Skip to Content

CAL – #35

CAL – #35

We werken deze granny weer met alleen maar lossen, halve vasten, vasten en stokjes. Het is een vrij open granny in het begin en hij heeft twee hele smalle toeren.


Toer 1

6 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vorm. 3 lossen, 15 stokjes in de cirkel. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

5 lossen (telt als stokje en 2 lossen). *Stokje in volgende steek, 2 lossen*. Herhaal rondom. Halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste naar lossenruimte en wissel van kleur.

Toer 3

3 lossen. Stokje in dezelfde ruimte. *(1 losse, 2 stokjes in volgende lossenruimte) x 3. 1 losse. Voor de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met 2 stokjes en 2 lossen in de eerste lossenruimte en een halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde hoekruimte. *(2 lossen, vaste in volgende lossenruimte) tot volgende hoek. In de hoek: vaste, 4 lossen, vaste. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met een vaste, 4 lossen en een halve vaste in de eerste vaste. Halve vaste TERUG in 4-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

3 lossen, stokje in dezelfde hoekruimte. *(1 losse, 2 stokjes in volgende lossenruimte) tot de hoek.  In de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met twee stokjes, twee lossen, halve vaste in derde beginlosse. Check de oppervlakte en hecht af.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise en Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!