Skip to Content

CAL – #333

CAL – #333

Een Mooi Gebaar CAL – #333 – 29 november

Toer 1

Haak met kleur A: 5 lossen en vorm een ring. 3 lossen (stokje), 2 stokjes, 2 lossen, (3 stokjes, 2 lossen) 2x, 3 stokjes, halfstokje in de derde beginlosse (in plaats van de twee lossen).

Toer 2

(3 lossen, 2 stokjes) in dezelfde lossenruimte, 3 lossen, * (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de volgende 2-lossenruimte, 3 lossen. Herhaal * 3x, 3 stokjes in de volgende 2-lossenruimte, 2 lossen, halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Werk in deze toer achter de 3-lossenruimtes. Haak met kleur B: hecht aan met een halve vaste in een willekeurige hoekruimte, 1 losse, * 3 vasten in dezelfde lossenruimte, 3 vasten, dubbelstokje in elk van de drie onderliggende stokjes van toer 1, 3 vasten. Herhaal * nog 3x, halve vste in de eerste vaste.

Toer 4

Halve vaste in de volgende vaste. * (3 lossen (stokje), stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde steek. Stokje in de volgende steek, 3 lossen, 3 vasten overslaan, 3 dubbelstokjes in de lossenruimte van toer 2, 3 lossen, 3 vasten overslaan, stokje in de volgende steek. Herhaal * rondom. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 5

werk in deze toer achter de 3-lossenruimtes. Haak met kleur C: hecht aan met een halve vaste in een willekeurige hoekruimte, 1 losse, * 3 vasten in de 2-lossenruimte, 3 vasten, dubbelstokje in elk van de drie onderliggende stokjes van toer 3, 3 vasten, dubbelstokje in elk van de drie onderliggende stokjes van toer 3, 3 vasten. Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

Hecht aan met kleur A in de middelste vaste van de 3 vasten in een hoek met een halve vaste. * (2 lossen (halfstokje), halfstokje, 2 lossen, 2 halfstokjes) in dezelfde steek, 4 halfstokjes, 3 stokjes in de lossenruimte van toer 4, 3 halfstokjes, 3 stokjes in de lossenruimte van toer 4, 4 halfstokjes. Herhaal * rondom, halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze beauty in de kleuren Lavender, Violet en Plum.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina