Skip to Content

CAL – #70

CAL – #70

Een Mooi Gebaar CAL – 11 maart – #70

Diamant granny #130 van YarnUtopia.

Het eerste stokje van elke toer begin je met 3 lossen. Als je met 2 kleuren haakt, neem je de draad van de wachtende kleur mee, door er overheen te haken. Iris vond het te lelijk worden, omdat de lichte kleur erg zichtbaar was, dus die heeft steeds af- en aangehecht (want tja….)

De 3 stokjes haak je in de lossenruimte van de toer ervoor.


Toer 1

In kleur 1; haak in een magische ring 4x (3 stokjes, 3 lossen) en sluit met een halve vaste in de 3e losse.

Toer 2

In kleur 1; 3 lossen, * 1 losse, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek, 1 losse*, herhaal *-* in totaal 3x, 1 losse, (3 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) voor de laatste hoek en sluit met een halve vaste in de 3e losse.

Toer 3

In kleur 1; 3 lossen, 2 stokjes in de lossenruimte, *wissel naar kleur 2, 1 losse, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek, wissel naar kleur 1, 1 losse, 3 stokjes*, herhaal *-* tot het eind en sluit de toer (met kleur 2) met een halve vaste in 3e losse. Hecht kleur 1 af.

Toer 4

In kleur 2; 3 lossen, *1 losse, 3 stokjes in de lossenruimte, 1 losse, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek, 1 losse, 3 stokjes in de lossenruimte*, herhaal *-* tot het eind en sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse.

Toer 5

In kleur 2; 3 lossen, 2 stokjes in de losseruimte, *1 losse, 3 stokjes, 1 losse, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes*, herhaal *-* rondom en sluit met een halve vaste in 3e losse, hecht de draad af.

Bernette en Iris gebruikten in deze toer vasten in plaats van stokjes, omdat het vierkantje anders veel te groot werd. Ze deden 1 vaste in elke steek en lossenruimte, met 3 vasten in de hoeken. Check dus zelf even wat het beste past bij jouw vierkantje!

Iris haakte de granny in Orchid en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!