Skip to Content

CAL – #46

CAL – #46

Prachtige granny van Margret Willson. Kijk naar haar patronen op Ravelry! . Deze granny wordt het mooist als je hem in twee kleuren maakt.


Toer 1

6 lossen, halve vaste in eerste losse om een cirkel te maken. 1 losse, 16 vasten in de ring. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 2

Ga door met dezelfde kleur. 6 lossen (telt als stokje en 3 lossen), stokje in dezelfde steek. Je hebt nu je eerste hoek gemaakt. *1 losse, sla de volgende steek over, stokje in volgende steek, 1 losse, steek overslaan, hoek in de volgende steek: (stokje, 3 lossen, stokje).* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste in de hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

1 losse, 5 vasten in hoekruimte. *Vaste in eerste stokje. Werk achter de tweede toer, doe een stokje in het gemiste stokje van toer 1. Vaste in volgende stokje van toer 2. Stokje achter de tweede toer langs in het gemiste stokje van toer 1. Vaste in volgende stokje van toer 2. 5 vasten in de hoek.* Herhaal van * tot * tot je rond bent. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 4

4 lossen (telt als stokje en 1 losse), sla 1 steek over, doe voor de hoek: (stokje, 3 lossen, stokje) in de volgende steek. *(1 losse, steek overslaan, stokje in de volgende steek) x 4. 1 losse, steek overslaan, maak een hoek in de volgende steek: (stokje, 3 lossen, stokje).* Herhaal van * tot * tot je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 5

Hecht een nieuwe kleur aan met een staande-vaste in een willekeurige hoekruimte. 4 vasten in de hoek. Vaste in eerste stokje. *(Maak een stokje in de overgeslagen steek van toer 3 achter toer 4 langs, een vaste in het volgende stokje van toer 4) tot de hoek. In de hoek doe je 5 vasten.* Herhaal van * tot * tot je rond bent, halve vaste in eerste vaste van de eerste hoek.

Toer 6

4 lossen (telt als stokje en 1 losse), steek overslaan, *maak een hoek: (stokje, 3 lossen, stokje). (1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in de volgende steek) x 7.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 7

Hecht een nieuwe kleur aan in de hoekruimte. 1 losse, 5 vasten in de hoek. *(1 vaste in het volgende stokje, stokje in overgeslagen steek van toer 5) herhaal tot de hoek. 5 vasten in de hoek.* Herhaal van * tot * tot je rond bent. Halve vaste in eerste vaste.

De voorbeelden van Iris en Bernette waren hier groot genoeg. Als je vierkant nog niet groot genoeg is, doe dan nog toer 8.

Toer 8

1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in de volgende. *In de volgende steek (de middelste van de 5 van de hoek), doe je (vaste, 2 lossen, vaste). In elke steek doe je een vaste.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in je beginvaste. Hecht af en werk de draadjes weg.

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina