Skip to Content

CAL – #331

CAL – #331

Een Mooi Gebaar CAL – #331 – 27 november

Toer 1

Haak in een magische ring:  2 lossen, 5 halfstokjes, halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 2

2 lossen (= 1 halfstokje), 1 halfstokje in dezelfde steek, * 2 halfstokjes in elke steek. Herhaal * rondom. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde steek. * 3 lossen, sla 1 steek over, 1 vaste in volgende steek, herhaal * rondom, halve vaste in de eerste losse.

Toer 4

Ga met een halve vaste naar de 3-lossenruimte. In de 3-lossenruimte: *1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste*, herhaal rondom in elke lossenruimte. Halve vaste in de eerste vaste en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

1 losse, haak in elk blaadje als volgt: * 1 vaste in de vaste, 1 halfstokje in het halfstokje, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in het stokje, 1 halfstokje in het halfstokje en 1 vaste in de vaste *. Herhaal * rondom, halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 6

Keer het werk en haak aan de achterkant van de bloem:  halve vaste in de vaste van toer 3 *4 lossen, 1 halve vaste in de volgende vaste van toer 3, herhaal * rondom. Halve vaste in de eerste halve vaste (6 lossenruimtes)

Toer 7

Keer het werk. Haak aan de goede kant: halve vaste in de eerste lossenruimte, 3 lossen (= stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *(2 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de volgende lossenruimte, (4 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende lossenruimte, 4 stokjes in de volgende lossenruimte, herhaal * nog 1 keer. Halve vaste in de derde beginlosse.  

Toer 8

3 lossen (= stokje), haak 1 stokje in elk steek tot aan de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Herhaal dit rondom. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 9

3 lossen (= 1 stokje), 1 stokje  in volgend stokje, * 1 stokje door de 2 lossen op het blaadje van toer 5 en door het volgende stokje van toer 8, 5 stokjes, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoeklossenruimte, 1 stokje, 1 stokje door de 2 lossen op het blaadje van toer 5 en door het volgende stokje van toer 8, 8 stokjes, 1 stokje door de 2 lossen op het blaadje van toer 5 en door het volgende stokje van toer 8, 1 stokje  (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoeklossenruimte*, 6 stokjes en herhaal dan van *-* nog 1 keer en eindig met 4 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 10

Hecht aan met een staande vaste in een willekeurige steek. Haak een vaste in elke steek rondom en in de hoeklossenruimte (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste). Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze bloem in de kleuren Turqoise, Violet en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!