Skip to Content

CAL – #78

CAL – #78

Een Mooi Gebaar CAL – 19 maart – #78

As time goes by is weer een leuke Ravelry vondst. 

De eerste losse van de toer telt niet mee als steek. Je sluit elke toer met een halve vaste in de eerste steek door beide lussen. Je begint de eerste steek in dezelfde steek als waar de halve vaste van de vorige toer in is gemaakt. Dit alles geldt tenzij het anders staat vermeld. 

Thea en ik haakte de granny beiden in één kleur, maar ik ben ook razend benieuwd hoe de granny er in meerdere kleuren uitziet!


Begin met een magische ring

Toer 1

1 losse, 4x (vaste in magische ring, 2 lossen). Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

1 losse, 4x [vaste in achterste lus van de volgende steek, (vaste, 2 losse, vaste) in hoekruimte]. Sluit met een halve vaste door beide lussen van de eerste vaste.

Toer 3

1 losse, stokje in vrijgebleven voorste lus van de steek van de eerste toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van volgende steek van toer 2, *(vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 4

1 losse, vaste in achterste lus van de eerste steek. Stokje in voorste lus van de steek van de toer 3 onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek, *(vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, 2x[stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek],* herhaal *-* 3x totaal, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 5

1 losse, vaste in achterste lus van de volgende 2 steken, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek. *(vaste, 2 lossen,vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, 3x vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek. Sluit met een halve vaste in eerste steek.

Toer 6

1 losse, vaste in de achterste lus van de eerste 3 steken, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek, *(vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 5 steken, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 2 steken, sluit met een halve vaste.

Toer 7

1 losse, vaste in achterste lus van de volgende 4 steken, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in achterste lus van de volgende steek, *(vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 7 vasten, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 3 steken. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 8

1 losse, dubbelstokje in voorste lus van de eerste steek 2 toeren naar beneden, vaste in achterste lus van de volgende 4 steken, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek,*(vaste, 2 lossen, vaste) in de hoekruimte, vaste in de achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken, dubbelstokje in voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in achterste lus van de volgende steek, stokje in voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 9

1 losse, vaste in achterste lus, dubbelstokje in voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek, *(vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in de achterste lus van de volgende steek, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, vaste in achterste lus van de volgende steek, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in de achterste lus van de volgende steek, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 4 steken, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 10

1 losse, vaste in achterste lus van de volgende 2 steken, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste door beide lussen van de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 2 steken, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste door beide lussen van de volgende steek, *(vaste, 2 lossen, vaste) in de hoekruimte, vaste door beide lussen van de volgende steek, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 2 steken, vaste door beide lussen van de volgende steek, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, vaste in de achterste lus van de volgende 3 steken, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste door beide lussen van de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende 2 steken, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste door beide lussen in de volgende steek*, herhaal *-* totaal 3x, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste door beide lussen in volgende steek, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, vaste door achterste lus van volgende 2 steken, vaste door beide lussen van de volgende steek, stokje in de voorste lus van de steek van de vorige toer onder de volgende steek, dubbelstokje in de voorste lus van de volgende steek 2 toeren naar beneden, vaste in de achterste lus van de volgende, sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleur Turqoise.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!