Er zijn twee verschillende manieren om de Honingraatsteek te maken. De techniek die ik hier laat zien, is de tunisch. Wil je lievere een Honingraatsteek haken, maar heb je geen tunische haaknaald, dan kun je hier de Honingraatsteek tutorial volgen.

Zoals hierboven aangegeven, heb je voor deze steek een Tunische haaknaald, of een haaknaald zonder handvat nodig. Dit is een beetje afhankelijk hoe breed je je werk gaat maken.

In het Engels noemen we deze steek de Tunic Honeycomb stitch.
Materialen Tunische Honingraatsteek
Mijn proeflapje ben ik begonnen met 39 lossen en heb ik 12 toeren gehaakt. Hierdoor is mijn proeflapje 18 cm breed en 7 cm hoog geworden, en het weegt 10 gram. Het is gehaakt met Lang Yarns Marino 120 (50 gr/120 m) en haaknaald 4,5.
Stap voor stap tutorial Tunische Honingraatsteek
Tunische Honingraatsteek – Toer 1:







Toer 2 – Tunische Honingraatsteek









Toer 3 – Tunische Honingraatsteek








Toer 4 en verder – Tunische Honingraatsteek

Ben je nu kwijt hoe je moet beginnen, kijk dan goed naar de verticale lussen: een korte lus betekent dat je zo kan insteken. Een lange lus moet de draad aan de voorkant van je haaknaald liggen.
Wil je je resultaat showen? Of kom je er niet uit? Word lid van de gratis gezellige Een Mooi Gebaar Groepspagina op Facebook en stel je vraag aan meer dan 10.000 enthousiaste haaksters!
Andere stekenpatronen



























Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.
Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal
Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina