Deel 10

Seaside deken – Deel 10

De Seaside deken is ontworpen door Coastal Crochet en bestaat uit 35 delen: 34 delen met strepen en 1 deel met een rand. Vandaag kunnen we weer de volgende strepen haken in het tiende deel. Klik hier voor de algemene informatie van deze CAL, en hier voor het vorige deel.

IMG_4512

Is het echt al deel 10? Wow!  ? ?

De dekens worden nu groot genoeg voor alle huisdieren om zich erin te verstoppen en om buiten foto’s te maken. Dat was duidelijk te zien op Instagram  deze keer…  van een deken in de sneeuw, tot een deken op het strand en zelfs een deken op een bankje in Washington DC! Iedereen maakt schitterende voortgang, heel erg bedankt voor het delen, of je nu meehaakt of alleen aanmoedigt! ?

IMG_4740

Sommige mensen maken zich druk om de randen, of die wel netjes worden. Bij strependekens ziet het er altijd een beetje rommelig uit langs de randen. De rand aan het eind van de deken helpt zeker om die rommeligheid weg te werken… De deken blokken kan ook helpen. Dus geen zorgen!

Bij deze toeren denk ik aan zanderige stranden met schelpjes erin..

IMG_4412

Toer 39: 4 lossen, keer om. Alternatief kun je met een staand-dubbelstokje starten. We werken deze toer alleen in de achterste lussen voor de schelpen, dan komen die duidelijker naar voren. Weten wat dat zijn? Lees deze tutorial. Bij de middelste steken haak je wel gewoon onder beide lussen.

1 stokje in achterste lus van volgende 2 steken, 1 halfstokje in achterste lus van volgende steek, vaste in achterste lus van volgende steek, halfstokje in achterste lus van volgende steek, 1 stokje in achterste lus van volgende 2 steken, 1 dubbelstokje in volgende steek door beide lussen. Ga verder met *(2 stokjes, 1 halfstokje, 1 vaste, 1 halfstokje, 2 stokjes) in de achterste lussen, met dan 1 dubbelstokje door beide lussen. Herhaal vanaf * tot einde, laatste steek is een halfstokje, 3 lossen, keer om. [180 steken]

IMG_4413

Toer 40: 3 lossen, keer om, 1 stokje in elke steek tot einde, wissel in laatste steek van kleur.

In de volgende toeren gaan we weer wat “Lange golven” haken. Ik hou van deze heerlijke rustige golfjes… ze “vangen” echt de bewegingen van de zee!  ?

IMG_4432

Toer 41: 4 lossen, keer om, 1 stokje in volgende 2 steken, met (2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes, 3 dubbelstokjes, 2 stokjes) tot einde, laatste steek is stokje.

Toer 42: 1 losse, vaste in dezelfde steek (denk aan een steekmarkeerdertje), 1 vaste in elke steek tot het einde van de toer, wissel naar nieuwe kleur in de laatste steek.

Je kunt nog naar de YouTube tutorial kijken…

 

IMG_4436IMG_4439

Hele fijne week iedereen en veel haakplezier ? ?

2 reacties op “Deel 10”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *