Skip to Content

CAL – #333

CAL – #333

Een Mooi Gebaar CAL – #333 – 29 november

Toer 1

Haak met kleur A: 5 lossen en vorm een ring. 3 lossen (stokje), 2 stokjes, 2 lossen, (3 stokjes, 2 lossen) 2x, 3 stokjes, halfstokje in de derde beginlosse (in plaats van de twee lossen).

Toer 2

(3 lossen, 2 stokjes) in dezelfde lossenruimte, 3 lossen, * (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de volgende 2-lossenruimte, 3 lossen. Herhaal * 3x, 3 stokjes in de volgende 2-lossenruimte, 2 lossen, halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Werk in deze toer achter de 3-lossenruimtes. Haak met kleur B: hecht aan met een halve vaste in een willekeurige hoekruimte, 1 losse, * 3 vasten in dezelfde lossenruimte, 3 vasten, dubbelstokje in elk van de drie onderliggende stokjes van toer 1, 3 vasten. Herhaal * nog 3x, halve vste in de eerste vaste.

Toer 4

Halve vaste in de volgende vaste. * (3 lossen (stokje), stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde steek. Stokje in de volgende steek, 3 lossen, 3 vasten overslaan, 3 dubbelstokjes in de lossenruimte van toer 2, 3 lossen, 3 vasten overslaan, stokje in de volgende steek. Herhaal * rondom. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 5

werk in deze toer achter de 3-lossenruimtes. Haak met kleur C: hecht aan met een halve vaste in een willekeurige hoekruimte, 1 losse, * 3 vasten in de 2-lossenruimte, 3 vasten, dubbelstokje in elk van de drie onderliggende stokjes van toer 3, 3 vasten, dubbelstokje in elk van de drie onderliggende stokjes van toer 3, 3 vasten. Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

Hecht aan met kleur A in de middelste vaste van de 3 vasten in een hoek met een halve vaste. * (2 lossen (halfstokje), halfstokje, 2 lossen, 2 halfstokjes) in dezelfde steek, 4 halfstokjes, 3 stokjes in de lossenruimte van toer 4, 3 halfstokjes, 3 stokjes in de lossenruimte van toer 4, 4 halfstokjes. Herhaal * rondom, halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze beauty in de kleuren Lavender, Violet en Plum.