CAL – #10

CAL – #10

Lena’s verjaardag! Ze wordt vandaag 1. En wat een heerlijk meisje hebben we aan haar. Goedlachs, lekker achter loopfietsje aan aan het racen, ze kan mama/papa/poes zeggen, ze blaast op haar eten (ook koude stukjes mandarijn ;-)) en ze is super geïnteresseerd in alles wat er om haar heen te zien is! Ik hoop dat je voor altijd zo mag stralen als je nu doet, lieve dochter, dus daarom dit mooie stralende vierkantje voor jou! <3


Toer 1

Magische ring met daarin: 5 lossen (telt als stokje en 2 lossen), *stokje, 2 lossen* x 7. Halve vaste in derde beginlosse, halve vaste naar 2-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. *1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * tot je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 3 (zelfde kleur als 1)

*Vaste in elk van de drie stokjes. Dubbelreliëfstokje-voor om stokje van toer 1. vaste in volgende drie stokjes, vaste in lossenruimte. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in beginvaste.

Toer 4

3 lossen, stokje in dezelfde steek. *stokje in de volgende steek, twee stokjes in de volgende steek. Stokje in dubbelreliëfstokje-voor en in vaste. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

1 losse, vaste in dezelfde steek. *Halfstokje in volgende 2 steken. Stokje in volgende steek. (Stokje, dubbelstokje) in volgende steek. Driedubbelstokje in volgende steek. (Dubbelstokje, stokje) in volgende steek. Stokje in volgende steek. Halfstokje in volgende twee steken. Vaste in volgende 3 steken. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in beginvaste.

Toer 6

2 lossen. Halfstokje in elke steek. In de hoek, waar het driedubbelestokje zit, doe je (2 halfstokjes, 3 lossen, 2 halfstokjes) Als je vierkantje niet goed even groot is als de andere vierkantjes, kun je in deze ronde de halve stokjes vervangen voor stokjes (dan wordt je vierkantje groter) of voor vasten (dan wordt je vierkantje kleiner). Hecht de draadjes af.

Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂

By |2018-12-10T20:07:54+00:00januari 10th, 2018|Een Mooi Gebaar CAL|6 Comments

About the Author:

6 Comments

 1. Erika 10 januari 2018 at 11:03 - Reply

  Dank je wel voor de superleuke patroontjes, en gefeliciteerd met je kleine meisje
  gr Erika

 2. Marion vab Arnhem 10 januari 2018 at 12:39 - Reply

  Iets later aangehaakt, maar nu op de goede weg. Gebruik Scheepjes Secret Garden- mooi effect.

 3. Rikaluppes@gmail.com 10 januari 2018 at 13:35 - Reply

  Dank je wel voor die mooie patroontjes ik doe zeker mee en hartelijk gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag en nog een fijne dag gr.

 4. Rika luppes 10 januari 2018 at 13:51 - Reply

  Dank je wel voor die mooie patroontjes ik doe zeker mee en hartelijk gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag en nog een fijne dag gr.

  • Rika luppes 10 januari 2018 at 22:08 - Reply

   Dank je wel voor de mooie cal ik doe graag mee en hartelijk gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag en nog een fijne dag gr. ???

 5. Leonie 11 januari 2018 at 17:04 - Reply

  Hoi Iris, Prachtig patroontje. Ik kwam alleen bij toer 5 in de problemen. Je schrijft daar in de derde regel (voor herhaal) dat er 3 vasten moeten worden gehaakt. Toen ik dat deed kwam ik steken tekort. Ik ben opnieuw begonnen en haakte 1 ipv 3 vasten. Toen klopte het weer helemaal. En het is mooi geworden.
  En nu op naar het lapje van vandaag (11-1). Ik heb er nog steeds heel veel plezier mee.
  groetjes,
  Leonie

Leave A Comment