Skip to Content

CAL – #258

CAL – #258

Een Mooi Gebaar CAL – #258 – 15 september

Dogwood VVCAL reboot

Speciale steken:

beginstokje: (1 vaste, 1 losse) telt als 1 stokje

beginpopcorn: (beginstokje, 3 stokjes) in zelfde steek, haal naald uit lus, steek haak van voor naar achter in beginstokje, haal de lus naar voren, beginpopcorn gemaakt.

popcorn: 4 stokjes in zelfde steek, haal naald uit lus, steek haak van voor naar achter in beginstokje, haal de lus naar voren, popcorn gemaakt.

Begin elke nieuwe kleur met een staande steek.


Toer 1

Haak in een magische ring; beginpopcorn, (3 lossen, popcorn) 3x, 3 lossen, sluit de toer met een halve vaste in beginpopcorn en hecht af. [4 popcorn, 4 lossenruimtes].

Toer 2

Begin in een lossenruimte, beginstokje, (3 lossen, 3 stokjes in zelfde ruimte, 1 losse, 3 stokjes in volgende ruimte) 4x, maar laat in de laatste herhaling het laatste stokje achterwege, sluit de toer met een halve vaste in beginstokje. [24 stokjes, 8 lossenruimtes].

Toer 3

Halve vaste in 1e losse, beginstokje in lossenruimte, *(3 lossen, 1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in zelfde ruimte, (1 losse, 1 overslaan, 1 stokje) 3x, 1 losse, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling het laatste stokje achterwege, sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje. [28 stokjes, 28 lossenruimtes].

Toer 4

1 losse, 1 vaste in zelfde steek, *3 vasten in hoekruimte, 13 vasten*, herhaal 3x, maar haak in de laatste herhaling 12 ipv 13 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste. [64 vasten].

Toer 5

Ga met een halve vaste naar de 2e vaste van de 3 vasten in de hoek: popcorn (1e stokje van de popcorn is een staand stokje OF haak een beginpopcorn) in (=hoeksteek), *3 lossen, popcorn in zelfde steek, (3 lossen, 3 overslaan, popcorn in volgende steek) 4x*, herhaal * tot * 3x, laat in de laatste herhaling de laatste popcorn achterwege. sluit de toer met een halve vaste in beginpopcorn. [20 popcorn, 20 lossenruimtes].

Toer 6

*5 vasten in hoekruimte, (vaste in popcorn, 3 vasten in lossenruimte) 4x, vaste in popcorn*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af. [88 vasten].

Iris haakte deze granny in de kleuren Clematis, Lavender en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina