Skip to Content

CAL – #80

CAL – #80

Een Mooi Gebaar CAL – 21 maart – #80

De wonderen zijn de wereld nog niet uit en de nieuwe steken ook niet! Het is wel weer een klus hoor, die bullionsteek… Maar als het lukt, is het zo leuk! Probeer een afgeknipt rietje om de haaknaald heen te schuiven, dan lukt het vaak wel <3 Of kijk in het (Engelstalige!) filmpje. 


Speciale steken:

Gebogen bullionsteek: sla de draad 15x losjes, maar gelijkmatig om de naald en steek de naald in de volgende steek, haal een lus op gelijke hoogte met de 15 omslagen, haal een lus door alle 17 lusjes op de naald.


Toer 1

16 vasten in een magische ring (dit is de verkeerde kant van het werk), halve vaste in eerste vaste. Als je van kleur wilt wisselen doe dat dan in de 16e vaste, 1 lossse (telt als eerste vaste), keren.

Toer 2

(goede kant) *3 lossen, 15bullion in zelfde steek, halve vaste, vaste*, herhaal *-* totaal 8x, halve vaste in eerste 3-lossenruimte. Hecht af. Zorg dat de 3-lossen achter de bullionsteek zitten, druk eventueel de bullionsteek naar voren.

Toer 3

Start met een staandstokje in een 3-lossenruimte, (2 lossen, stokje) in dezelfde 3-lossenruimte, *(stokje, 2 lossen, stokje) in volgende 3-lossenruimte*, herhaal *-* rondom en sluit met een halve vaste in staandstokje.

Toer 4

Halve vaste in volgende 2-lossenruimte, (5 lossen (= 1 stokje en 2 lossen), stokje, 2 lossen, stokje) in dezelfde 2-lossenruimte [deze steken vormen samen een hart], *(stokje, 2 lossen, stokje, 2 lossen, stokje) in volgende 2-lossenruimte*, herhaal *-* rondom en sluit met een halve vaste in 3e losse en hecht af.

Toer 5

Start met een staande-vaste tussen twee harten van toer 4, *5 lossen, vaste tussen twee harten*, herhaal *-* rondom en sluit met een halve vaste in de staande vaste.

Toer 6

Haak 7 vasten in elke 5-lossenruimte en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 7

5 lossen (=1 stokje, 2 lossen), (stokje, 3 lossen, stokje, 2 lossen, stokje) in dezelfde steek [de 3-lossenruimte is de hoek], *1 losse, 1 steek overslaan, stokje, (1 losse, 1 steek overslaan, 1 halfstokje) 4x, 1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje, 1 losse, 1 steek overslaan, (stokje, 2 lossen, stokje, 3 lossen, stokje, 2 lossen, stokje) in volgende steek*, herhaal *-* 3x, maar de laatste keer sla je de hoek over en sluit je de toer met een halve vaste in de 3e losse.

Toer 8

Elk stokje en elke lossenruimte is een steek, tenzij anders vermeld. Haak:

1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in lossenruimte, vaste in stokje. *(1 vaste, 1 losse, 1 vaste) in 3-lossenhoekruimte, vaste in stokje, vaste in lossenruimte, vaste in stokje, sla lossenruimte over, vaste in stokje, vaste in lossenruimte, vaste in stokje, vaste in lossenruimte, vaste in stokje, sla lossenruimte over, vaste in stokje, vaste in lossenruimte, vaste in stokje, vaste in lossenruimte, vaste in stokje, sla lossenruimte over, 3 vasten*, herhaal *-* nog rondom en sluit met een halve vaste. Totaal per kant 18 vasten en 1 losse in de hoek.

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Opaline Glass en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina