Skip to Content

CAL – #95

CAL – #95

donderdag 5 april 2018 – #95

Allemaal hartjes – Patroon van Thea, met een tekst van Thea: 

Vandaag is voor mij en mijn gezin een speciale dag en deze speciale dag vraagt om een speciaal patroontje. Een patroontje met hartjes, vol met liefde.

Deze dag staat bij ons in het teken van onze jongste dochter, die dit jaar op deze dag alweer 7 jaar geleden, ons leven binnen kwam in het kader van pleegzorg. Een klein meisje van 9 maanden oud, die onze zorg, maar vooral liefde, rust en regelmaat, nodig had. Pleegzorg is niet altijd makkelijk, maar oh wat geeft deze kleine meid, al mag ik dat eigenlijk niet meer zeggen nu ze bijna 8 jaar wordt, ons ook veel!

Mocht je ruimte in je hart en huis over hebben, denk dat ook eens aan pleegzorg. Het is niet altijd even makkelijk, maar het geeft veel voldoening als je ziet dat een kind, dat als het bij je binnenkomt angstig en teruggetrokken is, openbloeit tot een kind dat weer kan genieten van het leven. Pleegzorg is er in verschillende soorten, denk aan weekend- en vakantiepleegzorg, crisisopvang, langdurige pleegzorg. En in elke leeftijd van 1 uur tot 18 jaar (en soms langer). Wil je meer informatie over pleegzorg kijk dan op www.pleegzorg.nl


Toer 1

In roze; haak in een magische lus, 2 lossen, 3 dubbelstokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbelstokjes, 2 lossen, 1 halve vaste in de ring en hecht af.

Toer 2

Hecht aan met blauw met een staande-vaste in het laatste dubbelstokje van toer 1, 2 lossen, 1 vaste in het 1e dubbelstokje van toer 1, (1 vaste, 3 lossen, 1 vaste) in de volgende steek, 1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, (1 dubbelstokje, 2 losse, 1 halfstokje) in volgende steek, 1 losse, 1 vaste in dubbelstokje van toer 1, 1 losse, 1 losse overslaan, (1 halfstokje, 2 lossen, 1 dubbelstokje) in volgende steek, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste, (1 vaste, 3 lossen, 1 vaste) in volgende steek, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Je haakt toer 3 en 4 met 2 kleuren tegelijk, de draad waar je niet mee haakt neem je aan de achterkant mee tot je em weer nodig hebt.

Toer 3

2 lossen (telt niet mee als steek), 2 stokjes in lossenruimte, 2 stokjes, wissel in het laatste stokje naar roze, *7 stokjes in lossenruimte, wissel in het laatste stokje naar blauw, 5 stokjes, wissel in het laatste stokje naar roze*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste keer 1 blauw stokje ipv 5 en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje (dus niet in een losse!).

Toer 4

In blauw; 1 losse (telt niet mee) 1 vaste in zelfde steek, 3 vasten, *wissel in de laatste vaste naar roze, 1 overslaan, 5 stokjes in volgende steek, 1 overslaan, 1 vaste in volgende steek, 1 overslaan, 5 stokjes in volgende steek, wissel in de laatste steek naar blauw, 1 steek overslaan, 5 vasten*, herhaal * tot * 3x, maar laat de laatste 4 blauwe vasten achterwege en sluit de toer met een halve vaste en hecht roze af.

Toer 5

3 lossen, 3 stokjes, *1 losse, 2 steken overslaan, 1 vaste, 7 lossen, 5 steken overslaan, 1 vaste, 1 losse, 2 steken overslaan, 5 stokjes*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste keer 1 stokje en sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 6

1 losse, 1 vaste in zelfde steek, 5 vasten, *(4 vasten, 3 lossen, 4 vasten) in lossenruimte, 9 vasten*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste keer 3 vasten ipv 9 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de 2e beginlosse en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Lavender en Sapphire.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar zodat anderen kunnen genieten van jouw kunstwerkjes!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!