Skip to Content

Voorbereiding

Voorbereiding

Sweet Pea deken – Attic24 – Voorbereiding

Sweetpeayarn (2)

Attic24 ontwerpt in januari tot april 2019 de prachtige Sweet Pea deken. Lees hier de algemene informatie over deze deken. Deze pagina is een vertaling van haar oorspronkelijke Engelstalige pagina, uiteraard met toestemming.

In deze blogpost vertel ik wat meer over de voorbereiding voor de deken!

Pegs1

Ik raad iedereen aan om op de een of andere manier de kleuren en hun namen vast te leggen, voor je de labels weggooit, zodat je een visuele referentie hebt tijdens het haken. Het is in dit kleurenpalet bijvoorbeeld moeilijk om Pomegranate en Fuchsia Purple te onderscheiden, evenals Cream en Soft Peach, zeker als je ’s avonds bij kunstmatig licht werkt, of in de vroege ochtend.

Het hoeft niets ingewikkelds te zijn hoor – je kunt gewoon een stukje garen afknippen en die op een papiertje plakken met de naam erbij. Ik deel binnenkort nog de wonderlijke manieren waarop mensen de kleuren voor dit project hebben geregistreerd, daar zitten echt schitterende dingen tussen!

DSC06975

Er zijn een heleboel gloednieuwe haaksters van plan om mee te doen met deze CAL! Ik vind dat echt super leuk, het is één van mijn grootste passies in het leven om het plezier van gehaakte dekens te delen met anderen, omdat ze zoveel comfort en geluk verspreiden!

Op social media komen allerlei vragen binnen van beginners over haaknaaldmaten en spanning en hoe je kunt uitvinden welke haaknaaldmaat je moet gebruiken. Als je het kunt betalen, dan raad ik je aan om een kleine selectie haaknaalden te kopen. Stylecraft Special DK garen is het garen voor deze CAL en daar wordt een 4 mm haaknaald voor geadviseerd, maar het is handig om ook grotere en kleinere naalden te hebben.

In de tutorial die deze week volgt, adviseer ik je met klem om één of meerdere proeflapjes te haken – het kost niet veel tijd (in verhouding met de hele deken) en het is een goede manier om het patroon en de verschillende steken te leren kennen. Ook kun je op deze manier de beste haaknaald voor jouw haakhand bepalen. Deze deken wordt iets mooier als je steken wat losser dan wat vaster zijn – maar dat wordt allemaal uitgelegd in de tutorial.

DSC07155

Het kan ook handig zijn om wat steekmarkeerders te kopen, maar dat is niet essentieel, omdat je ook paperclips of kleine restjes contrasterend garen kunt gebruiken….

DSC06589

….steekmarkeerders zijn hartstikke handig wanneer je de eerste, kronkelige, opzettoeren maakt. Het is lastig om te tellen soms, zeker als je Kleine Mensen rond hebt rennen, dus daarom plaats ik altijd elke 25 steken een steekmarkeerder – dan hoef ik niet steeds opnieuw te tellen. Die eerste toer MOET echt kloppen, anders werkt je patroontje niet.

Stripesamples1

Nu dan een belangrijk keuzemoment voor deze CAL: welke kleurenvolgorde kies je.

Even nog wat feitjes onder elkaar:

  1. De Sweet Pea deken heeft 15 kleuren
  2. Ik gebruik dezelfde 15 kleuren voor twee verschillende versies van de CAL
  3. De POSY deken mixed the dekens (linkerplaatje boven)
  4. De COLOURWASH deken wordt gecreeërd door het specifiek ordenen van de strepen van beneden naar boven (recherplaatje boven)
  5. Beide dekens hebben evenveel strepen en gebruiken evenveel garen.
  6. Je moet zelf kiezen welke je toffer vindt!

Veel mensen hebben hier al overna zitten denken en vinden het moeilijk om op basis van de bovenstaande gegevens een keuze te maken. Daarom heb ik een poll gehouden op Facebook om te vragen of mensen ook foto’s van de dekens willen zien en er was een overheersende meerderheid van 91% vóór het zien van de foto’s. Dus ik heb een SNEAK PEEK gemaakt: als je op onderstaande link klikt, krijg je foto’s van beide versies te zien….. Op je eigen risico! Als je je liever laat verassen, klik dan NIET!

Sweet Pea Deken SNEAK PEEK!!!!!

Bij die SNEAK PEEK hoort ook een hele grote dankjewel aan mijn Facebookvriendin Darlene die de Colourwash versie gemaakt heeft. Zij boodt aan het patroon te testen en ik mag haar schitterende foto’s delen… Heel erg bedankt voor alle testers van de HH groep, het is allemaal niet mogelijk zonder jullie help…

DSC06362

Ik heb ook nog vragen gehad van mensen die een herhalend strepen patroontje willen maken in bovenstaande kleurenvolgorde. Daarvoor komt de kleurenvolgorde ook in het eerste deel van de CAL.

DSC04719

Ik heb super veel zin om te starten met jullie! Het duurt nu écht niet lang meer!!

Als je via onderstaande link het garenpakket koopt, krijgt Attic24 een kleine bijdrage!

Delen is lief!