Deze granny is geïnspireerd op een patroon op Ravelry van Made By Murray. De link daarnaartoe vind je hier. Als je van haken houdt, kijk dan vooral eens rond op Ravelry, er is zoveel te zien!

De kleuren van deze granny zijn Turqoise (65), Sapphire (68) en Amethyst (58).


Toer 1

2 lossen, 6 vasten in eerste losse. Je sluit de toer niet. (Je kunt ook beginnen met een magische ring met 6 vasten erin).

Toer 2

2 vasten in elke vaste. Halve vaste in eerste vaste en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

Wissel van kleur. *7 lossen, 2 steken overslaan, 1 vaste* x 3. 7 lossen, halve vaste in beginlosse. Halve vaste in lossenruimte.

Toer 4

*1 vaste, 1 halfstokje, 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, 1 halfstokje, 1 vaste* in elke 7-lossenruimte. Halve vaste in beginvaste. Hecht af.

Toer 5

Hecht een nieuwe kleur aan in de hoek. Staand-stokje, (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte voor de hoek. *2 lossen, (stokje, 2 lossen, stokje) in ruimte tussen de vasten van vorige toer, 2 lossen, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in 3-lossenruimte voor de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 6

Hecht met een nieuwe kleur aan in een willekeurige hoek. (Staand-stokje, 2 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes) in dezelfde hoekruimte. *3 lossen, 3 stokjes in middelste 2-lossenruimte, 3 lossen, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met een halve vaste in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 7

1 vaste in elke steek, 3 vasten in de 3-lossenruimtes op de zijkanten, (vaste, 3 lossen, vaste voor de hoek. Halve vaste in beginvaste.

 Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂