Skip to Content

CAL – #35

CAL – #35

We werken deze granny weer met alleen maar lossen, halve vasten, vasten en stokjes. Het is een vrij open granny in het begin en hij heeft twee hele smalle toeren.


Toer 1

6 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vorm. 3 lossen, 15 stokjes in de cirkel. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

5 lossen (telt als stokje en 2 lossen). *Stokje in volgende steek, 2 lossen*. Herhaal rondom. Halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste naar lossenruimte en wissel van kleur.

Toer 3

3 lossen. Stokje in dezelfde ruimte. *(1 losse, 2 stokjes in volgende lossenruimte) x 3. 1 losse. Voor de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met 2 stokjes en 2 lossen in de eerste lossenruimte en een halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde hoekruimte. *(2 lossen, vaste in volgende lossenruimte) tot volgende hoek. In de hoek: vaste, 4 lossen, vaste. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met een vaste, 4 lossen en een halve vaste in de eerste vaste. Halve vaste TERUG in 4-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

3 lossen, stokje in dezelfde hoekruimte. *(1 losse, 2 stokjes in volgende lossenruimte) tot de hoek.  In de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met twee stokjes, twee lossen, halve vaste in derde beginlosse. Check de oppervlakte en hecht af.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise en Orchid.