Skip to Content

CAL – #79

CAL – #79

Een Mooi Gebaar CAL – 20 maart – #79

Een sneeuwklokje, of helikopterproppelors, of een boomerang, wat zie jij erin? Ontworpen door Thea. Veel haakplezier!


Toer 1

Met kleur 1: haak in een magische ring: 1 losse (telt niet mee als steek) en 6 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 2

Met kleur 2; hecht aan in een willekeurige vaste met een staand-halfstokje, halfstokje in dezelfde steek, 5x 2 halfstokjes in dezelfde steek. (=12 halfstokjes)

Toer 3

*8 lossen, stokje in 3e losse vanaf de naald, in de volgende lossen: 1 stokje, 3 dubbelstokjes, 1 driedubbelstokje, 3 vasten overslaan, halve vaste in volgende steek*, herhaal *-* nog 2x en hecht af.

Toer 4

Deze toer haak je in de achterste lussen van toer 2, je buigt de blaadjes van toer 3 naar voren en je haakt er achter langs. 1 losse, vaste in dezelfde steek, 2 vasten in de volgende steek, *1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek*, herhaal *-* rondom, sluit met een halve vaste en hecht af. (=18 vasten)


Toer 5

Met kleur 3; hecht aan in een willekeurige vaste van toer 4 met een staand stokje (telt als eerste van de 4 stokjes). *4 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes, 3 lossen, 1 steek overslaan*, herhaal vanaf *, halve vaste in eerste stokje.

Toer 6

3 lossen (=eerste stokje), stokje op elk stokje, in elke hoekruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje. (=8 stokjes per zijde en 4 3-lossenruimtes).

Toer 7

3 lossen (=eerste stokje), stokje op elk stokje, in elke hoekruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje. (=12 stokjes per zijde en 4 3-lossenruimtes).

Toer 8

Deze toer gaan we de blaadjes van het sneeuwklokje vasthaken. Als je de bovenkant van de blaadjes tegenkomt, haak je de volgende 2 stokjes door het achterste lusje van de lossen van het blaadje EN door het stokje van toer 7. Start de toer met 3 lossen (=eerste stokje), stokje op elk stokje, in elke hoekruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje en hecht af. (=16 stokjes per zijde en 4 3-lossenruimtes).

Tadaahh! Daar is ie dan, leuk geworden he!

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina