubbelstokje) in de volgende steek, 2 lossen, (1 dubbelstokje, 2 stokjes) in de volgende steek*, herhaal * – * totaal 3x, halfstokje, (2 stokjes, 1 dubbelstokje) in volgende steek, 2 lossen, (1 dubbelstokje, 1 stokje) in dezelfde steek als het 1e staande stokje en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje. (=9 steken per kant).

Toer 3

Kleur 3: hecht aan in een hoek met een staand-stokje en haak: *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoek, 7 stokjes*, herhaal * – * totaal 4x en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje.

Toer 4

Hecht aan in een hoek met een staand stokje en haak: *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoek, sla het 1 stokje over, 10 stokjes*, herhaal * – * totaal 4x en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux, Clematis en Plum.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar 🙂

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!