CAL – #79

Een Mooi Gebaar CAL – 20 maart – #79

Een sneeuwklokje, of helikopterproppelors, of een boomerang, wat zie jij erin? Ontworpen door Thea. Veel haakplezier!


Toer 1

Met kleur 1: haak in een magische ring: 1 losse (telt niet mee als steek) en 6 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 2

Met kleur 2; hecht aan in een willekeurige vaste met een staand-halfstokje, halfstokje in dezelfde steek, 5x 2 halfstokjes in dezelfde steek. (=12 halfstokjes)

Toer 3

*8 lossen, stokje in 3e losse vanaf de naald, in de volgende lossen: 1 stokje, 3 dubbelstokjes, 1 driedubbelstokje, 3 vasten overslaan, halve vaste in volgende steek*, herhaal *-* nog 2x en hecht af.

Toer 4

Deze toer haak je in de achterste lussen van toer 2, je buigt de blaadjes van toer 3 naar voren en je haakt er achter langs. 1 losse, vaste in dezelfde steek, 2 vasten in de volgende steek, *1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek*, herhaal *-* rondom, sluit met een halve vaste en hecht af. (=18 vasten)


Toer 5

Met kleur 3; hecht aan in een willekeurige vaste van toer 4 met een staand stokje (telt als eerste van de 4 stokjes). *4 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes, 3 lossen, 1 steek overslaan*, herhaal vanaf *, halve vaste in eerste stokje.

Toer 6

3 lossen (=eerste stokje), stokje op elk stokje, in elke hoekruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje. (=8 stokjes per zijde en 4 3-lossenruimtes).

Toer 7

3 lossen (=eerste stokje), stokje op elk stokje, in elke hoekruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje. (=12 stokjes per zijde en 4 3-lossenruimtes).

Toer 8

Deze toer gaan we de blaadjes van het sneeuwklokje vasthaken. Als je de bovenkant van de blaadjes tegenkomt, haak je de volgende 2 stokjes door het achterste lusje van de lossen van het blaadje EN door het stokje van toer 7. Start de toer met 3 lossen (=eerste stokje), stokje op elk stokje, in elke hoekruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje en hecht af. (=16 stokjes per zijde en 4 3-lossenruimtes).

Tadaahh! Daar is ie dan, leuk geworden he!

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid en Fuchsia.