Skip to Content

CAL – #97

CAL – #97

zaterdag 7 april 2018 – #97

YarnUtopia heeft ook een project gedaan van 365 vierkantjes. Een aantal vierkantjes van deze CAL komen van haar website, waaronder dit blokje. Veel haakplezier!


Toer 1

Haak in een magische ring 8 vasten en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

1 losse (telt niet mee als steek), 2 vasten in elke vaste en sluit met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af. (=16 vasten).

Toer 3

Start met een 2-stokjescluster in een willekeurige steek (start deze cluster met een staand stokje waarbij je de laatste doorhaal pas maakt als het tweede stokje van de cluster is gemaakt), 1 losse. *2-stokjescluster in volgende steek, 1 losse*. Herhaal rondom en sluit met een halve vaste in de 1e cluster en hecht af.

Toer 4

Start met een 3stokjescluster in een willekeurige 1-lossenruimte (start deze cluster met een staand-stokje waarbij je de laatste doorhaal pas maakt als de andere 2 stokjes van de cluster zijn gemaakt), 2 lossen, (3stokjescluster in volgende lossenruimte, 2 lossen) herhaal rondom en sluit met een halve vaste in de 1e cluster en hecht af.

Toer 5

Start in een lossenruimte met een staand-stokje (telt als eerste van 3 stokjes). *3 stokjes in lossenruimte, (3 dubbelstokjes, 2 lossen, 3 dubbelstokjes) in volgende lossenruimte (=hoekruimte), 3 stokjes in volgende lossenruimte, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte*, herhaal 3x, sluit met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte. *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoekruimte, (3 halfstokjes tussen de 3-groepjes van toer 6, 1 losse) 3x*, herhaal * tot * 3x, sluit met een halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Amethyst en Lavender.