Skip to Content

Deel 4

Deel 4

Woodland deken – Attic24 – Gratis haakpatroon – Deel 4

Het vierde deel van de Woodland Deken CAL van Attic24. Dit patroon is niet van mij, ik vertaal het alleen voor jullie. Klik hier voor het patroon, hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 3.

Goedemorgen Woodlanders! Hoe gaat het met jullie en hoe was jullie week? Ik hoop dat jullie genieten van een langzaam groeiende deken en een beetje verliefd zijn op de kleuren en de samendansende en spelende golfjes!

Terwijl ik rustig hakend geniet van mijn eigen gehaakte golfjes, denk ik terug aan alle prachtige boswandelingen die ik met J en de Kleine Mensen gemaakt heb in de herfst. Het is heerlijk om met deze prachtige kleuren te haken terwijl die visuele herinneringen in mijn steken terecht komen.

Dat is één van de dingen die ik zo heerlijk vind aan het haken van dekens – ze komen vol te zitten met herinneringen en zijn daardoor zeer gewaardeerde bewakers van tijd en plaats. Het ritme van het leven zit in deze kleuren, toeren en steken, allemaal vastgelegd in warm, zacht garen. Heel waardevol voor mij en ik hoop dat jullie Woodland dekens ook allerlei blije herinneringen in de vezels hebben gekregen.

Sorry dat ik niet zoveel op social media ben deze week, ik voel me niet zo lekker. Gewoon een constant probleem dat ik heb met een te laag ijzer en anemia, ik word daar gek van! Ik ben weer bij de arts geweest, nog meer bloedonderzoeken, nog meer zware ijzersupplementen om in te nemen, dus ik hoop dat ik me in de komende 3 maanden beter en energieker ga voelen.

Ik ga nu nog even wat prachtige Woodland creaties delen met jullie….

Lynne maakt indruk met haar gebreide versie van de Woodland Ripple, is ie niet prachtig? Het is de traditionele Old Shale steek en ik kan me er persoonlijk niets bij voorstellen dat iemand ervoor kiest om een hele deken te breien!!

Hils heeft een “Harmonious Summer Garden” mix deken. Ik vind het prachtig hoe ze mijn twee patronen combineert met dit prachtige resultaat!

Lou’s prachtige Woodland Harmony deken viel me ook meteen op – dit is het lichtere deel van het deken en ik kan niet wachten tot we de warmere roden en koperige oranje kleuren óók kunnen zien! (Inmiddels staat de Woodland Harmony óók hier op de site, dus bovenstaande foto maar dan compleet. Klik hier om naar de Woodland Harmony pagina te gaan!)

Doron deelde haar hexagon kleuren map met ons op Facebook en ik was verbaasd toen ik hem zag! Ze heeft een prachtige layout gemaakt voor haar hexagon design om te kijken hoe colourswash zou werken met het Woodland kleuren pallet en ik vind het prachtig.

Nina maakt een prachtige Woodland Regenbook deken. Het is onwijs mooi om de Woodland kleuren in “regenboog”stijl te zien, niet?

De lieve Judy gaat ook door met haar prachtige Circular Fall Mandala Throw, al past ze heel erg haar eigen creativiteit toe.

Ik vind het mooi om alle dekens te zien en ik word er ongelofelijk gelukkig van! Ik hoop dat jullie je eigen tempo volgen om je eigen reis zo ontspannen mogelijk te maken. Of je nu net begint, of al halverwege bent, of het nu makkelijk gaat of je steeds overnieuw moet beginnen, ik hoop dat je gelukkig bent met deze golfjes en dat je plezier krijgt in het maken van iets moois!

We gaan nu deel 4 haken, we komen tevens over de helft deze week. Vorige week namen e afscheid van Copper, Cypress en Grey en deze weken komen de nieuwe kleuren: Pistachio, Lincoln, Storm Blue en Silver! Ik kijk ernaar uit om ze in de dekens te zien verschijnen! Die zachte Lincoln is zo’n prachtige kleur!!

Ik vond het echt een beetje een feestje toen ik de lichte kleuren van het Woodland pallet zag verschijnen, het was alsof je na een lange wandeling waar je steeds goed op moet letten waar je stapt, ineens omhoog kijkt in plaats van naar beneden en dat je dan de prachtige lucht en licht ziet!

Dat heerlijke lichte gevoel van de boomtoppen is prachtig en onwijs welkom nadat je door een bladerdek geschopt hebt in de afgelopen 3 weken…

In de volgende weken zie je steeds een verandering van donker naar licht in de kleuren. Ik kan niet wachten.

BELANGRIJKE NOTITIES OVER GAREN HOEVEELHEDEN

Ik heb op Facebook opgemerkt dat sommige mensen zich zorgen maken of ze wel genoeg garen over hebben. Het makkelijkste is om je garen te wegen op de keukenweegschaal.

Er zitten 7 strepen van elke kleur in de Woodland deken.

Elke streep is ongeveer 11 gram garen.

Aan het eind van de deken heb ik dan ongeveer 23 gram garen van elke kleur over, wat ruim genoeg is voor de rand.

Als je erachter komt dat jouw strepen meer dan 11 gram garen gebruiken per streep, dan kan het zijn dat je niet genoeg garen over hebt voor de rand.

Weeg deze week je garen en maak een keuze. Neem de kleuren die je al af hebt (Grey, Cypress en Tomato) en weeg ze. Als je je zorgen maakt kun je in deel 4 een streep minder Lime maken (streep 56 sla je dan over), omdat je daar de rand sowieso mee maakt.

Ik weet nog niet precies met welke andere kleur de rand gemaakt wordt, ik  maak de deken namelijk samen met jullie, dus ik moet nog even spelen met de kleuren.

Misschien Lime, Spice en Gold? Of Lime, Mustard en Pistachio? Of Lime, Lincoln en Silver?

Als je drie kleuren die al klaar zijn (veel) minder dan 23 gram wegen, dan kun je in deel 4 het beste een aantal kleuren weglaten, zonder dat dat afbreuk doet aan je kleurenreis. Na deel 3 heb je ongeveer 90 centimeter deken.


WOODLAND DEKEN CAL DEEL 4

Je laatste streep van deel 3 is Spice – dat was streep 54.

Nu komt de kleureninformatie voor deel 4 van het Woodland Kleurenverhaal: strepen 55-72, van beneden naar boven.

Onthou dat elke streep uit twee toeren bestaat, dus 18 strepen is 36 toeren haken.

*LET OP: De strepen met *dikke tekst* maak je alleen als je een grotere deken hebt en twee pakketten. Als je één pakket hebt, negeer dan de dikke tekst.

55. Tomato
56. Lime
57. Gold
58. Pistachio
59. Spice
60. Meadow
*Mustard* (optioneel voor grotere deken)
61. Gold
62. Mocha
63. Pistachio (ooooooo!!!)
64. Spice
65. Mustard
66. Lincoln (yippeeeee!!!)
67. Silver (yayyy!!!)
*Mocha* (optioneel voor grotere deken)
68. Lime
69. Storm (woohoo!!!)
70. Lincoln
71. Spice
72. Pistachio
*Duck Egg* (optioneel voor grotere deken)

Kay deelt haar Randomkleuren deken tot dusver en ik vind ‘m prachtig.

Deel 4 of the “Random Kleuren” Woodland deken is te zien in bovenstaande foto.

55. Lime
56. Cypress
57. Duck Egg
58.  Pistachio
59. Grey
60. Tomato
61. Gold
62. Meadow
63. Cypress
64. Copper
65. Storm Blue
66. Duck Egg
67. Mustard
68. Grey
69. Silver
70. Lime
71. Tomato
72. Spice


Handige Links – Woodland

{WOODLAND BLANKET GARENPAKKET}
{WOODLAND RIPPLE PATROON}
{WOODLAND CAL Deel 1 : strepen 1 – 18 } 
{WOODLAND CAL Deel 2 : strepen 19 – 36 }
{WOODLAND CAL Deel 3 : strepen 37 – 54 } 
{WOODLAND CAL Deel 4 : strepen 55 – 72 } 
{WOODLAND CAL Deel 5 : strepen 73 – 90 } 
{WOODLAND CAL Deel 6 : strepen 91 – 105 } 
{WOODLAND CAL DEEL 7: de rand}Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je deken tot nu toe mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina