CAL – #257

Een Mooi Gebaar CAL – #257 – 14 september 2018

Speciale steken:

reliefdubbelstokjevoor: 2x omslag, steek de naald van voor naar achter naar voor om de aangegeven steek en haal een lus op, 3x haal een lus door 2 lussen op de naald.

reliefdubbelstokjeachter: 2x omslag, steek de naald van achter naar voor naar achter om de aangegeven steek en haal een lus op, 3x haal een lus door 2 lussen op de naald.

Hecht elke nieuwe kleur aan met een staande steek.

Toer 1

Haak in een magische ring: 4 lossen (= dubbelstokje),  (2 stokjes, 1 dubbelstokje) x 3, 2 stokjes, halve vaste in 4e beginlosse en hecht af.

Toer 2

Start in een dubbelstokje; (1 dubbelstokje, 2 stokjes) in dubbelstokje, *reliefdubbelstokjeachter in volgende steek, reliefdubbelstokjevoor in volgende steek, hoek=(2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) in dubbelstokje*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling (1 dubbelstokje, 2 stokjes) achterwege en haak de 2 stokjes in dezelfde steek als de 1e 3 steken van deze toer. sluit de toer met een halve vaste in het 1e dubbelstokje.

Toer 3

4 lossen (=1e dubbelstokje), 2 stokjes in dezelfde steek, *3 reliefdubbelstokjeachter, 3 reliefdubbelstokjevoor, hoek= (2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) in volgende steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling (1 dubbelstokje, 2 stokjes) achterwege en haak de 2 stokjes in dezelfde steek als de 1e 3 steken van deze toer, sluit de toer met een halve vaste in de 4e beginlosse.

Toer 4

4 lossen (=1e dubbelstokje), 2 stokjes in dezelfde steek, *5 reliefdubbelstokjesachter, 5 reliefdubbelstokjesvoor, hoek=(2 stokjes, 1 dubbelstokje, 2 stokjes) in volgende steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling (1dubbelstokje, 2 stokjes) achterwege en haak de 2 stokjes in dezelfde steek als de 1e 3 steken van deze toer, sluit de toer met een halve vaste in de 4e beginlosse en hecht af.

Toer 5

Start in een dubbelstokje in een hoek; *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoek dubbelstokje, 14 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Iris haakte deze granny in Turqoise en Blue Lake.