Skip to Content

CAL – #330

CAL – #330

Een Mooi Gebaar CAL – #330 – 26 november

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 2 stokjes , 3 lossen, *3 stokjes, 3 lossen. Herhaal * nog 2x. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Hecht aan met een nieuwe kleur in de 3-lossenruimte: 3 lossen, (2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in dezelfde lossenruimte, * 1 losse (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de volgende 3-lossenruimte. Herhaal * nog 2x, 1 losse, halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Maak nu nog 3 vierkantjes zoals hierboven beschreven, eventueel in verschillende kleurencombinaties.

Haak nu de vier blokjes aan elkaar met een naad van halve vasten: Leg de blokjes met de achterkanten tegen elkaar en haak door elke  twee tegenover elkaar liggende steken een halve vaste. Haak zo eerst de ene naad en dan de andere naad. 

Wanneer je vierkantje nog te klein is kun je nog een ronde vasten haken. Dit is in het voorbeeld van Bernette (grijs hoofdkleur) niet gedaan, in het voorbeeld van Iris wel. Haak in elk stokje een vaste en in elke lossenruimte. Haak niet in de naad. (Vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken. 

Iris haakte deze granny met violet als basiskleur, met de kleine vierkantjes met Amethyst, Sapphire, Purple Bordeaux en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina