Skip to Content

CAL – #332

CAL – #332

Een Mooi Gebaar CAL – #332 – 28 november

Schelp: 5 stokjes in dezelfde steek.

Toer 1

Haak met kleur A 4 lossen en maak een ring. 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes, 3 lossen, (3 stokjes, 3 lossen) 3x. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 2

Haak met kleur B: staand-*stokje in het eerste stokje na een lossenruimte, 1 losse, 3-stokjescluster in het middelste stokje, 1 losse, 1 stokje, 1 losse, 3 stokjes in de 3-lossenruimte, 1 losse. Herhaal vanaf * nog 3x. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 3

Haak met kleur A in een 1-lossenruimte aan met staand-*stokje, 1 losse in elke 1-lossenruimte, met (schelp, losse) in het middelste van de drie stokjes in de hoek. Herhaal rondom. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

Haak met kleur B in de eerste 1-lossenruimte na een schelp staand-*stokje, 1 losse, (3stokjescluster, 1 losse in volgende lossenruimte) 3x, stokje in de volgende lossenruimte, 1 losse, schelp in het derde stokje van de vorige schelp, 1 losse. Herhaal * rondom. Halve vaste in het eerste stokje.

Iris heeft hier de lossen vervangen door halfstokjes in de corresponderende steken. Het patroon wordt daar minder mooi van, maar anders wordt het aan elkaar zetten met haar methode heel lelijk/moeilijk.

Toer 5

Haak met kleur A: staand-halfstokje in de ruimte na de hoek, losse, *(halfstokje, 1 losse) in elke 1-lossenruimte, (schelp (bestaande uit halfstokjes ipv stokjes), 1 losse) in het derde stokje van de vorige schelp, 1 losse. Herhaal * rondom. Halve vaste in het eerste halfstokje.

De onderstaande granny is gehaakt in Purple Bordeaux en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina