Skip to Content

Haken voor Koningsdag 2024

Haken voor Koningsdag 2024

Welkom op onze Koningsdag haakpatronen pagina!

Voor de buitenlanders, of de mensen die het vergeten zijn 😉 eerst wat uitleg over Koningsdag.

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het is een dag vol vieringen en festiviteiten, waarbij het hele land oranje kleurt, de kleur van het Nederlandse koningshuis. Mensen verkopen hun troep spullen op vrijmarkten, er zijn optredens van lokale en nationale artiesten en er wordt volop genoten van typisch Nederlandse lekkernijen.

Onze haakpatronen voor Koningsdag zijn ontworpen om de sfeer van deze feestelijke dag te weerspiegelen. Of je nu iets wilt maken om te dragen, te versieren of te verkopen op de vrijmarkt, je vindt hier zeker iets dat bij je past. Van oranje mutsen en sjaals tot unieke gehaakte accessoires, onze patronen zijn geschikt voor hakers van alle niveaus.

Maak je geen zorgen dat al je harde werk maar één dag per jaar bruikbaar is, je kunt deze projecten ook hergebruiken bij EK of WK Voetbal!

Dus neem je haaknaalden en je favoriete oranje garen, en begin aan je volgende haakproject voor Koningsdag. Veel haakplezier!


Koningsdag krullen

Bea van Tichelaar Erven was zo lief om mij toestemming te geven om de Koningsdag Krullen op te schrijven. Zijn ze niet schattig geworden?! Zo leuk!

Je vindt de Koningsdag Krullen hier: Koningsdag Krullen.


Koningsdag Strikje

Dit is ook een leuk, klein projectje voor Koningsdag om te haken. Leuk om als broche en als haarspeld te dragen.

Je vindt het Koningsdag Strikje hier: Koningsdag Strikje


Koningsdag Kroontje

Ilse van t Ende ontwierp dit hele schattige Koningsdag Kroontje. Leuk voor om een waxinelichtje houder, of als je ‘m groter maakt, voor op het hoofd van je kind! Erg geinig om je kraampje mee te versieren.

Koningsdag Kroontje

Sjaals en muts

Deze haakpatronen zijn niet speciaal voor Koningsdag ontworpen, maar als je ze in oranje (eventueel met rood/wit/blauw voor de vlag) haakt, zien ze er meteen speciaal voor Koningsdag uit! De patronen zijn eenvoudig en snel te maken. Daar is voor gekozen omdat je voor zo’n project dat je maar één dag per jaar gebruikt, misschien niet maanden over wilt haken.

Alle drie patronen zijn van getalenteerde ontwerpster Yay for Yarn. De sjaal en de muts zijn eenvoudig in maat aan te passen, zodat je deze feest artikelen ook voor je (klein)kind kunt maken.


Wat haak jij voor Koningsdag 2024?

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!