Skip to Content

CAL – #97

CAL – #97

zaterdag 7 april 2018 – #97

YarnUtopia heeft ook een project gedaan van 365 vierkantjes. Een aantal vierkantjes van deze CAL komen van haar website, waaronder dit blokje. Veel haakplezier!


Toer 1

Haak in een magische ring 8 vasten en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

1 losse (telt niet mee als steek), 2 vasten in elke vaste en sluit met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af. (=16 vasten).

Toer 3

Start met een 2-stokjescluster in een willekeurige steek (start deze cluster met een staand stokje waarbij je de laatste doorhaal pas maakt als het tweede stokje van de cluster is gemaakt), 1 losse. *2-stokjescluster in volgende steek, 1 losse*. Herhaal rondom en sluit met een halve vaste in de 1e cluster en hecht af.

Toer 4

Start met een 3stokjescluster in een willekeurige 1-lossenruimte (start deze cluster met een staand-stokje waarbij je de laatste doorhaal pas maakt als de andere 2 stokjes van de cluster zijn gemaakt), 2 lossen, (3stokjescluster in volgende lossenruimte, 2 lossen) herhaal rondom en sluit met een halve vaste in de 1e cluster en hecht af.

Toer 5

Start in een lossenruimte met een staand-stokje (telt als eerste van 3 stokjes). *3 stokjes in lossenruimte, (3 dubbelstokjes, 2 lossen, 3 dubbelstokjes) in volgende lossenruimte (=hoekruimte), 3 stokjes in volgende lossenruimte, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte*, herhaal 3x, sluit met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte. *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoekruimte, (3 halfstokjes tussen de 3-groepjes van toer 6, 1 losse) 3x*, herhaal * tot * 3x, sluit met een halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Amethyst en Lavender.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina