Skip to Content

CAL – #81

CAL – #81

Een Mooi Gebaar CAL – 22 maart – #81

Vandaag in 1621 ontsnapt Hugo de Groot in z’n boekenkist uit Slot Loevenstein. Wisten jullie dat ;)?

PS. Soms weet ik niet zo goed meer wat ik moet schrijven, dus dan krijgen jullie een nutteloos weetje <3


Toer 1

Magische ring met daarin: 3 lossen (= 1e stokje), 11 stokjes. Halve vaste in derde beginlosse en hecht af. (=12 stokjes)

Toer 2

Hecht aan met een staand-stokje in een willekeurige steek, vaste in dezelfde steek. (stokje, vaste) in elke steek rondom. Halve vaste in eerste steek en hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een staande-vaste in een vaste van toer 2. (3 lossen, sla 2 steken over, vaste in volgende steek). Rondom tot je 8 vasten hebt en 8 3-lossenruimtes, halve vaste in beginvaste en hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een staand-stokje in een vaste van toer 3; (1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde steek. Sla de lossenruimte over en doe (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in alle volgende vasten. Halve vaste in eerste steek en hecht af.

Toer 5

Hecht aan met een staande-vaste in een 1e stokje van de herhaling van toer 4, 5 stokjes in volgende 2-lossenruimte. *Sla 1 stokje over, vaste in volgende 2 stokjes, sla 1 stokje over, 5 stokjes in volgende lossenruimte*. Herhaal *-* totaal 7x, sla 1 stokje over, vaste in volgend stokje. Halve vaste in beginvaste en hecht af.

Toer 6

Hecht aan met een staand stokje in de vaste RECHTS van de vaste waar je de halve vaste van toer 5 in hebt gemaakt, 2 stokjes in dezelfde steek. 3 lossen. 3 stokjes in volgende vaste. Je hebt nu een hoek gemaakt. *3 lossen, vaste in volgende 2 vasten, 3 lossen, 3 stokjes in volgende vaste, 3 lossen, 3 stokjes in volgende vaste*, herhaal *-* totaal 3x, 3 lossen, vaste in volgende 2 vasten, 3 lossen, halve vaste in 1e stokje. Ga met 3 halve vaste naar de 3-lossenruimte (=hoekruimte).

Toer 7

(2 lossen, 2 halvestokjes, 2 lossen, 3 halvestokjes) in de hoekruimte. *Sla 1 steek over, half stokje in volgende 2 steken. 3 halve stokjes in de 3-lossenruimte. Half stokje in de volgende twee vasten, 3 halve stokjes in de 3-lossenruimte. Half stokje in de volgende 2 steken. Volgende stokje overslaan. (3 halve stokjes, 2 lossen, 3 halvestokjes) in de hoekruimte*, herhaal *-* nog 2x, sla 1 steek over, half stokje in volgende 2 steken, 3 halve stokjes in de 3-lossenruimte, half stokje in de volgende 2 vasten, 3 halve stokjes in de 3-lossenruimte, halv stokje in de volgende 2 steken, 1 steek overslaan, halve vaste in 2e beginlosse. Hecht af en werk de draadjes weg.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Blue Lake, Opaline Glass en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina