Skip to Content

CAL – #96

CAL – #96

Een Mooi Gebaar CAL – 6 april – #96

Ingesloten stokjes, weer zo’n gaaf patroon van Thea.


Als je begint met een nieuwe kleur, start je de toer met een staande-vaste of een staand-stokje.


Toer 1

Haak in magische ring: 3 lossen (=1e stokje), 2 stokjes, 2 lossen, *3 stokjes, 2 lossen*, herhaal * tot * nog 2x, sluit met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 2

*(1 vaste, 3 lossen, 1 vaste) in hoekruimte (=2-lossenruimte), 3 lossen*, herhaal * tot * totaal 4x, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 3

Begin in een hoekruimte met *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte, 3 stokjes in 3-lossenruimte*, herhaal * tot * nog 3 keer. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 4

Begin in een hoekruimte met *(1 vaste, 3 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 3 lossen, 1 verlengde-vaste in vaste van toer 2, 3 lossen, 1 verlengde-vaste in vaste van toer 2, 3 lossen*, herhaal * tot * totaal 4x, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 5

Begin in een hoekruimte met *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte, 3x 3 stokjes in 3-lossenruimte*, herhaal * tot * totaal 4x, sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 6

Begin in een hoekruimte met *(1 vaste, 3 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, (3 lossen, 1 vaste in (verlengde-vaste van toer 4) 4x, 3 lossen*, herhaal * tot * totaal 4x, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 7

Halve vaste in lossenruimte, 1 losse, *(2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 5x 3 vasten in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * totaal 4x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Purple Bordeaux en Violet.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina