Skip to Content

CAL – #45

CAL – #45

Het is vandaag Valentijnsdag! Hoe breng jij deze Dag der Liefde door? Hakend hoop ik 😉 Fijne dag allemaal!


Toer 1

Start met een ketting 6 lossen, (dubbelstokje in de eerste losse, 1 losse) 15x, sluit de toer met een halve vaste in de vierde beginlosse.

Toer 2

1 losse, in dezelfde steek: 1  vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje. Sla telkens de lossenruimte over en maak 4 dubbelstokjes in de volgende steek. In de volgende steek: 3 dubbelstokjes. In de volgende steek 2 dubbelstokjes. In de volgende steek: halfstokje en vaste. In de volgende steek: vaste en halfstokje. In de volgende steek: 2 stokjes. In de volgende steek 1 dubbelstokje. In de volgende steek: 2 stokjes, in de volgende steek: halfstokje en vaste, in de volgende steek: vaste en halfstokje, in de volgende steek: 2 dubbelstokjes, in de volgende steek 3 dubbelstokjes, in de volgende steek 4 dubbelstokjes.  In de laatste steek: een dubbelstokje, een stokje, een halfstokje en een vaste. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste losse.

Knip het garen door en trek door de lus. Trek het hartje enigszins in vorm.  Trek het overgebleven garen nu met een naald recht door een aantal steken heen naar beneden, zodat de bovenkant van het hartje dieper wordt. Hecht nu af.

Toer 3

Hecht aan in de eerste vaste van toer 2 met een nieuwe kleur. 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. In de volgende 19 steken 1 vaste.  In de punt van het hartje: een halfstokje. Daarna de toer afmaken met een vaste in elke steek. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste losse en wissel van kleur.

Toer 4

Hecht aan in de vijfde vaste vanaf het begin met een staand-stokje, in dezelfde steek een halfstokje en 2 stokjes. In de volgende steek: 4 stokjes. 1 stokje in de volgende steek. Halfstokje in de volgende vijf steken. Stokje in de volgende steek, in de volgende steek een dubbelstokje, in de volgende steek een driedubbelstokje, in de volgende steek 4 driedubbelestokjes. In de volgende steek: een driedubbelstokje en een dubbelstokje. Dan een stokje in de volgende vier steken.  In de volgende steek: een dubbelstokje en een driedubbelstokje. In de volgende steek: 4 driedubbele stokjes. In de volgende steek een driedubbelstokje, in de volgende steek een dubbelstokje, in de volgende steek een stokje, een halfstokje in de volgende 5 steken, een stokje in de volgende steek, 4 stokjes in de volgende steek, in de volgende steek 3 stokjes en een halfstokje. Er zijn nu 9 steken over: maak in elke steek een stokje. Sluit de toer met een halve vaste in de  derde  beginlosse.

Toer 5

2 lossen, twee halfstokjes, voor de hoek: in de volgende steek 2 halfstokjes, 1 losse, in de volgende steek 2 halfstokjes. Dan halfstokjes tot de volgende hoek. De tweede hoek en de derde hoek vallen tussen het tweede en derde driedubbelstokjes van de groep van 4 driedubbelstokjes. De vierde hoek valt in het laatste stokje van de groep van 4 en het eerste stokje van de groep van 3 met halfstokje. Maak de toer af met halfstokjes.

Bij het afhechten van de draadjes van toer 3 trek je opnieuw de draad recht naar beneden door de steken om het hartje dieper te maken.

Gebruik in de laatste toer eventueel vasten in plaats van halfstokjes afhankelijk van de grootte van je vierkant.

Iris haakt deze granny in de kleuren Purple Bordeaux, Lilac en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina