Deel 17

Everything is Cool and Groovyghan | Deel 17

Group-Banner

We zijn er bijna!!! Kun je geloven dat je klaar bent voor de rand?

Als dit de eerste keer is dat je van deze CAL hoort, kun je hier de algemene informatie vinden. Voor de link naar deze CAL op Ravelry klik je hier en voor dit patroontje op Ravelry klik je hier.

Er is een Engelstalige Facebookgroep voor deze CAL en je kunt #kcacoukcal2016 gebruiken op FacebookTwitterPinterest en Instagram als je je foto’s aan dit project wilt linken op social media.

Deze pagina bestaat ook in het Engels en Hebreeuws.

Deel 17: De rand

Voor je aan de rand kunt beginnen, moet je er zeker van zijn dat alle onderdelen op de goede manier aan elkaar vast zitten. De rand werk je direct om alle vierkanten heen, helemaal rondom, om je Groovyghan mooi af te werken.

  • Haaknaald: 4 mm
  • Garen: Double Knit / 8 ply / Gewicht #3

Stekenuitleg

Klik op de naam van één van onderstaande steken om naar een uitgebreide fototutorial van de steek te gaan.

Lossesla de draad om en haal door het lusje op de naald
Halve vaste: steek de naald door de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de naald.
Vastesteek de naald door de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu twee lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
Stokjesla de draad om de naald, steek de naald in de aangegeven steek, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu drie lusjes op de haaknaald. Sla om en haal door twee, sla om en haal weer door 2.
Picot: drie lossen, draad omslaan, naald in bovenkant van laatstgehaakte stokje, draad omslaan en door alle lusjes op de naald.

Geschreven patroon

Toer 1: je hebt een veelvoud van 3 steken nodig om de rand te kunnen maken. Daarom zorgen we er in deze toer voor dat de rand een veelvoud van 3 steken heeft. Ik heb KLEUR A aangehecht in een hoekruimte en 1 stokje gehaakt in de achterste lus van elke steek rondom. Als je teveel steken hebt (dus meer dan een veelvoud van 3) is dit een goed moment om een beetje te sjoemelen om je stekenaantal goed te krijgen. In de hoeken heb ik (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) gehaakt.

Toer 2: Hecht kleur B aan in een willekeurige hoekruimte met vaste, 3 lossen, vaste in dezelfde ruimte. 3 lossen. *3 steken overslaan, vaste tussen steken van vorige toer, 3 lossen. Herhaal vanaf * rondom, met (vaste, 3 lossen, vaste) in elke hoek. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Toer 3: Hecht KLEUR A in een willekeurige hoekruimte aan, 3 lossen, (2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte. *In de volgende 3-lossenruimte en elke andere lossenruimte haak je 3 stokjes. In de volgende hoekruimte haak je (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes). Herhaal rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Toer 4: Herhaal toer 2

Toer 5: Herhaal toer 3

Toer 6: Herhaal toer 2, hecht niet af, halve vasten naar dichtsbijzijnste hoek. Werk de laatste toer in dezelfde kleur.

Toer 7: 3 losssen (telt als eerste stokje), (stokje, picot, stokje, 3 lossen, 2 stokjes, picot, stokje) in dezelfde ruitme. *In alle volgende 3-lossenruimtes haak je (2 stokjes, picot, stokje). In de volgende hoek haak je (2 stokjes, picot, stokje, 3 lossen, 2 stokjes, picot, stokje). Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten, hecht af en werk de draadjes weg.

Dat was het! Gefeliciteerd met je Groovyghan!


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je deken mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar of gebruik deze PayPal-donatieknop:

Algemene informatie 

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Deel 7

Deel 8

Deel 9

Deel 10

Deel 11

Deel 12

Deel 13

Deel 14

Deel 15

Deel 16

Deel 17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *