Skip to Content

CAL – #257

CAL – #257

Een Mooi Gebaar CAL – #257 – 14 september 2018

Speciale steken:

reliefdubbelstokjevoor: 2x omslag, steek de naald van voor naar achter naar voor om de aangegeven steek en haal een lus op, 3x haal een lus door 2 lussen op de naald.

reliefdubbelstokjeachter: 2x omslag, steek de naald van achter naar voor naar achter om de aangegeven steek en haal een lus op, 3x haal een lus door 2 lussen op de naald.

Hecht elke nieuwe kleur aan met een staande steek.

Toer 1

Haak in een magische ring: 4 lossen (= dubbelstokje),  (2 stokjes, 1 dubbelstokje) x 3, 2 stokjes, halve vaste in 4e beginlosse en hecht af.

Toer 2

Start in een dubbelstokje; (1 dubbelstokje, 2 stokjes) in dubbelstokje, *reliefdubbelstokjeachter in volgende steek, reliefdubbelstokjevoor in volgende steek, hoek=(2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) in dubbelstokje*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling (1 dubbelstokje, 2 stokjes) achterwege en haak de 2 stokjes in dezelfde steek als de 1e 3 steken van deze toer. sluit de toer met een halve vaste in het 1e dubbelstokje.

Toer 3

4 lossen (=1e dubbelstokje), 2 stokjes in dezelfde steek, *3 reliefdubbelstokjeachter, 3 reliefdubbelstokjevoor, hoek= (2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) in volgende steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling (1 dubbelstokje, 2 stokjes) achterwege en haak de 2 stokjes in dezelfde steek als de 1e 3 steken van deze toer, sluit de toer met een halve vaste in de 4e beginlosse.

Toer 4

4 lossen (=1e dubbelstokje), 2 stokjes in dezelfde steek, *5 reliefdubbelstokjesachter, 5 reliefdubbelstokjesvoor, hoek=(2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) in volgende steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling (1dubbelstokje, 2 stokjes) achterwege en haak de 2 stokjes in dezelfde steek als de 1e 3 steken van deze toer, sluit de toer met een halve vaste in de 4e beginlosse en hecht af.

Toer 5

Start in een dubbelstokje in een hoek; *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoek dubbelstokje, 14 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Iris haakte deze granny in Turqoise en Blue Lake.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!